Hyppää sisältöön

Suomalainen työ myy Lähi-Idässä

Suomalainen työ myy Lähi-Idässä

17.02.2022

Noin 1500 Integrated Logisticsin (ILC) ajoneuvoa on varustettu Fleetlogisin telematiikkajärjestelmällä. ILC toimii Kuwaitin lisäksi Saudi-Arabiassa, Omanissa, Qatarissa sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. 

Kuwaitin suurin nosturioperaattori luottaa suomalaiseen insinööriosaamiseen. Tietojärjestelmillä tavoitellaan öljyvaltioon myös vihreämpää tulevaisuutta. 


TEKSTI JA KUVA | FLEETLOGIS

Fleetlogis Oy on kotimainen tietotekniikkayritys, joka tekee logistiikan tietojärjestelmiä aina pienistä ajoneuvoseurannan telematiikkaratkaisuista isoihin kuljetusliikkeen toiminnanohjauksen ERP-järjestelmiin asti. 

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu muun muassa elintarvikkeita valmistavaa teollisuutta, keskusliikkeitä, kuljetusoperaattoreita ja kuljetusliikkeitä. 

Fleetlogis tekee myös vientiä, josta merkittävä, noin 30 prosentin osuus suuntautuu Lähi-Itään. 

Menestystä Lähi-Idässä 

Fleetlogisin Lähi-Idän operaatio sai alkunsa yli vuosikymmen sitten, kun kuwaitilainen Integrated Logistics Co -niminen yhtiö tarvitsi ajoneuvotietojärjestelmien toimituksia omalle toiminta-alueelleen. 

Integrated Logistics on Kuwaitin suurin nosturioperaattori, jonka toimialoihin kuuluu nosto- ja kuljetustoiminnan lisäksi maanrakennusprojektointia sekä kone- ja laitevuokrausta. 

Aluksi Integrated Logistics halusi tehdä ajoneuvojen ja työkoneiden tietojärjestelmillä perinteistä paikannusta. Pian järjestelmät kuitenkin muuttuivat palvelemaan työn ohjausta, kaluston tehokkuuden mittarointia ja tuottamaan laskutukseen sekä ennakoivaan kunnossapitoon liittyvää dataa. 

Oman toiminnan kehittämisen lisäksi Integrated Logistics sai vaatimuksia myös omilta asiakkailtaan tietojärjestelmien suhteen. Näitä olivat esimerkiksi työ- ja ajoturvallisuuteen liittyvät asiat, kuten ajonopeuksien valvonta sekä turvalaitteiden ja ajovalojen käyttö. 

Fleetlogisin toimittamat telematiikkajärjestelmät ovat osoittautuneet luotettaviksi ja modulaarisiksi. Myös uusia toimintoja on pystytty ottamaan käyttöön ilman laitevaihtoja, sillä laitteissa on riittävästi erilaisia liitäntöjä toimintojen toteuttamiseksi. Menestyksekkään yhteistyön ansiosta Fleetlogis onkin järjestelmien vakiotoimittaja Integrated Logisticsille. 

Tällä hetkellä noin 1500 ajoneuvoa eri puolilla Arabian niemimaata on varustettu Fleetlogisin telematiikkajärjestelmällä. Järjestelmän tuottamalla tiedolla Integrated Logistics pystyy hallinnoimaan konekalustoaan ja raportoimaan niiden käyttöä. Tyyppillisiä raportoitavia asioita ovat koneiden käyttöaika ja -tunnit, käyttöpaikka, ajoreitit ja ajonopeudet. 

Telematiikkajärjestelmän avulla on selvitelty muun muassa onnettomuuksia, kadonneita työkoneita ja asiakasreklaamatioita. Kun on selvää datanäyttöä, selviävät nämäkin asiat huomattavan paljon nopeammin. 

Vihreämpi tulevaisuus 

Vaikka Kuwait on toistaiseksi riippuvainen massiivisista öljyvarannoistaan, on selvää, ettei valtion öljyntuotanto tulevaisuudessa ole enää siinä roolissa kuin se on tällä hetkellä. Siksi Integrated Logistics ja Fleetlogis ovat mukana erilaisissa vihreämmän energian hankkeissa. 

Tietojärjestelmät voivat osaltaan olla mukana säästämässä ajoneuvokaluston käyttämää energiaa esimerkiksi ajotavan raportoinnilla ja ohjaamalla kuljettajaa parempaan ajotapaan. Samat järjestelmät, joita käytetään ajoneuvoissa, voivat olla mittaamassa ja raportoimassa myös sähköasemia, pumppaamoita, 

Haku