Hyppää sisältöön

Suihkaus ravintolisää päivään

Suihkaus ravintolisää päivään

18.01.2022

Helposti ja asiakaslähtöisesti tilattavissa oleva MediVitan tuotevalikoima sisältää suihkemuotoisena D3-vitamiinia, biotiinia, rautaa, B12-vitamiinia ja melatoniinia sekä geelimuotoisena magnesiumsitraattia ja liposomaalista C-vitamiinia. Tuotteita tarjoaa suomalainen apteekki-, kauneudenhoito- ja terveydenhuoltoalan toimittaja PharmaOffice Oy.

Ruokavalion tukeminen ravintolisillä voi edistää hyvinvointia. Suihke- ja geelimuotoiset tuotteet ovat helppo ja tehokas vaihtoehto tableteille. 

TEKSTI | MAISA LAMPINEN KUVA | SUVI LAINE

Yksilöllinen, omiin tarpeisiin ja arvoihin sopeutettu ruokavalio on kasvava trendi. Tiedon hankkiminen ja asiantuntijan kanssa keskusteleminen on tärkeää, jotta ruokavalio sisältää tarvittavat ravintoaineet. Jos jotain jää puuttumaan, voi sen korvata ravintolisällä taatakseen monipuolisen vitamiinien saannin. 

Vitamiinilisiä käytetään ruokavaliota täydentävässä tarkoituksessa. Joidenkin on osoitettu olevan tehokkaita tiettyjen sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. D-vitamiinin käyttö etenkin pimeään vuodenaikaan on suositeltavaa myös perusterveille. D- ja C-vitamiinin nauttiminen on perusteltua vastustuskyvyn parantamiseksi. B12-vitamiini tukee tervettä muistia. Erityisesti merkittävä fyysinen rasitus lisää vitamiinien ja hivenaineiden saannin tarvetta.

Vastaus monien tarpeisiin

Niin paljon kuin on yksilöllisiä tarpeita, on myös vaihtoehtoja mitä tulee ravintolisiin ja niiden valmistajiin. Kun tarjontaa on valtavasti, mitkä ovat käyttäjän näkökulmasta tyypillisiä huolia ja toiveita liittyen sopivan ravintolisän valintaan?

– Turvallisuus, luotettavuus, vastuullisuus ja hinta ovat yleisesti kuluttajien mielessä, nimenomaan tässä järjestyksessä. Suihke- ja geelimuotoiset ravintolisät vastaavat hyvin näihin vaateisiin, vastaa Apteekkari Harri Kanerva Turussa sijaitsevasta Pyhän Henrikin apteekista.

Suomessa on perinteisesti käytetty vitamiineja ja kivennäisaineita tablettimuodossa. Tablettien nielemisvaikeudet ovat yleinen ongelma erityisesti lasten ja ikääntyvien ihmisten keskuudessa. Niin ikään haasteet ravintolisien imeytymisessä huolettavat. Pyhän Henrikin apteekille ravintolisiä toimittava suomalainen apteekki-, kauneudenhoito- ja terveydenhuoltoalan toimittaja PharmaOffice Oy tarjoaa ratkaisuksi MediVitan valikoiman suihke- ja geelimuotoisia ravintolisiä. Helposti, nopeasti ja asiakaslähtöisesti tilattavissa oleva tuotevalikoima sisältää suihkemuotoisena D3-vitamiinia, biotiinia, rautaa, B12-vitamiinia ja melatoniinia sekä geelimuotoisena magnesiumsitraattia ja liposomaalista C-vitamiinia. Valikoima laajenee kysynnän mukaan.

Turussa sijaitsevan Pyhän Henrikin apteekin apteekkari Harri Kanerva jälleenmyy MediVitan suihke- ja geelimuotoisia ravintolisiä.

Hyvinvoinnin edistämistä helposti ja vastuullisesti

Suihke- ja geelimuotoisten ravintolisävalmisteiden merkittävin etu tabletteihin nähden on se, että ne on helpompi nauttia. Geelit ja suihkeet kulkevat kätevästi mukana, ja riittoisan ravintolisän voi annostella suuhun missä tahansa ilman nestettä. Osa tuotteista sopii myös lapsille, joille tabletin nieleminen on usein erityisen epämieluisaa. Mahdolliset ikärajoitteet on erikseen mainittu tuotteessa, mutta lapsen kohdalla päiväannoksesta on hyvä neuvotella lääkärin kanssa ennen käytön aloittamista.

MediVitan ravintolisät on valmistettu hyödyntämällä Airless-tekniikkaa, joka mahdollistaa tuotteiden säilyvyyden yhtä pitkään myös avaamisen jälkeen. Ilmattoman pakkaustekniikan ansiosta neste ei ole suorassa kontaktissa hapen kanssa, eikä aktiivisten aineiden oksidatiivista hajoamista tapahdu. Pakkaus säilyttää maun tuoreena ja takaa pitoisuuksien säilyvyyden viimeiseen käyttöpäivään asti. 

Valmisteiden turvallisen käytön lisäksi kuluttajia kiinnostaa entistä enemmän tuotteiden vastuullisuus myös ympäristön ja yhteiskunnan kannalta. Kanerva kertoo MediVitan ravintolisien valikoituneen apteekin hyllylle niin edelläkäyvän valmiste- ja pakkausteknologiansa ansiosta kuin siksi, että tuotteiden valmistuksessa syntynyt hiilijalanjälki on kompensoitu valmistajan toimesta. Käyttäjäystävällisyyden sekä sairauksia ehkäisevän ja hoitavan ominaisuutensa lisäksi tuotteiden sosiaalinen vastuu näkyy hinnassa, joka on kohtuullisuudessaan vähintään muiden lääkemuotojen tasolla vuorokausiannosten kustannuksia verrattaessa. Jotkut suihke- ja geelimuotoiset ravintolisät ovat jopa huomattavasti edullisempia.

Haku