Hyppää sisältöön

Suorahaku löytää parhaat osaajat

Suorahaku löytää parhaat osaajat

20.04.2021

Digipoolin asiantuntijat Alkete Ademaj, Gerald Ben, Hermann Alatalo ja Jukka Kymenvirta korostavat, että eri taustoista tulevat ihmiset muodostavat usein parhaat tiimit työelämässä.

Yritys on enemmän kuin osiensa summa. Oikeat osaajat ovat olennainen osa kasvua ja kansainvälistymistä, oli kyseessä sitten työntekijä tai freelancer.

Teksti Elisa Salama Kuva Juho Länsiharju

Nykyajan rekrytointi-ilmoittelu on pirstaloitunut moneen kanavaan, verkkoalustoille ja sovelluksiin. Yrityksen on vaikea tavoittaa parhaita osaajia kootusti, eivätkä kaikki halutut henkilöt seuraa ilmoittelua. Kaupallisen alustan halutaan myös näyttävän tehokkaalta isojen kohderyhmien avulla. 

– Työnhakijan on hankala löytää eri palveluista sopivia työpaikkoja. Syötteeseen tulee mahdollisuuksia, jotka ovat kaukana todellisesta osaamisalueesta, kertoo kasvuyrityksiä palvelevan Digipoolin asiantuntija Hermann Alatalo.

Digipool etsii asiakkailleen sopivat osaajat suorahakuna. 

– Hyödynnämme data-analytiikkaa, verkostoja ja tekoälyä. Onnistunut rekrytointi on yhdistelmä ihmistuntemusta ja dataa. Virherekrytoinnit vähenevät, kun hakukumppani tuntee yrityksen tarpeet.

Alatalo korostaa Suomen vahvaa teknologiapotentiaalia.

– Uskon, että Suomesta tulee teknologian supermenestyjiä myös tulevaisuudessa. Menestykseen tarvitaan osaajia myös ulkomailta.

Digipool aktivoituu rekrytoidakseen kansainvälisiä IT-osaajia suomalaisyrityksiin. Etätyön aikakautena ulkoistaminen toimii. Tiimi koodaajia voi sijaita fyysisesti kaukana, mutta auttaa yritystä kasvamaan.

Yritys taitaa perinteisen suorahaun lisäksi ulkoistamisen ja hankkii asiakkaalle tarvittaessa yhden tai useamman osaajan globaalisti. Joskus tarvittava apu löytyy konsultoinnin tai freelancerin kautta. 

– Jos yritys haluaa aidosti kasvaa ja kansainvälistyä, voimme rekrytoida henkilöstön kohdemaasta laajojen verkostojemme ansiosta. Paras tapa menestymiseen on löytää kohdemaan kieltä puhuva ja kulttuurin tunteva tekijä.

YKSILÖLLINEN, KETTERÄ PALVELU tuottaa parhaan tuloksen.

Monimuotoista rekrytointia

Alatalo sanoo vuosien rekrytointikokemuksella, ettei tekoäly korvaa ihmistä. Auttaa se kuitenkin voi. 

– Tekoäly voi esimerkiksi analysoida hakijan esittelyvideota. Sitä voi käyttää prosessin alkuvaiheessa CV:n lukemiseen ja erittelyyn.

Digipool räätälöi hakuprosessin kasvuyrityksen tarpeiden mukaan. Ketteryys ja yksilöllinen palvelu tuovat parhaan tuloksen, oli kyseessä sitten suora palkkaus asiakasyritykseen, vuokrasuhde, palvelun ulkoistaminen tai freelancer-pohjainen työskentely. 

– Freelancer-työskentely ja projektiluontoinen, joustava asiantuntijoiden resursointi on tätä päivää. Parhaat koodaajat työskentelevät usein freelancereina, ja näitä alansa huippuja yrityksen voi olla vaikea tavoittaa ilman laajoja, kansainvälisiä verkostoja, toteaa Alatalo.

Kasvuun ohjaudutaan paitsi kansainvälistymisen, myös digitalisaation kautta. 

– Perinteisissä yrityksissä se on avain kasvuun. Ratkaisu voi olla esimerkiksi meiltä lainattu asiantuntija, joka vetää projektin alusta loppuun. Tulevaisuudessa työelämä on monimuotoinen ja myös rekrytoinnin on oltava sitä, Alatalo painottaa. 

Haku