Hyppää sisältöön

Saunat, patiot ja terassit kesäkuntoon nopeasti

Saunat, patiot ja terassit kesäkuntoon nopeasti

27.05.2021

Sauna Saarinen rakensi 44-metrisen kulkureitin rantasaunan ja rinteen päällä seisovan mökin välille vähän vajaassa neljässä päivässä.

Kesää ei kannata tuhlata remontointiin. Sauna Saarinen tekee niin saunat, terassit kuin patiot 20 vuoden kokemuksella.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Vesa-Matti Väärä

Sauna Saarisen perustaja, yrittäjä Jukka Saarinen vietti kaksoiselämää 25 vuoden ajan: teinivuosina aloitettu laivatyö vei vetten päälle kolmeksi viikoksi kerrallaan ja sitä seurasi kolme ”lomaviikkoa”, jotka vierähtivät kotona Kalannissa saunoja ja terasseja rakennellessa. Kun laivatyö päättyi, saunat jäivät.

– Saunat ja terassit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Kun aloin nikkaroimaan päätyöni ohella, huomasin, että vaikka yritän tehdä tavallista, niin priimaa tuppaa tulemaan. Ehkä se on joku verenperintö, olihan pappanikin kirvesmies, Saarinen veistelee.

Nyt varsinaissuomalaisella saunamestarilla on viivan alla noin 250 maihin ja yli 100 rahtilaivoihin rakennettua saunaa. Repertuaariin kuuluu myös terassien, patioiden ja Suomen sääolosuhteissa hyödyllisten valokatteiden rakentaminen. 

– Hoidamme hommat nopeasti ja vahvalla osaamisella. Haluamme mahdollistaa sen, että ihmiset saavat nauttia kesästä ilman, että tarvitsee itse alkaa remontoimaan. 

Nopeasti ja taidolla

Nopeudesta puheen ollen, Sauna Saariselle on annettu myös nokkela liikanimi: nopean toiminnan joukot. Nopeus kulkee käsi kädessä ammattitaidon kanssa. Tästä oiva esimerkki on Rymättylään hiljattain toteutettu projekti: kulkureitti rantasaunan ja rinteen päällä sijaitsevan mökin välille.

– Maasto oli vaihtelevaa ja kallioista, ja kulkeminen hankalaa. Sanoin, että jos saan kolme ukkoa töihin, työhön menee vain neljä päivää. Isäntä epäili, mutta teimme sopimuksen. Kun 44-metrinen rantareitti oli valmis, totesin, että siinä meni vain 86 tuntia, eli reippaasti alle luvatun ajan. 

Ammattilaisen silmä on harjaantunut näkemään, mitä milloinkin tarvitaan ja miten kauan projekteihin menee. Tieto on valttia, sillä viime aikoina kysyntä on kiihtynyt.

– Tänä keväänä kyselyjä on tullut paljon. Näinä aikoina vietetään enemmän aikaa mökeillä ja vapaa-ajan asunnoilla. On luonnollista, että näiden paikkojen viihtyvyyttä halutaan lisätä. Ihmiset tietävät, että me teemme hommat nopeasti, hyvin ja hyvällä hinnalla. 

Maalla ja vedessä

Laivaelämä on Saarisella yhtä paljon verissä kuin saunojen rakentaminen. Kaksi intohimoa nivoutui aikanaan yhteen, kun eräs kippari ehdotti saunojen rakentamista laivoille. Vuosien ajan Saarinen seilasi tutuilla vesireiteillä vanhoja saunoja purkaen ja uusia rakentaen. 

– Saunat rakentuivat laivamatkojen aikana, yleensä noin kolmessa päivässä. Yksi kiinnostava kohde oli Englannin armeijan vanha laiva, jonka pyykkitupaan rakensimme henkilökunnan saunatilat.

Tulipa sauna maalle tai veden päälle, yksi on varma: asiakasta kuunnellaan alusta loppuun asti.

– Tarjoamme valistunutta palvelua asiakkaan toiveet huomioiden.

Haku