Hyppää sisältöön

Suurkaupunki pienoiskoossa

Suurkaupunki pienoiskoossa

14.01.2022

Lapuan monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin kuuluu monirinteinen laskettelukeskus Simpsiö. 

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Lapua on viihtyisä maaseutukaupunki, jonka asukastyytyväisyys on tutkitusti huipputasoa. 

TEKSTI I PI MÄKILÄ KUVA I LAPUAN KAUPUNKI

Miksi asua kalliilla ahtaasti, kun voi elää maltillisin kustannuksin leveästi? Etelä-Pohjanmaan sydämessä sijaitseva Lapuan kaupunki tarjoaa monimuotoisia asumisen mahdollisuuksia ja hyviä palveluita varsin maltillisin kustannuksin. 

– Asumisvaihtoehtojen runsaus on voimavaramme. Meiltä löytyy niin kerrostaloja, rivitaloja, paritaloja kuin omakotiasumistakin – sekä vuokra- että omistuspohjalta. Cityelämästä kiinnostunut voi asua palvelujen ympäröimänä keskellä kaupunkia ja maaseudun rauhasta haaveileva esimerkiksi metsätilalla, kertoo Lapuan kaupunginjohtaja Satu Kankare

– Lapualta löytyy ihan kaikki, mitä ihminen voikaan ikinä tarvita, mutta silti kaupunki on kompaktin kokoinen. Keskustassa etäisyydet ovat lyhyitä, joten ilman autoakin pärjää, jos niin haluaa. 

Lapualla Kankaretta viehättävät  etenkin ihmiset. 

– Lapua on vienyt sydämeni. Lapualaiset ovat avoimia, suoria ja yhteisöllisiä. Tänne on todella helppo kotiutua, sillä muualtakin tulevat otetaan hienosti kaikkeen mukaan. 

Liikuntaa ja kulttuuria

Lapualaisten asumisviihtyvyyttä lisäävät myös erinomaisen kattavat harrastusmahdollisuudet. 

– Moni on päätynyt Lapualle harrastusmahdollisuuksien perässä. Jollekin syy on ollut hyvät edellytykset oman hevostilan pyörittämiselle, toiselle monipuoliset mahdollisuudet koiraharrastuksille. Ja vaikka olemmekin keskellä lakeuksia, meillä sijaitsee läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus Simpsiö, jonka vetovoimasta kertovat vuosittaiset noin 100 000 laskettelijan kävijämäärät.

Simpsiöltä löytyy myös mahtavia kesäliikuntamahdollisuuksia. Kankare huomauttaa, että paikalta löytyy muun muassa reitistöjä, frisbeegolfrata AA1 ja tulevana kesänä uutuutena myös alamäkipyöräilyreitti Simpsiö Bike Park.

Ruumiinkulttuurin rinnalla Lapua tarjoaa myös tasokkaan kattauksen toisenlaista kulttuuria. Rakennusarkkitehtonisesti arvokkaalle, entisen patruunatehtaan alueelle perustetussa kulttuurikeskus- ja yrityskeskus Vanhassa Paukussa toimivat musiikkiopisto, kirjasto, kansalaisopisto, taidekoulu sekä taidemuseo. 

Tuhatkunta yrittäjää 

Monet maailmallakin tunnetut laatutuotteet ovat lähtöisin lapualaisten käsistä – olipa kyse sitten patruunoista, designtekstiileistä tai lattiamateriaaleista. Vajaan 15 000 asukkaan kaupungissa asuu noin tuhatkunta yrittäjää. 

– Merkittävä osa lapualaisista on yrittäjiä, ja meillä on myös todella hyvä työllisyystilanne kaupungissamme. Yritysmyönteisyys heijastuu kehitysmyönteisestä ilmapiiristä ja hyvästä logistisesta sijainnistamme valtaväylien risteyksessä ja pääradan varrella. 

Kankare huomauttaa, että Lapuan yleinen kiinteistöveroprosentti on myös varsin kilpailukykyinen. Lisäksi yrityksille on tarjolla osaavia alihankintaverkostoja ja mahdollisuus yrityskohtaiseen ammattiosaajien koulutukseen.

Haku