Hyppää sisältöön

Suomen Pikku-Pariisi tarjoaa arjen luksusta

Suomen Pikku-Pariisi tarjoaa arjen luksusta

20.08.2021

Suomen Pikku-Pariisi tarjoaa arjen luksusta

Teksti Maria Paldanius Kuvat Suvi Laine

Kotimaan matkailijat satsaavat nyt entistä enemmän elämyksiin ja laatuun majoituspaikkaa valitessaan.

S-ryhmän hotellit ovat täydellisiä tukikohtia Turun ja Varsinais-Suomen lomalle, jossa riittää niin tekemistä kuin nähtävääkin. Kattavaa hotellivalikoimaa yhdistää niiden keskeinen sijainti, persoonallisuus, vastuullisuus ja turvallisuus. 

Suomen vanhin kaupunki, Aurajoen suulle 1200-luvulla perustettu Turku on toivottanut kotimaan matkailijat tänäkin kesänä tervetulleiksi. Pikku-Pariisinakin tunnettu kaupunki tarjoaa elämyksiä kaikenlaisille matkailijaryhmille. Turusta pääsee kätevästi myös muualle Varsinais-Suomeen ja saaristoon.

– Täällä riittää tekemistä ja kokemista. Kestohittejä ovat esimerkiksi Turun linna, Saariston rengasreitti ja Muumimaailma. Turun läpi kuljetaan myös Ahvenanmaalle ja Ruotsiin, alustaa Original Sokos Hotel Kupittaan ja Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen hotellinjohtaja Tarja Jalonen.

Turun ja Varsinais-Suomen lomailijan kannattaa ottaa tukikohdaksi yksi neljästä, persoonallisesta S-ryhmän hotellista: Original Sokos Hotel Wiklund, Radisson Blu Marina Palace Hotel, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone tai Original Sokos Hotel Kupittaa. Jokaisella on oma identiteettinsä, mutta myös paljon yhteistä: hotellit sijaitsevat keskellä kaikkea ja surffaavat matkailutrendien aallonharjalla. 

– Hotellimme ovat Green Key -hotelleja, eli toimimme ympäristötietoisesti ja vastuullisesti. Se on asia, jota myös asiakkaat arvostavat. Yksi osa vastuullisuutta on lähimatkailu, mikä korostuu korona-aikana. S-ryhmän hotelleihin on turvallista tulla, ynnää Radisson Blu Marina Palace Hotelin hotellinjohtaja Mikko Malmberg.

Sun paras kaveri Turus

Turun keskustassa, vilkkaasta torielämästään tunnetun kauppatorin laidalla seisoo loma- ja työmatkailijan unelma: Orignal Sokos Hotel Wiklund – eli sloganinsa mukaisesti: Sun paras kaveri Turus. Bestis tarjoaa sydämellistä palvelua, viihtyisän ympäristön, oman rauhan ja kaikki palvelut saman katon alta.

– Hotellista pääsee suoraan shoppailemaan ja hemmotteluhoitoon, ostamaan bilekledjut tai apteekista särkylääkettä, hakemaan eväitä hotellin jääkaappiin, kahvittelemaan, nauttimaan drinksut ja syömään ravintolaan, Original Sokos Hotel Wiklundin hotellinjohtaja ja Sokos-johtaja Sanna-Liisa Byskata listaa.

Wiklund on kuin luotu urbaanille ihmiselle. Urbaani ihminen voi olla yhtä lailla rauhaa arvostava työmatkaaja, itsenäinen city-sinkku, festareita kiertävä kaveriporukka tai omatoimilomaa viettävä lapsiperhe. Parhaiten Wiklundia kuvaa sana elämäniloinen.

– Turun riennot ja nähtävyydet sekä Aurajoen ympäristö ovat kävelyetäisyydellä. Hotellihuoneet ovat eläväisen ympäristön vastakohta: rauhoittavan vaaleat sävyt tukevat palautumista, Byskata avaa.

Wiklundilla on myös kruununjalokivi vailla vertaa: Turun ensimmäinen kattoterassi, kaksikerroksinen Walo Rooftop Bar. Huipulta näkee koko kaupungin ja sen kuuluisat seitsemän kukkulaa ympäri vuoden.

NYKYÄÄN AURAJOKI on kulttuurin ja ravintolaelämän keskipiste.

Jokirannan ikoni

Aurajoki on noin 70 kilometrin mittainen laskujoki, joka virtaa Varsinais-Suomen halki. Turun keskustassa joen rantaa reunustavat puuistutukset, jotka ovat osa jokirannan kansallismaisemaa. Rannassa kohoaa myös yksi ikoninen maamerkki: Radisson Blu Marina Palace Hotel. Se on jokirannan ainoa hotelli.

– Marinasta avautuu näkymä Aurajoelle. Turun keskusta on laajentunut Aurajoen rantaan, mistä löytyy ravintoloita, kahviloita, teattereita ja museoita. Turun linnakin on kävelymatkan päässä, Malmberg kertoo.

Majoittuminen Marinassa – kaupungin ja luonnon kohtaamispisteessä – on aistivoimainen kokemus. Baarin terassilla voi nauttia ruoasta, juomasta ja jokimaisemista, kuntoilutilassa ottaa hien pintaan ja kasvohoidon kauneussalongissa. Kokonaisuuden kruunaa ruhtinaallinen unikokemus sekä viihtyisät työ- ja kokoustilat.

– Korona-aikana hotellissa ja hotellihuoneissa vietetään yhä enemmän aikaa. Huonekin voi olla etätyöpiste. Moni tulee meille torstaina, tekee duunia ja jatkaa siitä viikonlopun viettoon. Silloin ollaan jo valmiiksi perillä. Nyt on trendikästä hakea lomalla paikallisuutta, live like a local -fiilistä, Malmberg sanoo.

Live like a local -tunnelmaan pääsee paikallistenkin suosimassa Grill it! Marina -ravintolassa, joka kuuluu myös Turun Food Walk -konseptiin. Ruokakävely johdattaa vierailijan Turun ravintolatarjonnan ytimeen. 

Silmänruokaa 20-luvulta 

Millä Suomen Solo-hotellilla on tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat? Vastaus: aistikkaalla ja tunnelmallisella Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella. 1920-luvun henkeä ja modernia tyyliä jouhevasti yhdistelevä boutique-hotelli pokkasi ykkössijan Sokos Hotellien asiakastyytyväisyyskyselyssä vuonna 2020. Matkailijoiden suosimalla Tripadvisor sivustolla Turun Seurahuone on ykkönen ja Marina kakkonen.

– Turun Seurahuone on tasokas ja elämyksellinen boutique-hotelli, joka tarjoaa kuplivaa hemmottelua, arjen luksusta ja palan turkulaista historiaa ydinkeskustassa. Ideologiamme lähtee 20-luvulta, josta ovat peräisin esimerkiksi henkilökunnan asusteet sekä silmänruokaa tarjoavat yksityiskohdat, Jalonen sanoo.

Vuonna 1928 rakennetussa arvokiinteistössä toimivalle Turun Seurahuoneelle tullaan usein yhdistetyille työ ja lomamatkoille eli niin sanotuille workation-matkoille. Kohde sopii myös kulttuurimatkailijoille. Hotelliluksuksesta ei tarvitse lähteä kauas, että pääsee nauttimaan gallerioiden, teatterien ja museoiden annista.  

– Turun neljästä S-ryhmän hotellista Turun Seurahuone on eniten aikuisten hotelli. Toki lapsetkin ovat tietysti tervetulleita. Loma-aikana olemme palvelleet erityisen paljon pariskuntia, Jalonen valaisee.

Original Sokos Hotel Wiklundin hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen ja Original Sokos Hotel Kupittaan hotellinjohtaja Tarja Jalonen ja Radisson Blu Marina Palace Hotelin hotellinjohtaja Mikko Malmberg tietävät, että lähimatkailu on kasvattanut suosiotaan.

Uusi, lämmin sydän

Seuraavana Kupittaa. Nästa, Kuppis. Kupittaan juna-asemalta on muutama harppaus Original Sokos Hotel Kupittaan ovelle – ja autolla pääsee suoraan pääteiltä parkkihalliin. Kupittaan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hotelli avattiin kesällä 2020. Kyseessä on uudella tavalla urbaani Sokos Hotelli.

– Hotellin lähellä on Suomen ensimmäinen kaupunkipuisto, josta löytyy esimerkiksi Kupittaan urheilupuisto, maauimala sekä lapsille suunnattu seikkailu- ja liikennepuisto. Myös muut Turun nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Keskustaan pääsee muutamassa minuutissa bussilla tai sähköpyörällä, Jalonen kertoo.

Original Sokos Hotel Kupittaa sopii niin työ- ja lomamatkalaisille, urheilujoukkueille kuin lapsiperheille. Kupittaalla vastuullisuus ja digitaalisuus korostuvat. Hotelli pyrkii paperittomuuteen, joten huoneista löytyy tietokonetabletit ja QR-koodeilla varustettu Turun seinäkartta. Hotellin aulassa on puolestaan diginäytöt, joista  hotellivieraat näkevät juna- ja bussiaikataulut. 

– Kuten hotellin slogankin sanoo: Uusi, yllätyksellinen, erilaisten ihmisten kohtaamispaikka. Sitä kaikkea on Kupittaan Sokos Hotelli. Tiivistettynä olemme Kupittaan lämmin sydän, Jalonen summaa.

Nyt lomaillaan kunnolla

Vuonna 2011 Turku valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Kulttuurikaupungin 10-vuotisjuhlavuonna 2021 Turku voi olla ylpeä pitkästä historiastaan ja nousustaan kotimaan matkakohteiden kärkijoukkoon.

– Kulttuuripääkaupunkivuoteen satsattiin ja siitä alkoi kasvu. Vuonna 1995 Aurajoen rannassa oli vain yksi ravintolalaiva. Nykyään  Aurajoki on kulttuurin ja ravintolaelämän keskipiste. Risteilyillä pääsee kaikkialle ja valaistusten ansiosta jokirannassa voi viettää aikaa päivin ja öin, Malmberg havainnoi.

Turussa on tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Kaupunkiin voi tutustua niin omatoimisesti kuin opastetuilla kierroksilla. Pyöräilyreitistö on lähes loputon ja uimaan pääsee monilla uimarannoilla sekä maauimalassa. Vesille voi ampaista vaikka vesibussilla, veneellä, melontaretkellä tai saunalautalla. Myös satama-alue on kasvussa: Aurajoen alajuoksulta löytyvät Suomen joutsen, Forum Marinum ja vanhoja sotalaivoja. Ruissalon telakka-alueella toimii jopa kesäteatteri ja Kultarantaan tullaan golfaamaan matkojen takaa.

– Koronan myötä ihmisillä on enemmän rahaa säästössä ja moni kaipaa lomalta korkeampaa tasoa sekä persoonallisia elämyksiä. Trendi on sellainen, että jos lähdetään, niin matkaan panostetaan kunnolla. Ennakkotyötä tehdään ja vaihtoehtoja vertaillaan, Byskata sanoo.

Korona on nostanut esille kolme erityistä matkailutrendiä: lomalta halutaan parempaa laatua ja suurempia elämyksiä sekä turvallisuutta. Moni satsaa tasokkaampaan huoneeseen tai etsii salattuja helmiä. 

– S-ryhmän hotelleissa haluamme varmistaa turvallisuuskokemuksen. Siisteys, puhtaus ja väljyys huomioidaan – yksilöllisestä palvelusta tinkimättä, hotellien johtajat kuittaavat.

kissmyturku.fi  

Haku