Hyppää sisältöön

Talentit edellä kohti parempaa työelämää

Talentit edellä kohti parempaa työelämää

14.04.2022

Talentedilla uskotaan siihen, että työnantajien kannattaa panostaa enemmän työnantajabrändiin pärjätäkseen osaajakilpailussa.

IT-alan osaajakilpailussa voittajaksi ei pääse pelkästään isoimmalla palkkatarjouksella, vaan osaajan yksilöllisiin tarpeisiin sopivalla työpaikalla.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

IT-alalla vallitseva työvoimapula on johtanut siihen, että yritykset kilpailevat osaajista toinen toistaan houkuttelevammilla työtarjouksilla. IT-alan osaajille on kysyntää paljon enemmän kuin tarjontaa, mikä tarkoittaa sitä, että hyvällä tekijällä on runsaasti varaa valita. Tämä asettaa erityisiä vaatimuksia onnistuneelle rekrytoinnille.

– IT-alan työntekijämarkkinat ovat pirstoutuneet ja osaajat valitsevat työpaikkansa entistä enemmän yksilöllisten tarpeiden, elämäntilanteen ja kiinnostuksenkohteiden pohjalta. Mitä paremmin työnantaja osaa erottua ja määritellä millaisia työntekijöitä tavoittelee, sekä kertoa mitä yrityksellä on työntekijöilleen annettavana, sitä paremmin se houkuttelee oikeita tekijöitä, toimitusjohtaja Alina Saari Talentedilta sanoo.

Potentiaaliset työntekijät saavat harvoin tarpeeksi informaatiota yrityksen sivustoilta tai sosiaalisen median kanavista. Työnantajien kannattaisikin panostaa enemmän työnantajabrändin luomiseen ja osaajakilpailun voittamiseen pitkällä aikavälillä. Kirkastamalla kohderyhmänsä ja luomalla sille erottuvan arvolupauksen, yritys parantaa huomattavasti mahdollisuuksiaan löytää oikeat tekijät.

– Kovat osaajat tietävät tarkasti mitä hakevat työnantajalta, eivätkä lähde keskustelemaan yrityksen kanssa, joka ei ole täsmentänyt mitä he antavat vastineeksi. Kaikki eivät enää innostu pallomeristä ja aftereista, vaan kasvava määrä osaajia haluaa vain tehdä merkityksellistä työtä ja keskittyä ydinosaamiseensa asianmukaista korvausta vastaan, Saari herättelee.

Kaikki eivät enää innostu aftereista, vaan haluavat työnteon olevan merkityksellistä.

Talentedin toimitusjohtaja Alina Saari

Kun työntekijä voi hyvin, yritys menestyy paremmin 

Talented voittaa asiakkaidensa puolesta kilpailun osaajista. Tämä on mahdollista siten, että Talented on syntynyt IT-alan sisältä osaajien tarpeesta löytää työpaikkoja, jotka tekevät heistä onnellisempia.

– Kaikki toimintamme tähtää siihen, että talentit ovat onnellisia työssään sekä sen ulkopuolella. Kun työntekijät voivat hyvin, myös yrityksellä on paremmat edellytykset menestyä, Saari kertoo.

Siinä missä Talented panostaa IT-osaajien kokonaisvaltaiseen onnellisuuteen, tähtää se samaan myös IT-rekrytoijien kohdalla. IT-rekrytoinnin ja työnantajamarkkinoinnin ammattilaiset ovat Talentedilla osa poikkeuksellisen isoa oman alansa osaajatiimiä. Kilpailluilla työntekijämarkkinoilla tarvitaan timanttista tekemistä, jossa vain taitavimmat rekrytoijat menestyvät.

– Haluamme nostaa alan rekrytoijat ansaitsemaansa arvoon tarjoamalla osaavan tiimin, kiinnostavat asiakkuudet ja alan parhaan palkkausmallin, Saari sanoo.

Palkkiomallin avulla lisää joustavuutta työelämään

Talentedilla IT-alan lainalaisuudet ymmärtävä osaaja pääsee parantamaan työelämää ja rakentamaan yrityksille toimivia IT-tiimejä. Sen lisäksi hän saa mahdollisuuden auttaa alan talentteja unelmatöiden löytämisessä. Samalla oman työn arvon pääsee ulosmittaamaan, kun isoin osa asiakaslaskutuksesta käytetään rekrytoijan palkanmaksuun. Talentedilla rekrytoijat pääsevät käsiksi IT-alalta tuttuun laskutuspohjaiseen palkkiomalliin.

– Uudistimme alkuvuodesta palkkamallimme, ja sen ansiosta IT-rekrytoija voi päästä alan kovimpiin tienesteihin – yhtä koviin kuin rekrytoimillaan IT-osaajilla.

Palkkiomallin avulla Talented haluaa tuoda myös työelämään kaivattua joustavuutta. Uudenlainen palkkaus kaventaa rekrytoijien ja teknisten osaajien palkkaeroa ja antaa teknisille osaajille mahdollisuuden hypätä halutessaan koodaamisesta tiimien rakentamiseen. Myöhemmin he voivat elämäntilanteensa muuttuessa palata takaisin teknisempiin tehtäviin. 

– Uudenlaiset palkkamallit ovat yksi keino rakentaa joustavampaa työelämää ja mahdollistaa erilaisia työelämän muotoja, Saari kiteyttää.

Haku