Hyppää sisältöön

Tehoa viestintään kriisitilanteissa

Tehoa viestintään kriisitilanteissa

29.11.2022

Osaava App on monikanavainen, pilvipalveluna toimiva poikkeustilanneviestintäjärjestelmä.

Suomessa kehitetyn tietoturvallisen Osaava-viestintäjärjestelmän avulla organisaatiot voivat viestiä poikkeustilanteissa nopeasti ja luotettavasti.

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN   KUVA | ADOBE STOCK

Maailmaa ravisuttanut koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat saaneet suomalaiset organisaatiot varautumaan riskiskenaarioiden toteutumiseen paremmin. Monet yritykset ovat alkaneet pohtia, miten ne voisivat tehostaa viestintäänsä poikkeustilanteissa. 

Osaava App Oy suomalainen kriisiviestintäjärjestelmiin erikoistunut henkilöstönsä omistama yritys, joka on perustettu vuonna 2007. Yhtiön kehittämä Osaava-poikkeustilanneviestintäjärjestelmä tarjoaa kokonaisvaltaisen työkalupaletin juuri lukuisia eri poikkeus- ja kriisitilanteita varten. Järjestelmän tarjoamia keskeisiä toimintoja ovat ryhmäpuhelut, massaviestit sekä niiden aktivoimiseen ja hallinnointiin liittyvät palvelut.

– Erilaisten uhkatilanteiden määrä on kasvanut Suomessa olennaisesti. Toisaalta myös tiedonvälityksen nopeutuminen vaatii organisaatioilta aiempaa nopeampaa reagointia poikkeustilanteissa. Osaavalla organisaatiot voivat kohdistaa viestintää eri kohderyhmilleen nopeasti, luotettavasti ja luottamuksellisesti, Osaava App:n toimitusjohtaja Janne Murtomäki kertoo.

Soveltuu niin julkisille kuin yksityisille organisaatioille

Murtomäen mukaan Osaava soveltuu erilaisten organisaatioiden, kuten teollisuusyritysten, kuntien ja oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden, käyttöön. Osaavan toiminta on kattavasti räätälöitävissä. Käyttäjätiedot ovat synkronoitavissa asiakkaan omista taustajärjestelmistä Osaavaan usealla eri tavalla, esimerkiksi Microsoftin AzureAD:sta. Käyttäjien paikallaolotieto saadaan esimerkiksi kulunvalvontajärjestelmästä, jolloin viestintää voidaan kohdentaa paikalla oleville
käyttäjille.

Eri kohderyhmät tavoitetaan viiveettömästi.

– Osaavalla organisaatiot voivat viestiä uhka- tai vaaratilanteista, vaikkapa palohälytyksistä tai pihan liukkaudesta, tietyn kiinteistön alueella oleville henkilöille. Järjestelmäämme voidaan lisätä myös henkilökohtaisia, sisäpaikantavia hätäkutsupainikkeita, joiden avulla työntekijät voivat kutsua apua uhka- tai onnettomuustilanteissa. Asiakkainamme olevat terveydenhuollon asiakkaat ovat puolestaan kutsuneet järjestelmän avulla vapaalla olevaa henkilökuntaa töihin, kun esimerkiksi valmiutta on ollut tarpeen nostaa, Murtomäki kertoo.

Tarkasti kohdennettavissa 

Osaava hyödyntää useita erilaisia viestintäkanavia. Mobiilisovelluksen, ryhmäpuheluiden sekä tekstiviestien ja sähköpostien ohella viestejä voidaan lähettää vastaanottajien työasemille tai vaikkapa infonäytöille. Osaavalla voidaan viestiä myös viranomaisten käyttämässä Virve-verkossa.

– Osaavan käyttöönotto on helppoa, sillä uusia laitehankintoja ja -asennuksia ei tarvita. Käyttöönoton jälkeen organisaation poikkeustilanteiden hallinta helpottuu olennaisesti, sillä viestintää voidaan automatisoida ja eri kohderyhmät tavoitetaan viiveettömästi ennalta määriteltyjen kanavien kautta. Teknologiaintegraatioiden ansiosta organisaation johto ja turvallisuudesta vastaavat henkilöt saavat kattavasti informaatiota, mikä helpottaa tilannekuvan muodostamista. 

Haku