Hyppää sisältöön

Sovellus tekee matka- ja kululaskutuksesta helppoa 

Sovellus tekee matka- ja kululaskutuksesta helppoa 

16.01.2024

Perustaja Wellu Mäkinen tietää, että Luovun sovelluksen käyttö säästää sekä laskun tekijän, hyväksyjän että palkanlaskijan aikaa ja vaivaa.

Luovussa uskotaan asiakaslähtöiseen ajatteluun ja kotimaiseen työhön. Matka- ja kululaskujen tekemiseen sekä kuittien kuvaamiseen tehty sovellus ja verkkopalvelu on alusta asti itse rakennettu.

TEKSTI johanna rita | kuva eino ansio

Kun Wellu Mäkinen, Luovu Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja 11 vuotta sitten teki sovelluksen, jonka ideana oli ottaa kuiteista kuva ja siirtää se digitaalisesti suoraan kirjanpitäjälle, epäilijöitä riitti.

– Silloin digitalisaatio oli vielä lapsenkengissä ja epäiltiin, olisiko pelkkä kuitista otettu valokuva kirjanpitokelpoinen. Nyt on menty aika paljon eteenpäin ja nykyään kuittien kuvaus alkaa olla jo valtavirtaa.

Mäkisen mukaan moni tekee teknologian kehityksestä huolimatta matka- ja kululaskut Exceliin tai paperille. Luovu nopeuttaa koko ketjua vähentäen virheitä ja säästää sekä laskun tekijän, hyväksyjän että palkanlaskijan aikaa ja vaivaa.

Markkinoiden edullisin

Yksinkertaisuudessaan Luovua käytetään kuittien toimittamiseen kirjanpitäjälle sekä koti- ja ulkomaan matka- ja kululaskuihin. Palvelu on integroitu yleisimpiin kirjanpito- ja palkkajärjestelmiin, ja uusia integraatioita kehitetään asiakaspalautteen perusteella jatkuvasti.

Toimintaperiaate on yksinkertainen: matka- ja kululaskut tehdään sovelluksella, valinnaisesti GPS-seurannalla tai verkkopalvelussa, jonka jälkeen esihenkilö voi tarkastaa ja hyväksyä ne reaaliajassa – vaikka sitten toiselta puolelta maapalloa. Tämän jälkeen lasku liitteineen voidaan viedä nappia painamalla palkkajärjestelmään. Kuittien kirjaaminen onnistuu samalla lailla, ja paperikuitin voi kuvauksen jälkeen heittää huoletta roskiin. Kaiken Luovuun lisätyn materiaalin saa myös aina ulos PDF-muodossa. Näin aikaa säästyy valtavasti.

Esihenkilö voi tarkastaa laskut reaaliajassa.

– Koko ketju toimii reaaliajassa, minkä lisäksi kaikki koti- ja ulkomaan päivärahat sekä kilometrikorvaukset ovat Luovussa aina ajan tasalla, eikä niitä tarvitse lähteä selvittämään itse, Mäkinen toteaa. 

Vaikka yritys lähti liikkeelle vain kuittien kuvaamisesta ja matka- ja kululaskut tulivat kuvioihin vasta myöhemmin, yrittäjä kertoo hinnan pysyneen samana. Tilitoimistokäyttöön palvelu on täysin maksuton.

– En ainakaan itse tiedä muuta yhtä edullista palvelua kuin Luovu. Lisäksi palvelua voi kokeilla 30 päivää ilmaiseksi.

Asiakaslähtöisyys edellä

Luovulta löytyy Avainlippu-merkki, ja Mäkinen kertookin palvelun olevan kokonaan kotimaista osaamista. Yrityksellä ei ole muita tuotteita tai palveluita Luovun lisäksi.

– Asiakkaita kiehtoo se, että olemme yksityisomisteinen, melko pieni yritys, joka keskittyy täysillä yhteen palveluun. Meihin voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä: palvelemme sähköpostitse ja ilmaisen asiakaspalvelunumeron kautta. Tosin puhelin ei kovin usein pirise, sillä Luovu on tosi helppokäyttöinen.

Haku