Hyppää sisältöön

Tampereelle rentoutumaan taiteen äärelle tai löylyihin

Tampereelle rentoutumaan taiteen äärelle tai löylyihin

15.07.2021

Keith Haring Posters -näyttelyssä pääsee syventymään katu- ja poptaiteen maailmaan värikkäiden ja kantaaottavien töiden merkeissä. Näyttelyssä olevat teokset ovat lainassa Hampurin taideteollisuusmuseosta. 

Tampere-talo on tunnettu muuntautumiskyvystään. Tänä kesänä tarjolla on kattaus näyttelyiden ja saunaelämysten parissa. 

Teksti Tampere-talo  Kuva Allan Tannenbaum + Kimmo karinen

Tampere-talon kesänäyttelyiden teemat tukevat luontevasti toisiaan ja muodostavat laadukkaan kokonaisuuden kävijoille. Amerikkalainen, vuonna 1990 menehtynyt katu- ja poptaiteen kuninkaallinen Keith Haring yhdisti hip hop -kulttuurin graffiti- ja poptaiteeseen ainutlaatuisella tavalla. Ilpo Musto taas on valokuvannut rock- ja popmusiikin maailmantähtiä Lontoossa yli 50 vuotta. Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov osoittavat puolestaan, että taiteen avulla on yhä mahdollista havainnoida ja ehkäpä myös muuttaa maailmaa.

Keith Haring Posters -näyttely tarjoaa parhaita paloja pop- ja katutaiteen maailmasta. Näyttely kattaa noin 100 museolaatuista julistetta. Teokset ovat lainassa Hampurin taideteollisuusmuseosta. 

– Poptaiteen ystäviä hemmotellaan kesällä Tampereella. Saimme taloon Keith Haringin värikkäitä ja kantaaottavia töitä. Haring kuoli traagisesti nuorella iällä, mutta hänen työnsä ovat tänä päivänä vähintään yhtä eläviä ja ajankohtaisia kuin 1980-luvulla, Tampere-talon ohjelmapäällikkö Samppa Rinne kertoo.

Ilpo Muston London Calling -näyttelyssä on puolestaan suomalaisen valokuvaajan ikuistamia maailmantähtiä, kuten David Bowie, Led Zeppelin, Leonard Cohen, Björk ja Oasis. Yhteensä kuvia taustatarinoineen on näyttelyssä esillä noin 60 kappaletta. 

Tampere-talon näyttelykesää täydentää myös Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin maksuton näyttely, joka jatkaa ansiokkaasti Keith Haringin aloittamaa katutaiteen perintöä. Keisterin Ukkeli-hahmo ja Kerimovin Bogus-possu ovat tuttuja niin t-paidoista, suurista seinämaalauksista kuin postikorteistakin. Toisaalta heidän moderni taiteensa ei epäröi ottaa kantaa yhteiskunnan tilaan tai miettiä ihmisyyden ydintä.

Poptaiteen ystäville
  • Tampere-talon kesänäyttelyiden teemat tukevat hyvin toisiaan. 
  • Keith Haring Posters -näyttely tarjoaa kävijöille parhaita paloja pop- ja katutaiteen maailmasta. 
  • Ilpo Muston London Calling -näyttelyssä pääsee ihailemaan suomalaisen valokuvaajan ikuistamia maailmantähtiä.
  • Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin maksuton näyttely jatkaa myös katutaiteen parissa. 
  • Kaikki kolme näyttelyä ovat avoinna sunnuntaihin 15.8. asti. 

Hyvä ruoka ja levolliset unet kruunaavat vierailun

Näyttelyn ohella Tampere-talon viereisessä Sorsapuistossa on vielä parin viikon ajan kolmen erikoissaunan saunakeidas, johon kuuluu tervasauna, hamppusauna ja avantosauna, palju ja kylmäallas. Ravintola Tuhto terasseineen palvelee talon ja Sorsapuiston kävijöitä läpi kesän.

Ikimuistoisen ja hauskan päivän jälkeen yöpyminen on mahdollista yllättävän lähellä. Tampere-talon
yhteydessä on Courtyard by Marriott -hotelli. Kaksi vierekkäistä rakennusta yhdistyvät toisiinsa alikulkukäytävän kautta. 

Lomailemaan syksylläkin

Tampere-talo pistää parastaan myös loma-aikojen ulkopuolella. Syksyn ohjelmisto riemastuttaa arkea kotimaisilla huippuartisteilla. Lokakuussa kalenteriin kannattaa laittaa Suomen kuumin ja coolein taika- ja illusioshow Taikarumpu, joka saa uskomaan mahdottomaan. Alansa parhailta oppinsa saanut taikuri ja illusionisti Henri Kemppainen yllättää, naurattaa ja jännittää.  

Loppuvuodesta Tampere saa kaivatut, omat kirjamessut, kun Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit valtaavat kaupungin 4.–5.12. Kirjafestareilla kuulee niin kaunokirjallisuuden kärkinimiä kuin jännityksen mestareitakin.

Kaikki Tampere-talon tapahtumat toteutetaan turvallisesti voimassa olevia kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tampere-talo on mukana myös Tapahtumateollisuus ry:n Turvallinen tapahtuma – Check! -kampanjassa.

Teemu Keisterin neonkeltainen Ukkeli-hahmo on tuttu paidoista.

Haku