Hyppää sisältöön

Stressi vie ihmistä kuin villi hevonen

Stressi vie ihmistä kuin villi hevonen

11.11.2021

Hyvinvointivalmentaja Tuija Lehtisen mottona on ”hyvä mieli, paremmat tulokset”. 

Mielen rauhoittaminen on hyvinvoinnin tärkein kulmakivi. Olo kohenee ja unen laatu paranee, kun mieli lakkaa laukkaamasta. 

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Dobe

Hallitsematon stressi on usein juurisyy, kun keskittymiskyky katoaa, muisti ei pelaa, olo on tukkoinen, uni ei palauta ja painoa kertyy. Stressaavia asioita ei ole aina mahdollista poistaa elämästä kokonaan, mutta niiden hallitsemista voi opetella erilaisin työkaluin, kertoo hyvinvointivalmentaja Tuija Lehtinen

– Lähden liikkeelle stressin villin hevosen kesyttämisestä. Tarkoitushan on, että ihminen hallitsee elämäänsä eikä elämä vie ihmistä. Kun stressi saadaan taltutettua ja unen laatu paremmaksi, tulokset näkyvät esimerkiksi hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan normalisoitumisena. Avainasia on mielen ja kehon tasapaino. Elämänhallinnan palaaminen heijastuu itsetuntoon, työkykyyn ja sosiaalisiin suhteisiin. 

Asiakkaat kääntyvät Lehtisen puoleen moninaisista syistä. Yksi kärsii uniongelmista, toinen masennuksesta ja ahdistuksesta, kolmas taas fyysisistä kivuista. Työkaluina Lehtisellä on muun muassa harjoitteita ja apuvälineitä, kuten Firstbeat-hyvinvointianalyysi. 

Suolisto saadaan kuntoon ja paino hallintaan ravintovalmennuksella. Hermostoa voidaan rauhoittaa kehotyöskentelyn, hengitysharjoitusten sekä rentoutus- ja läsnäoloharjoitusten avulla. Toisinaan asiakas hyötyy NLP-taitojen haltuunottamisesta. Lehtinen on NLP Master sekä ratkaisukeskeinen sielunhoitoterapeutti. Hän on myös sosiaalitieteiden maisteri ja aikuispedagogi sekä Neurosonic-hoitaja ja -edustaja.

Hoitavaa värähtelyä

Neurosonic on Suomessa kehitetty hoitomuoto, joka auttaa kehoa palautumaan ja rauhoittaa ajatukset. Asiakas lepää divaanilla tai patjalla, jonka kautta hän tuntee rentouttavan värähtelyn. Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu ja palautuminen tehostuu. 

Jo parinkymmenen minuutin kuluttua asiakkaan keho on syvässä rentoutumisen tilassa, mikä voidaan mitata. Lehtisellä on Neurosonicista yli 7 000 hoidon kokemus, ja hän painottaa teknologian olevan täysin turvallinen. 

– Neurosonic-hoito on saavuttanut suurta suosiota. Värähtely ohjaa kehon meditatiiviseen tilaan ja vaikuttaa autonomiseen hermostoon. Hoito on erinomainen palauttaja, kun esimerkiksi lymfajärjestelmä on mennyt stressin vuoksi tukkoon. Hoidon myötä nestekierto paranee ja kuona-aineet poistuvat paremmin kehosta. Syvä rentoutuminen puolestaan parantaa esimerkiksi unen laatua. 

Lehtinen myös myy ja vuokraa Neurosonic-laitteita asiakkaille. Hänen vastaanottonsa eli DoBe Hyvinvointivalmennukset ja Neurosonic-klinikka sijaitsevat Turussa Lounatuulet Yhteisötalossa Läntisellä Pitkäkadulla. 

Asiakkaina Lehtisellä on yksilöiden lisäksi ryhmiä ja työtiimejä. Kaikissa hoidoissa tärkeää on asiakkaan minäkuvan vahvistaminen. Tavoitteena on auttaa asiakasta arvostamaan itseään ja voimaantumaan.

HYVINVOINTIVALMENNUKSET.FI

Haku