Hyppää sisältöön

Talousjohtaja tuo varmuutta työhön

Talousjohtaja tuo varmuutta työhön

20.04.2021

Dreamfaktorin Anne Ranta-Pere ja Eetu Peiponen uudistavat yritysten taloushallintoa.

Taloushallinto- ja tilitoimistopalveluihin erikoistunut Dreamfaktori on kehittänyt Talousjohtaja-palvelun, joka tuo taloudellista varmuutta ja turvaa mikroyritysten kasvuun. 

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Iita Sillanpää

Monet yritykset hyödyntävät tilitoimistoja lakisääteisen kirjanpidon hoitamiseen ja tilinpäätöksen tekemiseen. Kuopiolaisen Dreamfaktorin toimitusjohtajan Anne Ranta-Peren ja asiakaspäällikkö Eetu Peiposen mielestä tämä on harmi, sillä modernin tilitoimiston palveluskaala on paljon laajempi. Kirjanpidon mekaaniset tehtävät voidaan pitkälti automatisoida, jolloin taloushallinnon asiantuntijat voivat keskittyä toiminnan kehittämiseen. 

Kuopiolainen Dreamfaktori on hyvä esimerkki tilitoimiston evoluutiosta. Tavanomaisten tilitoimistopalveluiden ohella yritys tarjoaa taloushallinnon konsultointi- ja neuvontapalveluita sekä Talousjohtaja-palvelua. Digitaaliset järjestelmät mahdollistavat asiakkaiden palvelemisen valtakunnallisesti.

– Voimme ottaa hoitaaksemme esimerkiksi yrityksen talousjohtajan tai controllerin tehtävät. Monesti asiantuntijamme osallistuvat yrityksen johtoryhmätyöskentelyyn. Palvelu räätälöidään aina tarpeen mukaisesti. Voimme auttaa liiketoiminnan kannattavuuden kehittämisessä, kassavirtalaskelmissa, verosuunnittelussa, kasvurahoituksen hakemisessa, talouden keskeisten tunnuslukujen analysoinnissa tai vaikka yrityksen arvon määrittämisessä, Ranta-Pere kertoo.

Tukena arjen haasteissa

Dreamfaktorin ottaessa vastuun taloushallinnosta, asiakkaan henkilöstö voi keskittyä ydinbisnekseensä. Kun taloushallinto on osaavissa käsissä, asiakkaan taloudellinen kannattavuus paranee, päätöksenteko helpottuu ja yrittäjän stressi vähenee.

– Olemme asiakkaalle arjen apuri. Kumppani, joka tekee elämästä helpompaa ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvun. Pienyrityksellä ei yleensä ole varaa hankkia talousjohtajaa palkkalistoilleen, mutta meiltä talousjohtajan palvelua voi ostaa projekti- tai tuntiperusteisesti, Ranta-Pere sanoo.

Vaikka yhteydenpito asiakkaisiin onnistuu sähköisiä kanavia pitkin, Ranta-Pere ja Peiponen pitävät tärkeänä, että asiakasta nähdään myös kasvokkain. Näin yhteistyösuhde muodostuu läheisemmäksi ja liiketoiminnan kehittäminen on sujuvampaa. 

KASVU ON sekä osaamisen että liikevaihdon karttumista.

Kasvua asiakkaiden kanssa

Peiposen ja Ranta-Peren mielestä kasvua hakevien yritysten kanssa on luontevaa tehdä yhteistyötä. Dreamfaktori hakee itsekin vahvaa kasvua ja sen yrityskulttuuri on vahvasti start-up-henkinen.

– Autamme asiakkaitamme kasvussa ja kasvamme samalla itsekin. Meille kasvu on sekä liikevaihdon että osaamispääoman karttumista. Olemme motivoituneita jatkuvaan oppimiseen ja haluamme kehittyä asiakkaidemme muuttuvien tarpeiden suuntaan, Peiponen pohtii.

Vuodesta 2015 tilitoimistoalalla toiminut Dreamfaktori on perheyritys, jonka omistavat Ranta-Pere ja hänen neljä aikuista poikaansa. Yrityksen päivittäiseen toimintaan osallistuu Ranta-Peren ohella veljeskatraan toiseksi nuorin poika, Eetu Peiponen. Dreamfaktori työllistää tällä hetkellä kaiken kaikkiaan viisi kokopäiväistä taloushallintoalan työntekijää. Ydintiimin tietotaitoa täydentää monialaisen asiantuntijaverkoston osaaminen. 

– Ennen tilitoimistoalalle siirtymistäni toimin 25 vuotta talousjohtajana ja controllerina rakennus- ja teollisuussektorilla yksityisissä ja pörssiyhtiöissä. Asiakaskunnassamme on paljon näillä aloilla toimivia yrityksiä. Palvelemme kuitenkin asiantuntevasti muitakin toimialoja, Ranta-Pere sanoo.

Haku