Hyppää sisältöön

Suurperhe hullaantui maalaiskaupungista

Suurperhe hullaantui maalaiskaupungista

18.03.2022

Viiden eri ikäisen lapsen äiti Anni Tormas on viihtynyt perheineen Huittisissa jo 14 vuotta. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja kävelymatkan päässä olevat palvelut sinetöivät lopullisen muuttopäätöksen. 

Huittisissa riittää töitä, palveluita ja aktiviteettejä aina vauvasta vaariin. 

TEKSTI I MARIA PALDANIUS KUVA I VIA RAMSTEN

Koulun kello kuuluu kotiin asti. Matkan päästä löytyvät myös arjen keskeiset palvelut, kuten ruokakaupat, erikoisliikkeet, kirjasto, musiikki- ja Sata-opisto, Risto Ryti -sali, uima- ja jäähalli sekä liikunta-areena. Luonto ja hiihtoladut ovat lähellä – samoin kuin valtatie, josta pääsee noin tunnissa Poriin, Turkuun ja Tampereelle, ja kahdessa Helsinkiin. Huittisen kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Anni Tormas ei voisi olla tyytyväisempi perheensä päätökseen muuttaa kaupunkiin. 

– Etsimme paikkaa, jossa olisi riittävästi harrastusmahdollisuuksia ja palveluja, mutta myös maaseutukunnan tuntu. Tärkeää oli hyvät liikenneyhteydet kaupungin sisällä ja muihin kaupunkeihin. Huittinen on helposti lähestyttävä, palveleva ja ihmisen kokoinen paikka. 

Noin 10 000 asukkaan maalaiskaupunki Satakunnassa on oman asiointialueensa keskus. Sinne tullaan töihin kauempaakin, sillä avoimia työpaikkoja on enemmän kuin työssäkäyviä. Työllisyysaste on korkea. Sijainti on ihanteellinen monenlaiselle yritys- ja liiketoiminnalle sekä työn teon eri muodoille. Tormaksen puoliso tekee etätöitä, mutta on käynyt töissä kauempanakin. 

Mahdollisuuksien maailma

Tormaksen suurperhe asuu kahden ja puolen kilometrin päässä Huittisten keskustasta. Vapaita tontteja on laajalla alueella ja asumisvaihtoehdot ulottuvat keskusta-asumisesta kylien maaseudun rauhaan. 

– Kaupunki ja yritykset tarjoavat työpaikkoja, mutta kuntalaiset luovat tunnelman. Huittisten asukasmäärä on ihanteellinen aktiiviseen yhdistys- ja seuratoimintaan. 

Huittinen tunnetaan lisäksi laajoista koulutusmahdollisuuksistaan. Koulutus on tärkeimpiä kaupungin kehittämisen painopistealueita. Kevääseen 2024 mennessä keskustaan valmistuu uusi ja moderni, oppilaiden erilaiset tarpeet huomioiva alakoulu liki 400 oppilaalle. Läheisen kyläkoulun ja uuden koulun aamu- ja iltapäivätoiminta asettuvat saman katon alle. 

– Lapsiperheen peruspalvelut toimivat hyvin: neuvola ja sote-perhepalvelut ovat saman katon alla, ja alakoulut sekä yläkoulu sijaitsevat lähellä harrastusmahdollisuuksia. Huittisten lukio on maakunnan kärkilukioita ja koulutusmahdollisuuksia löytyy myös lähialueilta. 

Huittinen

• Keskeiset palvelut lähes kävelymatkan päässä toisistaan.

• Uusi ja moderni alakoulu valmistuu keskustaan keväällä 2024. 

Alueelta löytyy paljon monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä runsas kulttuuritarjonta. 

• Loistava sijainti isojen valtateiden keskellä. 

Haku