Hyppää sisältöön

Tasapainoa esiintyjän arkeen

Tasapainoa esiintyjän arkeen

17.01.2024

Aikakoneen jäsenet tietävät, että elintapojen tulee olla kunnossa, jotta keho jaksaa mukana esiintyvän artistin vauhdikkaassa arjessa. Terveellinen ravinto, liikunta ja riittävä lepo riittävät jo pitkälle.

Esiintyvän artistin voi olla vaikea ylläpitää terveellisiä elintapoja. Aikakoneen mukana keikoilla kulkee hyväksi todettu ravintolisä.

TEKSTI HCA HEALTH CONCEPT | kuva AIKAKONE JA TOPI KOSONEN

Kehon hyvinvointi on yleisen jaksamisen kannalta tärkeä asia, johon muun muassa vähäiseksi jäävä lepo ja vähäinen liikunnan määrä voivat vaikuttaa negatiivisesti. 

– Jaksamisen kannalta vaikutusta on myös stressillä, runsasproteiinisella tai -hiilihydraattisella ja happopainotteisella ravinnolla. Ne tuovat kehoon happoja, ja liiallinen happamuus voi tuntua lihaksissa jäykkyytenä tai voimattomuutena, kertoo HCA Health Conceptin toimitusjohtaja Sinikka Sepponen.

Yritys maahantuo kehon happo-emästasapainon tukemiseen tarkoitettua pH-balance Pascoe -kivennäisainelisää. 

– Mikäli elimistössä on paljon happoja, tarvitsemme lisää emäksiä, jotta elimistön tasapaino säilyy.

Kehon luonnollisia toimintoja auttaa tietenkin monipuolinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Sepponen kuitenkin huomauttaa, että joissain tapauksissa ruokavaliota voi olla tarpeen täydentää.

– Vaikka oikeanlainen ruokavalio onkin tärkeä emäksien lähde, usein sitä on tarpeen täydentää oikeassa muodossa olevilla kivennäisaineilla. Yhtenä vaihtoehtona on pH-balance Pascoe, joka vaikuttaa monin tavoin suotuisasti hyvinvointiimme. 

Sekä jauheena että tablettina saatava pH-balance Pascoe sisältää ainoastaan luonnollisia kivennäisaineita – kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, natriumia ja kaliumia.

– Kivennäisaineita on juuri sellaisessa muodossa, että ne tukevat pH-tasapainoa tehokkaimmin.

pH-balance Pascoe sisältää vain luonnollisia kivennäisaineita.

Kohti parempaa vointia

Yksi tuotteesta arkeensa apua löytänyt henkilö on Aikakone-yhtyeen solisti ja perustajajäsen Alex Ojasti

Esiintyminen on Ojastin mukaan palkitsevaa, mutta myös rankkaa työtä. Etenkin kiertue-elämä vaatii ponnisteluja, sillä kehoa kuormittavat epäsäännöllinen päivärytmi ja ruoka-ajat, jatkuva matkustaminen ja riittämätön määrä lepoa.

Ojasti korostaa terveellisen ravinnon, nesteytyksen, liikunnan merkitystä – onhan terve keho esiintyjän tärkein työkalu. 

– Kiertueella ihanteellisia elintapoja on usein hankala noudattaa, jolloin vitamiini- ja kivennäisvalmisteet ovat itselläni tärkeässä roolissa.

Ojasti kertoo löytäneensä apua ravintolisistä jo vuonna 2007 työuupumuksesta toipuessaan.

– Törmäsin tietoon kehon happo-emästasapainosta, ja koska kokeilu ei vaatinut muuta kuin etenemistä pienin askelin, päätin antaa sille mahdollisuuden. 

Aluksi Ojasti kiinnitti tarkempaa huomiota ruokavalioonsa. 

– Samoihin aikoihin löysin myös pH-balance Pascoe -kivennäisjauheen, jota aloin ottaa aamuin tai illoin yhden jälkiruokalusikallisen verran veteen sekoitettuna. 

– Nykyään osaan kuunnella kehoani ja tiedän, jos happo-emästasapainossani on korjaamisen varaa. Keikkamatkoille otan myös aina pH-balance Pascoeta mukaan.


Edelleen ahkerasti keikkaileva Aikakone on hiljattain palannut vauhdikkaalta 30-vuotisjuhlakiertueeltaan.

Lisää virtaa yleisön viihdyttämiseen

Jo 30 vuotta tarttuvalla musiikillaan suomalaisia riemastuttanut Aikakone keikkailee edelleen ahkerasti. Takana on syksyn tiivis ja vauhdikas 30-vuotisjuhlakiertue, joka toi mukanaan monia mahtavia bileitä. 

Aikakoneen ydinkokoonpanoon kuuluvat Sani, Maki ja Alex ovat lähes kaiken nähneitä ja kokeneita viihdealan ammattilaisia, jotka tietävät, ettei esiintyvien artistien työ rajoitu ainoastaan keikkailuun. Jokaisen keikan ja kiertueen takana on lukematon määrä työtunteja – aina terveellisten elintapojen noudattamisesta sekä fyysisen kuntotason ylläpidosta suunnittelutyöhön, matkustamiseen ja musiikki-
treeneihin. 

Keikkabussissa koko bändin luottotuotteena kulkee mukana pH-balance Pascoe -kivennäisjauhe, jota käytetään haastavan kiertue-elämän pyörteissä lihasten palautumisen sekä aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen normaalin toiminnan tukena. 

Ennen keikkaa bändin jäsenet tankkaavatkin pH-balancea, jotta esiintymisestä ja yhteydestä yleisön kanssa jaksaa nauttia täysillä.

– Usein myöhäisiltaan painottuvat keikat kulkevat kivasti, kun kehon toiminta pysyy balanssissa, yhtyeen jäsenet hymyilevät.

Aikakoneen suosimaa pH-Balance Pascoe -kivennäisjauhetta on saatavilla terveyskaupoista, kattavasti varusteltujen päivittäistavarakauppojen luontaistuoteosastoilta sekä verkkokaupoista.

Haku