Hyppää sisältöön

Slipstop-tossut toimivat niin kotona kuin päiväkodissa

Slipstop-tossut toimivat niin kotona kuin päiväkodissa

19.02.2021

Kayafamilyn toimitusjohtaja Monica Nylund ja neljä-vuotias lapsenlapsi Venny, joka käyttää hyvin istuvia Slipstop-tossuja päivittäin.

Päiväkodissa, uimahallissa ja kotona on tarpeen tossu, joka estää liukastumisen. Sisarukset löysivät monikäyttöisen tossun Turkista.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Sami Pulkkinen

Kun Lotta Krogerus asui perheineen aikanaan Turkissa, hän huomasi paikallisten suosivan keveitä, kankaisia tossuja monissa tilanteissa. Turkkilaisilla lapsilla oli sellaiset jalassa rannalla suojaamassa kuumalta hiekalta, ja niitä suosittiin uima-allasympäristöissä, joissa paljaat jalat olisivat olleet liukkaat. Hän hankki iloiset tossut myös omalle kaksivuotiaalleen. Kun sisar Monica Nylund tuli käymään, hän halusi nämä mukavat, sukan oloiset tossut sekä itselleen että lapsenlapsilleen. 

Koska vastaavia tossuja ei saanut Suomesta, Krogerus ja Nylund päättivät aloittaa maahantuonnin yhteistyössä valmistajan kanssa. Nykyisin Slipstop-tossuja saa heidän perustamastaan verkkokaupasta, ja niillä on yhteensä 170 jälleenmyyjää Suomessa ja Virossa.

– Slipstopit sopivat yhtä hyvin lapsille kuin aikuisille. Toimintaidea on mukavan joustavassa pohjassa, joka toimii liukuesteenä. Tossut on helppo ottaa mukaan, sillä ne taittuvat vaikka taskuun eivätkä paina juuri mitään. Slipstopeja käytetään esimerkiksi sisäleikkipuistoissa, kerhoissa, saunaporukoissa, liukkailla parketeilla ja hoivakodeissa. Tossut kestävät kloorivettä ja saunan lämpöä. Ne on helppo pukea jalkaan ja pysyvät hyvin, selvittää toimitusjohtajana perheyhtiö Kayafamilyssä toimiva Nylund.

Kuoseja maun mukaan

Slipstop-tossujen suurin käyttäjäryhmä ovat päiväkotilapset. Ostosesonki on kuumimmillaan syyskauden alussa, kun jalat ovat kesällä kasvaneet ja tarhat avautuneet.

– Osa suosii pinkkiä, sydämiä ja yksisarvisia, kun taas toiset pitävät ralliautoista ja dinosauruksista. Vanhemmat ovat tarkkoja siitä, että lapsen vaatteet ja tossut sopivat yhteen, joten tossuja voi olla erivärisiä. Lasten koot alkavat numerosta 18, ja tossuvalikoimassa on perätio 70 eri kuviota, Krogerus kertoo.

Aikuisille suunnattuja kuoseja löytyy parikymmentä erilaista. Dinosaurusten sijaan aikuinen valitsee vaikkapa veneitä tai yksivärisiä vaihtoehtoja. Suosikkeja ovat lisäksi musta ja armeijakuosi. Myös suurempia kokoja on tarjolla.

– Saamme nyt erikoisompeluna Suomeen jopa kokoa 44–45. Valmistaja kuuntelee kyllä toiveitamme, Nylund iloitsee.

Tehdas on Disney-konsernin hyväksymä ja se täyttää konsernin vaatimukset. Kayfamilylle on ollut tämän lisäksi tärkeää, että tossut ovat turvalliset käyttää. Niissä ei ole muovin pehmentämiseen käytettäviä ftalaatteja tai syöpävaarallisia karsinogeenejä. 

– Tuotteen hoito on helppoa. Tossut voi pestä saippualla tai pienellä pesuainemäärällä käsin ja nostaa kuivumaan. Varmuuden vuoksi emme suosittele konepesua, jotta pohja ei kärsisi. Näin myös kuosi ja muotoilu pysyvät kunnossa.

Haku