Hyppää sisältöön

Suosikkiohjelmistot siirtyvät pilvipalveluun

Suosikkiohjelmistot siirtyvät pilvipalveluun

28.10.2021

Kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelmistojen siirtyminen verkkoon tuo joustoa asiakkaalle. Pilvipalvelulla ohjelmistoja voi käyttää missä vain.

Tietosuunta Oy julkaisee loppuvuodesta hyvästä hinta-laatusuhteesta tunnetut kirjanpito- ja palkkalaskentaohjelmat pilvipalveluina. 

Jyväskyläläinen Tietosuunta Oy on kehittänyt taloushallinnon ohjelmistoja pk-yritysten tarpeisiin 80-luvun lopulta lähtien. Yrityksen toimitusjohtaja Seppo Tossavaisen mukaan Tietosuunnan Windows-ympäristöön kehitettyjä taloushallinnon ohjelmistoja on käytössä tilitoimistoissa ja tuhansissa eri toimialoilla toimivissa yrityksissä.

Tämän syksyn aikana Tietosuunnan ohjelmistotarjonnassa tapahtuu suuri muutos, kun Windows-tietokoneisiin asennettavien ohjelmien rinnalle tulevat nettiselaimella käytettävät taloushallinto-ohjelmistot. Tietosuunta lanseeraa uuden kirjanpito-ohjelmistonsa loka–marraskuun vaihteessa, ja uusi palkanlaskentaohjelmisto saapuu markkinoille vuodenvaihteessa. Laskutukseen ja ostolaskujen käsittelyyn kehitetyt ohjelmistot ovat siirtyneet verkkoon jo aiemmin.

– Edessä on merkittävä uudistus, joka tuo asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia taloushallinnon tehostamiseen. Nykyisten asiakkaidemme on helppoa siirtyä verkko-ohjelmistojemme käyttöön, sillä ohjelmistojemme välille on rakennettu suora tekninen siirtymä. Verkko-ohjelmistomme ovat visuaalisuudeltaan ja käytettävyydeltään hyvin samankaltaisia kuin Windows-ohjelmamme, joten käytön aloittaminen on vaivatonta asiakkaillemme, kertoo Seppo Tossavainen. 

Edulliset hinnat säilyvät

Ohjelmistouudistus ei aiheuta muutoksia Tietosuunnan hinnoitteluun. Nettiselaimella käytettävän kirjanpito-, palkanlaskenta-, laskutus- ja ostolaskuohjelmistopaketin kuukausihinta säilyy täysin saman suuruisena kuin Windows-sovelluksen hintakin. Halutessaan asiakkaat voivat jatkaa Tietosuunnan Windows -sovellusten käyttämistä pilvipalvelujen rinnalla.

Ohjelmistouudistuksen myötä Tietosuunta alkaa tarjota tilitoimistoasiakkailleen aiempaa laajemmin myös taloushallinnon palveluita. 

– Olemme jatkossakin ensisijaisesti ohjelmistotoimittaja. Jatkossa tarjoamme tilitoimistoasiakkaillemme kuitenkin kattavammin taloushallinnon tukipalveluita. Pyrimme auttamaan tilitoimistoja uusien palvelutuotteiden kehittämisessä ja liiketoiminnan kasvattamisessa, sanoo Seppo Tossavainen. 

PILVIPALVELUUN tehdyt kirjaukset näkyvät kaikille käyttäjille reaaliajassa.

Tavoitteena pk-yritysten taloushallinnon tehokkuus

Seppo ja hänen vaimonsa, uutistoimittajana työskentelevä Marialiisa Tossavainen perustivat Tietosuunnan mikrotietokoneiden saavuttua Suomen markkinoille. Yritys on kehittänyt alusta lähtien taloushallinnon ohjelmistoja, mutta toiminnan alkuvaiheessa valikoimiin kuuluivat myös PC-tietokoneet, printterit sekä laitteistojen asennus ja koulutuspalvelut. 90-luvun taitteessa Tietosuunta julkaisi myös yrityksille suunnattua lehteä.

Tossavaiset päättivät kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa keskittyä taloushallinnon ohjelmistojen kehittämiseen ja suoratoimituksiin pk-yrityksille sekä tilitoimistoille.

Tietosuunnan ohjelmistojen myötä asiakasyritykset ovat pystyneet tehostamaan ja myös osin automatisoimaan taloushallinnon prosessejaan. Tossavaisten mukaan asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti Tietosuunnan kyvykkyyttä huomioida pienten yritysten tarpeet taloushallinnolle. Ohjelmistot ovat tehokkaita ja monipuolisia, mutta silti erittäin helppokäyttöisiä. 

– Seppo työskenteli 80-luvulla isännöitsijänä ja teki myös kirjanpitotyötä. Ohjelmistojen kehitys lähtikin liikkeelle konkreettisesta tarpeesta helpottaa omaa kirjanpitotyötä. Näkökulmamme ohjelmistotuotteidemme kehittämisessä on alusta lähtien ollut hyvin käyttäjälähtöinen, Marialiisa Tossavainen kertoo.

– Meillä on tapana olla suoraan yhteydessä asiakasyrityksiimme ja selvittää, millaisia tarpeita ja toiveita heillä on ohjelmistojen suhteen nyt ja tulevaisuudessa. Kehitystyössä on siten pyritty vastaamaan näihin toiveisiin mahdollisimman tarkasti. Kehitämme ohjelmistoamme jatkuvasti ja reagoimme nopeasti asiakkaiden kehitystoiveisiin, Seppo Tossavainen lisää. 

Tossavaisten mukaan pienyritysten valintakriteereissä korostuvat usein myös ohjelmistojen edulliset hankinta- ja käyttökustannukset. Myös tämä pienyrittäjien toive on Tietosuunnassa kuultu.

– Ohjelmistojemme käyttömaksut ovat vain murto-osa suurten kilpailijoidemme hinnoista. Olemme kehittäneet taloushallinto-ohjelmistostamme myös PC-tietokoneeseen asennettavan Mini-version. Mini-version ohjelmisto sisältää laskutuksen, ostolaskujen käsittelyn, kirjanpidon ja palkanlaskennan perustoiminnot. Minin ominaisuudet riittävät hyvin pienimpien yritysten tarpeisiin, ja sen käyttäminen on täysin ilmaista, Seppo Tossavainen sanoo.

Tietosuunta Oy:n toimitusjohtaja Seppo Tossavaisen mukaan nykyisten asiakkaiden on helppo siirtyä verkko-ohjelmistojen käyttäjäksi, sillä ohjelmistojen välille on rakennettu suora tekninen siirtymä. 

Kiitosta asiakaspalvelusta

Ohjelmistojen hyvän hinta-laatusuhteen ohella Tietosuunta on saanut paljon kiitosta asiantuntevasta ja nopeasta asiakaspalvelusta. Tossavaiset kertovat Tietosuunnan asiakaspalvelun henkilöityvän pitkälti yrityksen pitkäaikaiseen kirjanpitäjään ja palkanlaskijaan Paula Tuukkaseen.

– Saamme paljon kiitosta hyvästä ja nopeasta asiakaspalvelusta. Paula on saanut kehuja erityisesti siitä, että hän osaa vastata niin taloushallintoa kuin ohjelmistojammekin koskeviin kysymyksiin, Marialiisa Tossavainen kiittelee.

Tuukkanen itse kokee asiakkaiden kanssa työskentelyn mukavaksi. Yli 10 vuotta talossa työskennellyt Tuukkanen on oppinut tuntemaan monet yrityksen asiakkaista hyvin. 

– Tunnen hyvin monet pitkäaikaisista asiakkaistamme ja asiakasyrityksistämme. Kun asiakkaiden haasteet ovat tulleet tutuiksi, pystyn palvelemaan heitä paremmin. Tarvittaessa saan pikaisesti taustatukea ohjelmoijiltamme, joten pystyn vastaamaan asiakkaidemme kysymyksiin nopeasti, Tuukkanen sanoo.

Pilvipalvelun hyödyt

Tossavaisten ja Tuukkasen mukaan kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelmistojen siirtyminen verkkoon tuo asiakasyritysten toimintaan joustoa. Ohjelmistoja voidaan hyödyntää paikkariippumattomasti PC- ja Mac-tietokoneilla, tabletilla tai älypuhelimella. Tämä helpottaa niin omatoimisesti taloushallintonsa hoitavan kuin tilitoimistoakin käyttävän yrittäjän arkea.

– Paikkariippumattomuuden ansiosta yritys voi valita tilitoimistokumppaninsa mistä päin Suomea tahansa, Seppo Tossavainen toteaa.

Ohjelmistot ja asiakasdata tallentuvat turvalliseen Googlen pilveen, josta tarvittavat tiedot ja raportit saadaan haettua nopeasti.

– Käyttöoikeuksia pilvipalveluun voidaan luoda paljon helpommin ja nopeammin, koska ohjelmistoa ei tarvitse enää ladata käyttäjien koneille. Ohjelmistoon tehdyt kirjaukset myös näkyvät kaikille käyttäjille reaaliajassa. Tämä helpottaa esimerkiksi tilitoimiston ja asiakasyrityksen yhteistyötä ja työnjakoa, Seppo Tossavainen toteaa.

Helppo käyttöönotto

Tietosuunnan taloushallinto-ohjelmistot saa näppärimmin käyttöön tekemällä tilauksen tietosuunta.com-sivustolla. Maksusuorituksen jälkeen Tietosuunta lähettää käyttäjätunnukset ja ohjelmiston käytön voi aloittaa saman tien. Ohjelmistokokonaisuus sisältää osto- ja myyntilaskutuksen, kirjanpidon ja palkanlaskennan.

– Olemme kehittäneet ohjelmistomme niin, että niiden käyttöönotto omatoimisesti on mahdollisimman vaivatonta. Asiakaspalvelumme tukee käyttöönottoa puhelimitse tai sähköpostilla. Jos asiakas siirtyy toisesta taloushallinto-ohjelmistosta meidän ohjelmistomme käyttäjäksi, esimerkiksi olemassa olevat asiakasrekisterit voidaan siirtää Excel-tiedostoina. Näin manuaalisen työn määrä vähenee, Seppo Tossavainen opastaa.

Vuonna 1989 perustettu Tietosuunta Oy työllistää tällä hetkellä kuusi pitkäaikaista työntekijää. Jyväskylän Mattilanniemessä toimivan Tietosuunnan liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella noin 500 000 euroa. Taloushallinto-ohjelmistojen ohella yritys kehittää teollisuusyrityksille soveltuvaa tuotannonohjausjärjestelmää, joka tehostaa alihankintaprosessien hallintaa.

Haku