Hyppää sisältöön

Suunnittelemalla turvaa omaisuudenhallintaan

Suunnittelemalla turvaa omaisuudenhallintaan

22.02.2022

Premium Group Oy:n juristi Teemu Pieviläinen ja johtava kirjanpitäjä Johanna Hämäläinen etsivät asiakkailleen ympäristöjä ja elementtejä, joiden avulla varallisuuden kasvattaminen on tehokasta.

Premium Groupin Tiekartta-palvelu antaa selkeät suuntaviivat varallisuuden turvaamiseen, kasvattamiseen sekä siirtämiseen jälkipolville mahdollisimman tehokkaasti.

TEKSTI | JOONAS RANTA KUVAT | JUHO LÄNSIHARJU JA PREMIUM GROUP

Asiantuntijapalveluita muun muassa henkilökohtaisen omaisuuden, yritysvarallisuuden, lainsäädännön sekä vakuutusasioiden hoitamiseen tarjoavan Premium Groupin johtavan kirjanpitäjän Johanna Hämäläisen ja juristi Teemu Pieviläisen mukaan Tiekartta-palvelu soveltuu henkilölle, joka haluaa tarkastella varallisuuttaan ja sen kehittämisvaihtoehtoja kokonaisuutena.

– Tiekartassa käydään läpi asiakkaan henkilökohtainen sekä mahdollinen yritysvarallisuus ja etsitään ympäristöjä ja elementtejä, joiden avulla varallisuuden kasvattaminen on tehokasta. Tiekartta huomioi koko perheen tilanteen. Jos asiakas haluaa siirtää esimerkiksi mökin, sijoitusasunnon tai perheyrityksen seuraavalle sukupolvelle, mietitään paras tapa tämän toteuttamiseen. Työmme lopputuloksena asiakas saa kirjallisen suunnitelman, jossa on esitetty konkreettiset toimenpide-ehdotukset esimerkiksi seuraaville 1–6 vuodelle, Pieviläinen sanoo.


Henkilökohtainen Tiekartta

Tiekartassa huomioidaan verosuunnittelun lisäksi esimerkiksi tarve edunvalvontavaltuutuksen, testamentin, avioehdon ja osakassopimuksen tekemiselle. Hämäläinen ja Pieviläinen korostavat, että asiakkaan tarve kartoitetaan maksuttomassa tapaamisessa. 

– Palvelu räätälöidään aina asiakastarpeen mukaan. Joskus asiakkaalle riittää yksittäinen neuvo. Jos varallisuutta on paljon, saatetaan tarvita kattavampi tiekartta. Oleellista on, että asiakkaan tilannetta tarkastellaan luottamuksellisesti ja riittävän laajasti, Pieviläinen muistuttaa.

Hämäläisen ja Pieviläisen mielestä Tiekartan keskeisenä etuna on sen moninäkökulmaisuus. Kun varallisuutta suunnitellaan kokonaisvaltaisesti ja harkiten, pystytään veroseuraamusten ohella huomioimaan myös muut toimenpiteen vaikutukset. 

– Vanhemmat voivat esimerkiksi lahjoittaa lapsilleen kesämökin ja pitää itsellään elinikäisen hallintaoikeuden. Tällöin ei välttämättä mietitä, miten toimitaan, jos vapaa-ajanasunnosta ei pysty viimeisinä elinvuosinaan enää huolehtimaan. Voisikin olla kannattavampaa määrittää hallintaoikeus määräaikaiseksi, jotta omaisuuden hallinnoinnista ei tulisi myöhemmin taakka, Pieviläinen toteaa.


Kokonaisvaltaista osaamista

Premium Group toteuttaa asiakkaille yksittäisiä toimeksiantoja, mutta useimmat asiakkaista hyödyntävät yrityksen osaamista kokonaisvaltaisemmin käyttämällä erityisen  laajan ja ajantasaisen palvelun tarjoamaa vaivattomuutta.

– Esimerkiksi yrittäjäasiakas on voinut käyttää tilitoimistopalvelujamme pitkään. Kun yrityksen sukupolvenvaihdos on tulossa ajankohtaiseksi, hän saa sen toteuttamiseksi meiltä tarvitsemansa lakipalvelut. Voimme hoitaa asiakkaan puolesta myös heidän yksityisomistuksessaan olevien sijoitusasuntojen hallinnoinnin, Pieviläinen kertoo.

Premium Group palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti Helsingin ja Turun sekä ulkomailta Tukholman ja Luxemburgin toimistoista käsin. Yrityksen asiakasyhteydenpito ja asiakirjaliikenne voidaan asiakkaan halutessa toteuttaa pääsääntöisesti sähköisesti digitaalisten työvälineiden, kehittyneiden pilvipalvelujen ja turvallisten tietoliikenneyhteyksien avulla.


Laki- ja talouspalvelut kattavasti samalta kumppanilta

Premium Group tarjoaa laki- ja talouspalveluita yrityksille, säätiöille, yhdistyksille sekä yksityishenkilöille.

LAAJA-ALAISENA laki- ja talouspalvelujen osaajana Premium Group pystyy auttamaan asiakkaitaan Tiekartan kaikkien toimenpiteiden toteuttamisessa. 

Hämäläinen ja Pieviläinen korostavat, että Premium Group panostaa henkilökohtaiseen, luotettavaan ja asiakkaan kannalta mahdollisimman vaivattomaan palveluun. Kun talous- ja lakiasiantuntijat toimivat samassa tiimissä ja käyttävät samoja järjestelmiä, asiakasprojektien edistäminen on mutkatonta ja ripeää.

– Näin kattavaa palvelutarjontaa ei taida muilla alan toimijoilla olla. Talouspalvelumme kattavat muun muassa tilitoimistopalvelut, taloushallinnon konsultoinnin, rahoitus- ja yritysjärjestelyt sekä liiketoiminnan kehittämisen. Lakipalvelullamme puolestaan pystymme auttamaan asiakkaitamme esimerkiksi kaikissa yritys- ja säätiötoimintaan, verotukseen sekä perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. 

Näiden lisäksi yritys tarjoaa asuntosijoittajille huoneistopalvelua, joka kattaa asiakkaan puolesta vuokrattuna olevien asuin- ja liikehuoneistojen kokonaisvaltaisen hallinnoinnin.

Haku