Hyppää sisältöön

Musiikin ja yhteisöllisyyden riemu valloittaa Espoon

Musiikin ja yhteisöllisyyden riemu valloittaa Espoon

25.11.2021

Espoon Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti järjestetään Espoo Metro Areenalla joulukuun 6. päivä. Konsertissa esiintyy muun muassa Mikko Leppilampi. 

Espoossa pääsee nauttimaan tulevana vuonna laadukkaista suurtapahtumista. Kaupunki kutsuu järjestäjiä ja alan ammattilaisia mukaan tapahtumiin.

Teksti Mari Korhonen Kuvat Elina Manninen ja Kerttu Malinen

Kahden vuoden hiljaiselon jälkeen Espoo panostaa tapahtumatuotantoon täysillä ja viettää tulevana vuonna näyttävästi 50-vuotisjuhliaan. Koronavuoden jälkeinen tapahtumakausi avataan Itsenäisyyspäivän juhlakonsertilla Espoo Metro Areenalla joulukuun 6. päivä. 

– Olemme iloisia siitä, että pääsemme pitkästä aikaa jakamaan yhteisöllisyyden ja musiikin riemua Espoon perinteeksi muodostuneessa itsenäisyyspäiväkonsertissa. Tämän vuoden konsertissa klassinen ja kevyt musiikki nivoutuvat sulavasti yhteen. Lavalle astuu muun muassa paljasjalkaisena espoolaisena tunnettu viihteen monitaituri Mikko Leppilampi, tällä kertaa esiintyvän artistin roolissa, kertovat kaupunkitapahtumat Espoon tuotannosta tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala ja verkostosuunnittelija Laura Läntinen. 

Itsenäisyyspäivätapahtumaa seuraa Joulu Tapiolassa -konsertti, jonka tunnelma välitetään koko kansalle YLE:n lähetyksenä joulupäivänä. Fyysinen konsertti ja tapahtuman kuvaus toteutetaan 8.12. Koko kansalle striimattava uudenvuoden konsertti puolestaan avaa Espoon tulevan synttärivuoden. 

Loppuvuoden näyttävät tapahtumat ovatkin paitsi ilotulitusta pandemian aikaisen hiljaisuuden päättymiselle myös alkusoittoa Espoon 50-vuotisjuhlavuodelle, jonka aikana kaupungin tunnettujen areenojen ja kätkettyjen helmien pariin toivotaan myös ulkopuolisia tapahtumajärjestäjiä – ja tietysti yleisöä kautta maan.

– Espoossa on valtavasti mahdollisuuksia ja käyttämätöntä potentiaalia. Nuorena kaupunkina tavoitteemme on olla ketteriä eri osa-alueilla ja täten sujuvoittaa tuotantoprosessia. Tapahtumien järjestäminen on moniulotteinen prosessi, joka vaatii usean eri toimijan panostusta. Olemme omalta osaltamme sitoutuneet tekemään tästä prosessista mahdollisimman helpon, Hietala sanoo.

Myös Elise-Juliette esiintyy Espoon Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa.

PÄÄSEMME PITKÄSTÄ aikaa nauttimaan musiikin riemusta.

Suomi pienoiskoossa

Espoon valttikortti tapahtumakaupunkina on sen keskeinen sijainti pääkaupunkiseudulla hyvien kulkuyhteyksien päässä kaikesta. Länsimetro puolestaan on entisestään madaltanut henkistä kynnystä Helsingin ja Espoon välillä. Espoo onkin kuin Suomi pienoiskoossa.

Tapahtumajärjestäjällä on mistä valita, koska Espoo tarjoaa puitteet urbaanista kaupunkitunnelmasta upeaan puistomiljööseen ja saaristoluontoon.

– Tapahtumajärjestäjän kannalta etuna on, että parkkitilaa löytyy ja tapahtumaa pääsee rakentamaan paikan päälle isojen kulkuneuvojen kanssa helposti. Yleisö puolestaan pääsee paikalle yhtä hyvin julkisilla, autolla, kävellen kuin vaikkapa rantaraittia pitkin pyöräillen, Kaupunkitapahtumien tiimi kuvailee.

Suurten tapahtumakeskusten lisäksi Espoosta löytyy paljon kätkettyjä helmiä, jotka ovat herättäneet etenkin urbaanien tapahtumatuottajien ja yleisön kiinnostuksen.

– Esimerkiksi Kerassa piilossa ollut teollisuusmiljöö on kulttuurihankkeemme myötä herännyt henkiin. Vastaavanlaista hyödyntämätöntä potentiaalia on vielä paljon. Visuaalista taidetta olisi mukava saada enemmän katukuvaan, tuottajat vinkkaavat.

Luovan alan tukipilari

Korkealuokkaisten suurtapahtumien järjestämisen lisäksi Espoo panostaa luovan alan tekijöiden tukemiseen vaikeiden vuosien jälkeen. Sen lisäksi, että tapahtumat työllistävät kulttuurialan tekijöitä, Espoo tukee luovan alan ammattilaisia apurahoilla. Kaupungin tapahtumatiimin edustajat toivovatkin, että kulttuurialan toimijat lähettäisivät apurahahakemuksia kaupungille aktiivisesti.

– Kaupungilla on paljon hyviä apurahamahdollisuuksia, joiden avulla paikallisia tekijöitä voidaan tukea pyyteettömästi. Hakeminen on helppoa, mutta apurahahakemuksia ei välttämättä tiedosteta. Espoossa osataan kuitenkin ohjeistaa hyvin hakijoita. Mitä enemmän hakemuksia tulee, sitä enemmän saadaan aikaan yhteistä hyvää, Hietala sanoo hymyillen. 

Haku