Hyppää sisältöön

Tarjolla vapautta sekä vastuuta Big Datan parissa

Tarjolla vapautta sekä vastuuta Big Datan parissa

18.05.2021

Sami Porokan luotsaama HI-IS auttaa asiakasyrityksiä liikkumaan teknologiaviidakossa.

Kehittyneisiin tiedonhallintajärjestelmiin ja analytiikkaratkaisuihin erikoistunut High Information Systems Oy – HI-IS kaipaa riveihinsä rautaisia myynnin ja IT-alan spesialisteja. Itsenäinen työ joustaa niin ajan kuin paikankin suhteen.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Joona Raevuori

Helsinkiläisen HI-IS:n toimitusjohtaja Sami Porokan mukaan yrityksen palvelutarjoomalle riittää nyt kysyntää, ja laajaan kansainväliseen verkostoyhteistyöhön toimintansa pohjaava yritys kaipaakin riveihinsä uusia myynnin ja IT-alan osaajia. HI-IS on vahva toimija Big Datan, Business Intelligencen, data-analytiikan ja tiedonhallinnan saralla. Porokka kaipaakin uusilta tulokkaita meriittejä näiltä IT-sektorin osa-alueilta. Myyntiin Porokka etsii kuitenkin myös juniorimyyjiä kasvamaan alan rautaisiksi ammattilaisiksi.

– Toivomme hakijoilta loogista ajattelua ja riittävää osaamista core-sektoreiltamme, laaja-alaista käsitystä markkinoilla tarjolla olevista järjestelmä- ja alustaratkaisuista sekä halua löytää asiakkaille kokonaisedullisimmat ratkaisut. Tärkeää on myös luovuus, yrittäjähenkisyys, sosiaalisuus ja sujuvasanaisuus sekä halu oppia uutta. Plussaa on luvassa, jos tietää minkä värinen alkuperäinen Hadoop oli, Porokka sanoo virnistäen.

Töihin lappiin tai Rivieralle?

HI-IS:ssä uusille osaajille on tarjolla vapautta, mutta myös roppakaupalla vastuuta ja mielenkiintoisia projekteja. Porokka painottaa, että yrityksessä ei kuvia kumarrella. Niin johto kuin työntekijätkin painavat duunia hyvässä hengessä ja yhtenä tiiminä. Vaikka työ on itsenäistä, tukea ja sparrausta on tarvittaessa aina saatavilla.

– Työntekijät voivat vapaasti valita, mihin vuorokaudenaikaan ja missä osassa EU:ta he tekevät töitä. Asiakasprojektitkin voi aika vapaasti valita. Oleellista kuitenkin on, että sovitut asiat tulevat tehdyiksi. Etätöiden sijaan voi tulla myös tänne toimistolle nauttimaan Esplanadilta avautuvista merimaisemista, Porokka kertoo. 

Porokan mielestä on tärkeää, että työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa keskenään. Kun työntekijällä on mahdollisuus viettää perhe-elämää ja toteuttaa elämään liittyviä intohimojaan, työssäkin syntyy tulosta. 

– Halutessaan voi painaa kuukauden kovaa hommia ja lähteä sen jälkeen perheen kanssa reissuun. Hiljaisen arkipäivän voi viettää harrastusten parissa. Välillä taas on hyvä tehdä pidempää päivää ja käydä verkostoitumassa IT-alan iltatapahtumissa.

Valtavasti mahdollisuuksia

Monet yritykset ja julkisen sektorin toimijat ovat oivaltaneet datan hyödyntämisen lukuisat mahdollisuudet. HI-IS:n osaajille tämä tietää mielenkiintoisia ja yhteiskunnallisestikin merkittäviä työprojekteja. Asiakkaille kehitetään ratkaisuja, jotka perustuvat aivan uusiin algoritmeihin tai innovatiivisiin tapoihin hyödyntää olemassa olevia ratkaisuja. 

Big dataa ja koneoppimista käsitellään monesti hypenä. Sen hyödyistä on kuitenkin olemassa myös konkreettisia esimerkkejä. Porokka mainitsee muun muassa Kittilän lentokentälle tehdyn tietokoneautomatiikkaan ja koneoppimiseen perustuvan lentokoneiden pysäköintijärjestelmän sekä Oulun ja Turun sairaalan syöpäseulontoja tehostavat järjestelmät. HI-IS:n oma työnäyte on puolestaan Veikkaukselle kehitetty big data -ratkaisu, joka on herättänyt huomiota kansainvälisesti.

– Autoimme Veikkausta löytämään teknologia-alustan, joka mahdollisti markkinointitoimenpiteiden tehokkaan ajallisen kohdentamisen. Aiemmin Veikkauksen asiakastietojen päivittyminen vei 3–4 päivää. Uusi alusta teki seurannasta reaaliaikaista, Porokka avaa.

Haku