Hyppää sisältöön

Saunatilan varaus onnistuu muutamalla klikkauksella

Saunatilan varaus onnistuu muutamalla klikkauksella

15.10.2021

SaunaOnlinen toimitusjohtaja Tuomas Takkula näkee saunatilojen online-varauspalvelun tukevan asukkaiden tyytyväisyyttä. 

Iso osa vakiosaunavuoroista jää täysin käyttämättä. Reaaliaikainen varausjärjestelmä tuo käyttämättömät vuorot kaikkien saataville.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Joona Raevuori

Jo yli seitsemän vuoden ajan tunnettu ohjelmistoyritys Nordic Online Reservation Group on tuonut markkinoille taloyhtiöiden sisäiseen käyttöön suunnitellun online-varausjärjestelmän. SaunaOnline Taloyhtiö -palvelu parantaa taloyhtiöiden tilojen saatavuutta ja käyttöastetta. Samalla maksuliikenne järkevöityy ja varausten hallinta helpottuu. 

– Yllättävän monessa taloyhtiössä saunavuorojen varauskäytännöt ovat jääneet ajastansa jälkeen. Viikoittaiset vakiovuorot ja paperiset varauslaput saunan ovessa eivät vain enää ole tätä päivää. Harva pystyy sitoutumaan saunomiseen samana ajankohtana vuoden jokaisena viikkona, SaunaOnlinen toimitusjohtaja Tuomas Takkula kertoo.

Joustava varauskäytäntö

Nordic Online Reservation Groupin taloyhtiöille teettämän selvityksen mukaan taloyhtiöiden saunat lämpiävät ison osan ajasta tyhjillään. Toisaalta vakiovuorojen viidakosta on samaan aikaan haastava löytää itselleen sopivaa vuoroa.

– Saunat ovat tyhjillään jopa 60–70 prosenttia vuoroista, sillä iso osa asukkaista ei pysty hyödyntämään saunavuoroaan viikoittain. Moni myös haluaisi saunoa silloin tällöin, mutta ei halua sitoutua ja maksaa vakiovuorosta. Reaaliaikainen online-varausjärjestelmä tekee saunomisesta taloyhtiöissä joustavaa ja vapauttaa käyttämättömät vuorot kaikkien saataville. 

Maksu vain käytöstä

Vuonna 2020 lanseerattu SaunaOnline Taloyhtiö on käyttäjiensä keskuudessa pidetty palvelu. Palvelun käyttöönottamisen myötä isännöitsijöiden työ on vähentynyt, asukkaiden tyytyväisyys lisääntynyt ja taloyhtiöiden yhteistilojen käyttöaste on kasvanut.

– Laskutus tapahtuu suoraan järjestelmän kautta verkkomaksulla, joten isännöitsijän ei tarvitse huolehtia yksittäisvarausten laskutuksesta, mikä tulee helposti kalliiksi. Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun pääsevät saunomaan joustavasti haluamanaan ajankohtana ja maksavat vain käyttämistään saunavuoroista. Vakiovuorojen väleihin jäävät ajat on kuitenkin taloudellisestikin järkevää avata yksittäisvarattaviksi. Kun käyttöaste nousee, myös taloyhtiön tulot kasvavat. 

SaunaOnline Taloyhtiö maksaakin itsensä takaisin jo ensimmäisten käyttökuukausien aikana.

– Taloyhtiö maksaa varausjärjestelmän ylläpidosta kiinteän kuukausimaksun taloyhtiön koon ja varattavien kohteiden määrän perusteella. Saunavuorojen varaamisen lisäksi järjestelmäämme käytetään muun muassa kerho- ja pesutilojen varaamiseen, kertoo Takkula. 

Tilojen varausprosessi ja maksuliikenteen automatisointi parantavat taloyhtiöiden yhteistilojen käyttöastetta, joten kuluerän sijaan online-varausjärjestelmä on kannattava investointi.

Haku