Hyppää sisältöön

Tekoäly tukemaan osaajien löytämistä

Tekoäly tukemaan osaajien löytämistä

25.02.2022

Uusi Rejlers Network -palvelu kokoaa yhteen paikkaan laajasti erilaista osaamista. Palvelun avulla on helpompaa löytää sopivimmat asiantuntijat mihin tahansa projektiin.

Isoissa projekteissa tarvitaan erikoisosaamista ja eri ammattilaisten etsiminen vie aikaa. Rejlersin kumppanuuspalvelu kokoaa osaamisen yhteen verkostoon.

TEKSTI | OUTI RANTALA KUVA | REJLERS

Asiantuntijapalveluiden hankkijoiden ja Rejlersin kaltaisten palvelutuottajien haaste ei ole osaamisen puute, vaan se, että löydetään juuri kyseiseen toimeksiantoon tarvittavat, parhaat osaajat.

– Toimeksiantojen ja projektien koko on usein sellainen, että tarvitaan monenlaista insinööriosaamista. Kumppaneiden avulla voimme parantaa tarjoamaamme. Lopputuloksena pystytään tarjoamaan parempaa palvelua loppuasiakkaalle, Rejlers Finlandin liiketoimintajohtaja Niko Oja kuvailee lähtökohtia.

Oja uskoo, että kaikki asiakasryhmät ja projekteissa mukana olevat kumppanit hyötyvät Rejlers Networkista, joka on digitaalinen kumppanuusalusta insinööri- ja konsultointiyrityksille.

– Monesti projekteissa on tullut esiin se, että insinööriosaamista on paljon, mutta oikea osaaminen ei ole saatavilla. Halusimme helpottaa osaamisen löytymistä ja siksi kaikki kumppanit, jotka haluavat, voivat liittyä verkostoon rekisteröitymällä, sekä olla haettavissa ja löydettävissä kaikille Rejlersin palvelutarjoaman toimeksiantotarpeille.

Rejlers on tehnyt ohjelmistokehitystyötä pitkään ja kehittänyt digitaalisia tuotteita.

– Vuonna 2017 teimme erään lisätyn todellisuuden kehitysprojektin. Projektissa tarvittiin osaamista käyttöliittymämuotoilusta koodareihin. Emme olisi saaneet sitä maaliin ilman kumppaneitamme.

Uusi digitaalinen kumppanuusverkosto kokoaa yhteen paikkaan laajan osaamisen. Rejlersillä uskotaan, että paras lopputulos syntyy, kun asiantuntijat, joilla on erilaista osaamista, työskentelevät yhdessä ryhmissä projektien toteuttamiseksi. 


Tiedot kaikkien saataville

Lähtökohtana kumppanuusverkoston toimimiselle on, että kumppanit aidosti jakavat oman osaamisensa. 

– Tieto osaajista on yritysten välillä usein CV-tiedostoina tai hiljaisessa tiedossa. Avaamme avoimet toimeksiannot myös kumppaniverkostolle tarkasteltavaksi. Yhdessä henkilöstömme, asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa tietoa jakamalla ja oppimalla kehitymme ja voimme päästä entistäkin parempiin lopputuloksiin, Oja vakuuttaa.

Alustan etuna on, että se on rakennettu tekoälyyn. Edistynyt hakukone antaa paremmat mahdollisuudet eri asiantuntemusten etsimisessä ja löytämisessä. 

– Digitaalisten ratkaisuiden myötä on helpompi yhdistää avoimia tarpeita ja osaajia, jolloin yhteensopivuuksista tiedottamistakin voidaan tehostaa. Tämä nopeuttaa merkittävästi oikeiden osaajien löytymistä. Kun uusia osaajia tulee taloon, tämä on ketterä tapa tuoda heidän tietonsa kaikkien saataville.

Oja vie Rejlersin kumppanuusverkostoa eteenpäin Suomessa.

– Ruotsissa Rejlers Network -alusta on julkaistu alkuvuodesta. Osaamisen kuvauksia on verkostossa omien 1100 työntekijän lisäksi jo 300-500 ulkopuoliselta.

Kun kumppanit ovat samassa verkostossa, voidaan etsiä osaajia niin omista kuin kumppanien henkilöprofiileista.

– Verkottuminen on oleellista nykypäivänä kaikilla toimijoilla. Aina kyse ei ole pitkästä cv:stä, vaan siitä, että löytyy sopiva henkilö. 

Oja toivottaa kaikki kiinnostuneet yritykset tervetulleeksi liittymään mukaan Rejlers Networkiin.

Haku