Hyppää sisältöön

Suomen parhaan työpaikan maalarit kodin maalausurakkaan

Suomen parhaan työpaikan maalarit kodin maalausurakkaan

11.05.2023

LummeColla uskotaan vahvasti siihen, että hyvinvoivat työntekijät pystyvät tekemään työnsä laadukkaammin ja antamaan itsestään enemmän työpaikalla kuin muut. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä.

Viiden alle 24-vuotiaan perustama maalausliike LummeCo on Great Place To Work -henkilöstötutkimuksen mukaan Suomen paras työpaikka. Miten luodaan yritys, jossa maalarit voivat hyvin ja asiakaspalaute on täyttä kymppiä?

TEKSTI marjaana tunturi | kuva eetu heikkilä videot antti korpi ja eetu heikkilä

LummeCon markkinointipäällikkö Juho Lumme kertoo, että vuonna 2019 perustetun yrityksen idea lähti halusta luoda maalausalan yritys, jossa asiakkaita palvellaan ammattimaisesti ja ihmisläheisesti.

– Koska maalaamme ihmisten koteja, olemme myös asiakaspalvelijoita. Työntekijöidemme pitää olla hyviä tyyppejä, ei vain loistavia maalareita. Meille otetaan töihin asiakaspalveluun ja ammattimaiseen, vastuulliseen työotteeseen sitoutuvia ihmisiä.

Rakennusalalla on perinteisesti arvostettu koulutuksen ja tutkintojen sijaan maalaisjärkeä ja käytännön taitoja. LummeCon johdolla on halu kehittyä niin johtamistaidoissa kuin maalausprojektien toteuttamisessa. Myös henkilöstöä koulutetaan LummeCo Akatemiassa.

Johdon onnistuminen näkyy monilla mittareilla. Suositteluhalukkuutta kuvaava NPS-luku on LummeColla yli 500 asiakkaan vastausten perusteella 87, kun rakennusalalla se on keskimäärin 49. Asiakkaiden vastausprosentti on 95. Tähtiluokituksessa asiakkaat ovat antaneet LummeColle 4,7/5 tähteä.

Henkilöstö antoi Great Place To Work -tutkimuksessa täydet pisteet johdon integriteetille, eli koko henkilöstö ajattelee johdon toimivan suoraselkäisesti, rehellisesti ja arvojensa mukaisesti.

Avoin, virheet salliva ilmapiiri ja sujuva sisäinen viestintä ovat Juho Lumpeen mukaan tärkeä perusta työyhteisön hyvinvoinnille. Vaikka rekrytoinnissa haetaan hyviä tyyppejä, valmis ei tarvitse olla. 

Teette hyvää duunia ja se välittyy ulospäin. Yrittäjyys ei ole helppoa, ja olette nähneet sen eteen paljon työtä. Vaikka firma alkaa olemaan iso, on erilaisissa tilanteissa pystytty joustamaan paljon maalauspariakin kohti. Kaiken kaikkiaan homma pyörii tosi hyvin ja pyritte kehittämään toimintaa jatkuvasti. Parasta on ollut se, miten kohtaatte työporukan ja panostatte satasella meidän työhyvinvointiin. Kiitos kesästä.

GPTW-tutkimukseen osallistuneen työntekijän palaute

– Meillä saa tehdä virheitä ihan oikeasti. Niistä opitaan paremmiksi. Psykologinen turvallisuus on meille tärkeä arvo ja olemme systemaattisesti hankkineet tietoa siitä, miten yritykseen luodaan luottamuksellinen ilmapiiri.

Jokainen työntekijä käy maalaamassa edelleen joka kesä

Ajatus maalaustyön teettämisestä toimeksiantosuhteessa olevilla yrittäjillä ei ollut 80 henkeä työllistävän yrityksen lähtökohta. Se oli seurausta halusta luoda yritys, jossa työt tehdään hyvin ja jossa asiakas on tyytyväinen. Kun maalarilla on myös oma vastuu, urakat sujuvat ja asiakaspalvelu on parempaa.

LummeColla toimeksiantosuhteessa olevat eivät kuitenkaan yritä yksin vaan ovat osa työyhteisöä ja henkilöstöä. Pyrkimyksenä on toimia vastuullisesti ja kitkeä alihankintamaailmassa esiintyvää harmaata taloutta.

– Ajatuksemme on, että rekrytoimme meille ihmisiä tekemään työtä. Tuemme ja koulutamme yrittäjiämme työn lisäksi myös yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Laki- ja talousosastomme asiantuntija varmistaa, että jokaiselle maalarillamme on tiedot ja riittävä taito juridisten ja verotuksellisten asioidensa hoitoon.

LummeCon perehdytysoppaassa kerrotaan nekin asiat, jotka usein oletetaan kaikkien tietävän. Kun pienissäkin asioissa on yhtenevät toimintatavat ja yrityksen arvot ovat kaikilla tiedossa, työ sujuu jouhevasti.

 Kasvua syntyy, kun tyytyväinen ja osaava henkilöstö pystyy palvelemaan asiakkaita laadukkaasti. 

Telineet tehdään siten, että jokainen pääsee työpäivän päätteeksi perheensä luokse. Suojaukset siten, että asiakkaalla ei ole roiskeita kukkapenkeissä tai ikkunoissa. Kun käydään hallilla, moikataan työkaveria ja kysytään kuulumiset. Kiusaamista ja syrjintää ei sallita.

Ensimmäistä päivää LummeColla töissä oleva Hampus Lehtola oli kuullut yrityksestä paljon hyvää ennen kuin päätti lähteä mukaan. Lehtola kertoo, että odotukset on lunastettu. Perehdytys aloitettiin saman tien, olo on ollut tervetullut ja ihmiset ovat mukavia.

Työyhteisössä halutaan osoittaa konkreettisesti arvostusta asiakasta ja maalaria kohtaan. Siksi jokainen työyhteisön jäsen käy maalaamassa edelleen joka kesä.  Näin luodaan parempaa yhteishenkeä yritykseen ja päästään kuulemaan asiakkaiden aitoja palautteita työmaalta.

– Meillä kaikki maalaavat. Johtaja siksi, että tietää, ketä johtaa ja millaista työtä tuloksesta vastuussa olevat ihmiset tekevät. Myyjät siksi, että tietävät mitä myyvät ja millaisia aikatauluja urakoille voi sopia, Juho Lumme kertoo.

Hyvinvoiva työntekijä tekee työnsä hyvin

Great Place To Work -tutkimuksen vastauksissa LummeCo saa täydet pisteet integriteetin lisäksi tiimistä, tasa-arvosta, ystävällisyydestä ja yhteisöllisyydestä. Henkilöstön mukaan työpaikasta tekevät hyvän yhteinen viikon aloitus, johdon tuki, empaattinen ja arvostava kohtaaminen, tasa-arvoisuus, sisäisen viestinnän toimivuus ja hyvä palkkaus.

LummeCo on onnistunut tavoitteessaan luoda kulttuuri, jossa maalaushommaa tehdään vastuullisesti ja asiakasta ja työkaveria arvostetaan.

– Meille on ihan oikeasti tärkeää, että maalarimme voivat hyvin. Sen lisäksi on fakta, että hyvinvoiva työntekijä tekee työnsä hyvin. Pehmeiden arvojen lisäksi tähtäämme tietenkin hyvään tulokseen. Se on yrittämisen perusidea. Me uskomme, että tulosta saadaan, kun henkilöstöä arvostetaan, sanoo LummeCon toimitusjohtaja Arvi Lumme.

Ootte huippuja! Arvostan teidän suhtautumista työntekijöihin ja asiakkaisiin, halua kehittyä ja kehittää omaa toimintaanne ja sitä panosta mitä laitatte työntekijöihinne. Teette yrityksestä hyvän paikan työskennellä niillä teoilla, joita ootte tehny meitä varten. Ootte helposti lähestyttäviä ja valmiita auttamaan tarpeen vaatiessa.

GPTW-tutkimukseen osallistuneen työntekijän palaute

Jotta työpaikka on tulevaisuudessakin jokaiselle sen maalarille loistava, LummeCon rekrytoinnissa ei ole kyse siitä, haluatko tulla hyvään työpaikkaan, vaan siitä, haluatko olla luomassa hyvää työpaikkaa.

– Nyt juhlimme saavutustamme Suomen paras työpaikka 2023, viime vuonna olimme viidensiä. Mitä olemme ensi vuonna, sen eteen teemme töitä kaiken aikaa, Juho Lumme sanoo.

Lisätietoja LummeCon toiminnasta löytyy yrityksen nettisivuilta

LummeCo maalasi viihdetaiteilija, koomikko ja blues-kitaristi Heikki Silvennoisen talon kesällä 2022.

Haku