Hyppää sisältöön

Sisustusbetoni, joka kestää sekä vettä että aikaa

Sisustusbetoni, joka kestää sekä vettä että aikaa

20.08.2021

Uuden ajan sistusbetonin eli Basebetonin käytössä ei tarvita silikonia. Tämä mahdollistaa useiden sisustajien suosiman saumattoman pinnan asennuksen, jota on helppo hoitaa ja pitää puhtaana.

Mikrosementin käytön kosteusvaurioriskit huolettavat monia, mutta uuden sisustusbetonin avulla syntyy ainutlaatuinen tyyli riskittömästi.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Basebeton

Hollannissa lanseerattu uuden ajan sisustusbetoni on muutamassa vuodessa valloittanut markkinat ja remontoijien sydämet. Perinteisen mikrosementin aiheuttamat huolet kosteusvaurioriskeistä ovat nyt historiaa, kun kylpyhuoneremontin materiaalina voi käyttää vedenkestävää Basebetonia. Riskittömästä sisustusbetonista tuli välittömästi hitti.

– Basebetonin suosio on räjähtänyt käsiin, eikä ihme. Aikaisemmin esimerkiksi kylpyhuoneremonteissa käytetyn mikrosementin ongelmana oli se, ettei sementti kestä vettä. Kosteusvaurioriski on olemassa, kun vedenpitävyys on pelkän lakan varassa. Yksi lakkakerros ei riitä, mikä lisää remontoijan työmäärää, Basebetonia maahantuova Tero Salonen Basebeton Suomelta kertoo.

Uuden ajan sisustusbetoni on innovaatio, joka ratkaisee mikrosementin käytössä olleet haasteet.

– Basebeton on kehittyneempi versio tavallisesta mikrosementistä. Materiaali on kiitollinen käyttää, sillä se ei kyykkää teknisesti. Lakkapinnan varassa oleva sementti voi ajan myötä naarmuuntua, pehmetä ja vähitellen halkeilla. Tätä haastetta Basebetonin käytössä ei ole.

Vedenkestävä Basebeton kerää sisustajilta kiitosta paitsi riskittömyydestään, myös nopeudestaan ja helppoudestaan.

– Basebetonilla remontoidessa selvitään kahdella kerroksella, kun aikaisemmin on mahdollisesti tarvittu jopa seitsemän kerrosta. Sisustusbetoni kuivuu nopeasti, joten molemmat kerrokset voi työstää saman päivän aikana ja urakka nopeutuu, Salonen avaa.

Basebetonin käytössä ei tarvita silikonia. Se mahdollistaa saumattoman pinnan, joka on helppo hoitaa ja pitää puhtaana.

– Nykyisin sisustajien suosiossa ovat saumattomat märkä- ja kuivatilat juuri niiden helppohoitoisuuden vuoksi. Monet haluavat laattojen likaantuvista saumoista eroon, ja useissa tapauksissa Basebeton voidaankin asentaa vanhojen laattojen päälle.

Persoonallista tyyliä 

Basebetonin laaja väriskaala antaa mahdollisuudet ainutlaatuiseen ilmeeseen ja persoonalliseen tyyliin.Tuotteen avulla voi luoda sileää ja rouheaa betonipintaa seinille, lattiaan ja jopa huonekaluihin. Sisustusbetonista on moneksi. Minimalistinen ja urbaani tyyli muuttuu lämpimäksi ja kutsuvaksi ympäristöksi, kun betonin rinnalle lisätään pehmeitä materiaaleja ja ajatonta puuta. 

– Basebetonin Ehdoton etu on, että värit on valmiiksi sekoitettu. Näin sisustaja voi olla varma siitä, että saa kaikille pinnoilleen saman sävyn. Tuotetta on saatavilla useissa vakioväreissä sekä mahdollisuus myös tilata RAL- ja NCS-väreissä, Salonen avaa.

Haku