Hyppää sisältöön

Talvi-iho kaipaa kosteutta

Talvi-iho kaipaa kosteutta

11.02.2021

Saaren Taian Teepuusaippua on yrityksen ensimmäinen palasaippua. Luonnollisista aineosista valmistettu saippua on saanut runsaasti kehuja sen tehosta iho-ongelmien ehkäisemisessä. 

Talven kylmyys ja kuivuus koettelee ihoa monin tavoin. Vastoin yleisiä ennakkoluuloja apu ongelmiin saattaa piillä saippuassa.

Teksti Elisa Salama  Kuva Saaren Taika

Luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia siivousaineita valmistavan Saaren Taika -yrityksen toimitusjohtaja Veera Amnelin kertoo, että olennaisinta ihonhoidossa on tietää oma ihotyyppi, koska oikeanlaisen hoitomuodon valinta  riippuu siitä.

Saaren Taika sai alkunsa Veera Amnelinin äidin, Johanna Amnelinin, vaikeista iho-ongelmista. Yrityksen perustajan ihottuma rauhoittui itse tehdyllä Kamomilla sheavoiteella ja Teepuusaippualla, jotka ovat yhä edelleen valikoiman ydintuotteita. 

– Olemme saaneet valtavan paljon palautetta tuotteista, sillä ne toimivat kaikilla ihotyypeillä, Veera Amnelin iloitsee.

Kylmyys kuivattaa ihoa

Talvella lähes kaikkien ihoa kiristää ja kasvot tuntuvat kuivilta. Osalla voi jo ennestään olla iho-ongelmia, joita talvi pahentaa. Toiset pääsevät ihonhoidossa vähemmällä, kun taas toiset tarvitsevat kunnon arsenaalin tuotteita. Puhdistukseen Amnelin suosittelee kasviöljyistä valmistettua kasvosaippuaa. 

– Ennakkoluuloista poiketen saippuamme jättävät ihon kosteutetuksi. Monet asiakkaat ovat yllättyneet tästä. Saippuaa täydentää kuorinta. Kuorinnan jälkeen hoitavat ainesosat imeytyvät paremmin.

Amnelin korostaa, että tärkein asia ihonhoidossa talvella on riittävä kosteutus. Riippuu ihon kunnosta, millainen voide tai seerumi sopii tarkoitukseen. 

– Myös rasvoittuva iho kaipaa kosteutta. Esimerkiksi hyaluronihappoa sisältävä ACE-kosteuttajamme tasapainottaa muun muassa liian rasvoittuvaa ihoa, Amnelin jatkaa. 

Kuivalle ja kutiavalle iholle hän suosittelee paikallisesti Kamomilla sheavoidetta. Puhdistukseen kuivalle ja atooppiselle iholle toimii Saaren Taika Veera- tai Saariston Suolasaippua, jotka ovat vielä Teepuusaippuaakin kosteuttavampia.

– Ruusu–Aloe-kasvovesi puolestaan tasapainottaa ihon pH:n. Tärkeintä on huomata, että joillekin riittää yksinkertaisesti ihon kuorinta ja kosteutus. Kaikki riippuu ihon tilanteesta. Pyrimme aina löytämään jokaiselle sopivan ratkaisun, Amnelin tähdentää.

LUONNOLLISUUS JA ainesosien vähyys tekevät saippuasta hellävaraisen iholle.

 

Hellästi puhdistava ja hoitava

  • Saaren Taian Teepuusaippua sopii kaikille ihotyypeille, ja se sisältää kasviöljyjä sekä teepuun eteeristä öljyä.
  • Saippuan sisältämä antiseptinen eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihon tulehduksia ja infektioita.
  • Palasaippuoista ei ole poistettu saippuoitumisprosessin aikana luonnollisesti niihin syntynyttä glyseriiniä, joka kosteuttaa ihoa.

Teepuu ehkäisee näppyjä

Valikoiman tähtituote, Teepuusaippua, on saanut osakseen hurmioitunutta palautetta. 

– Saippua sopii hämmästyttävästi lähes kaikille ihotyypeille. Se tehoaa etenkin epäpuhtauksiin ja ihon tulehduksiin. Suosittelen Teepuusaippuaa myös kasvomaskin aiheuttamiin näppyihin.

Saaren Taian saippuoista tekee hellävaraisia niiden yksinkertaisuus. Laadukas ekstraneitsytoliiviöljy tuo saippuaan kosteuttavan tuntuman. Saippuoitujen kasviöljyjen lisäksi palasaippua sisältää vain teepuun eteeristä öljyä. 

– Luonnollisuus ja ainesosien vähyys tekee saippuasta iholle hellävaraisen. Teepuusaippualla on hoidettu esimerkiksi vaikeaa akneihoa onnistuneesti.

Itsetunto kohenee

Saaren Taika sai alkunsa iho-ongelmista, ja tämä on huomioitu kautta valikoiman. Myös luonnonmukaisuus on yritykselle tärkeä arvo.

– Teemme aidosti toimivia tuotteita iho-ongelmiin – niin luonnollisesti kuin se on mahdollista.

Iho-ongelmat vaikuttavat usein ulkonäköön ja sitä kautta itsetuntoon. Amnelin on työssään kuullut valtavasta kirjosta ihosairauksia, joihin ihmiset hakevat helpotusta. Erilaisista ihon ongelmista, kuten aknesta, ruusufinnistä, seborrooisesta ihottumasta tai psoriasiksesta kärsivät asiakkaat ovat ottaneet Saaren Taian omakseen. 

– Meille tullaan usein, kun on kokeiltu jo kaikkea. Paras palkinto on, kun voimme auttaa ihmistä eikä ihoa tarvitse enää peitellä. 

Haku