Hyppää sisältöön

Sisustustaiteesta voimaa ja iloa

Sisustustaiteesta voimaa ja iloa

8.04.2021

Sannatuote Art Decorationin verkkokaupasta saa taitelija Sanna Määtän tekemiä uniikkeja ja voimaannuttavia akryylimaalauksia sekä monenlaisia taidesisustustuotteita.

Sannatuote Art Decorationin yksilölliset ja sanomalliset teokset syntyvät taiteilija Sanna Määtän elämänkokemuksen pohjalta.

TEKSTI elina jäntti | kuva riku kylä

Maalauksissa hehkuu hillittyjä värejä, lehtikultaa sekä hopeaa, ja niissä on seesteinen, harmoninen sekä toiveikas tunnelma. Taiteilija Sanna Määttä kuvailee teoksiaan voimaannuttavaksi taiteeksi. 

– Tyylini on syntynyt vuosien saatossa. Teen sisustustaidetta, joka voimaannuttaa ja tuo luksusta arkeen kullan ja hopean sävyissä.

Taideyrittäjänä 11 vuotta toiminut Määttä pyörittää suosittua Sannatuote Art Decoration -yritystä, joka myy erilaisia taide-, sisustus- ja designtuotteita. Päätuotteena ovat uniikit, intuitiiviset akryylimaalaukset, jotka sopivat kaunistamaan monenlaista sisustusta. 

– Isompi maalaus voi toimia vaikkapa olohuoneen tai työpaikan katseenvangitsijana, pienempi esimerkiksi keittiössä tai muissa huoneissa tuomassa silmänruokaa.

Taiteella sisustaminen on viime aikoina noussut trendiksi. Erityisesti korona-aikaan moni on alkanut panostaa kodin seiniin uudella tavalla. Myös Määttä on huomannut kiinnostuksen kasvun. 

– Olen tehnyt akryylimaalauksia viitisen vuotta, ja sisustustauluja on myyty koko ajan enemmän. Korona-ajalla on ollut taiteen myyntiin hyvin positiivinen vaikutus. 

Ehkä maalaukset voivat tuoda myös ripauksen positiivisuutta pandemian keskelle.

– Maalaamalla puran tunteita. Oma asenteeni on, että olen kaikesta kiitollinen. Ehkä taiteeni voi tuoda katsojallekin tätä fiilistä.

Maalaus mittatilaustyönä

Sisustustaulujen lisäksi Sannatuote Art Decorationin verkkokaupassa on myynnissä muun muassa taidejulisteita, tyynynpäällisiä, mukeja, taidekalentereita, tarjottimia ja kortteja, jotka ovat yrittäjän taiteen pohjalta suunniteltuja ja usein voimaannuttavin ajatuksin varustettuja. Maalauksia saa myös tilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan mitoitettuna ja maalattuna.

– Mittatilaustyö voi olla esimerkiksi muotokuva tai vaikkapa maalaus rakkaasta paikasta lahjaksi tai itselle. Mittatilaustöitä varten tarvitaan yleensä kuvia maalauksen aiheesta sekä taululle suunnitellusta tilasta. Yhdessä voidaan pohtia tilaan sopiva teos. 

Määtän polku taiteilijaksi ei ole ollut aivan suora. Hän on aina halunnut tehdä taidetta työkseen, mutta vasta erityislapsen syntymän ja kotiäitiyden myötä unelma konkretisoitui todeksi. 

13 vuotta sitten Määttä sai vaikeasti vammaisen lapsen, jolle ei annettu toivoa eloonjäämisestä.

– Poikamme on perheemme ilo ja aurinko, kiitollinen ja tyytyväinen siihen mitä on, vaikkei pysty edes syömään tai juomaan ilman apua. En tiedä, olisiko minusta tullut taiteilijaa ilman häntä.

Määtän toiveena on, että maalauksista välittyisi katsojalle se toivo, ilo, voima ja rakkaus, jota hän itse kokee maalatessaan. Vaikka elämä kohtelisi miten tahansa, kaikesta voi selvitä. 

SANNATUOTE.COM

Haku