Hyppää sisältöön

Saumattomasti näyttävä

Saumattomasti näyttävä

9.01.2023

Toimitusjohtaja Timo Kinnunen kertoo kauniista laatoistaan tunnetun Caislan olevan asiakkaitaan intohimoisesti palveleva perheyritys.

Kuluttajat ovat hullaantuneet suurlaatoista. Caisla Oy tuo markkinoille laattoja, jotka poikkeavat muiden toimijoiden valikoimasta.

TEKSTI | MOONA LAAKSO  KUVA | JUHO LÄNSIHARJU

Värien kirjo, vaikuttavan kokoiset laatat, lämmin vastaanotto ja kahvin tuoksu. Elämys. Sellainen on vastassa, kun astuu Caislan showroomille.

Suurlaatat tuovat luksusta arkeen. Kaunis ja käytännöllinen koti vaikuttaa myös asukkaidensa hyvinvointiin. Suurlaattojen saralla Caisla on nuori ja erottuva toimija. Valikoimaan kuuluu laaja kattaus laattoja, joiden kokoluokka on suurimmillaan 160×320 senttimetriä.

– Vielä viisi vuotta sitten, kun aloitimme, oli haastavaa saada kuluttajaa hankkimaan isoja laattoja, kun nyt neljä viidestä asiakkaasta ostaa lattiasta kattoon -kokoisia laattoja, toteaa Caislan toimitusjohtaja Timo Kinnunen.

Kuluttajien päätöksentekoa on helpottanut se, että nyt Caisla pystyy tarjoamaan myös asennuspalvelun kumppaneidensa kautta, jotka ovat erikoistuneet juuri isoihin laattoihin. Asennuksen haastavuuden lisäksi hinta on asia, mikä usein mietityttää asiakkaita. Kinnusen mukaan pelko on turhaa.

– Usein meille tuleva asiakas kertoo pelänneensä mitä suurlaatat maksavat, mutta lähtevät meiltä kaupat tehtyään tyytyväisinä. Suhteessa pieniin laattoihin suurlaatat eivät ole poskettoman kalliita. Ja hyöty on moninkertainen.

Luonnonkivikuosit laatoissa ovat korkealaatuisia ja verrattaessa luonnonkiviin laatta on kestävä, helppohoitoinen ja edullinen. Saumattomuus tekee suurlaatasta sekä näyttävän että helpon pitää puhtaana.

– Haluammekin rohkaista asiakkaita käyttämään suurlaattoja niiden ylivoimaisten ominaisuuksien vuoksi. Monelle tulee myös yllätyksenä, että samalla kuosilla kuin lattialaatan voi tehdä vaikkapa keittiön tasot, Kinnunen huomauttaa.

Korkealaatuisia laattoja Euroopasta ja Intiasta

Kinnunen perusti yrityksen yhdessä intialaisen vaimonsa Dippyn kanssa. Hänen vaimonsa vanhemmilla on ollut Intiassa vastaavanlainen yritys 1980-luvulta asti, ja pariskunta sai sitä kautta valmiin hankintaverkoston aasialaisiin laattoihin. Kaikkien yhteistyötehtaiden toiminta varmistetaan ja kaikilla on ympäristösertifikaatti.

Se tarkoittaa heille myös etulyöntiasemaa Suomen markkinoilla, sillä siinä missä muiden laatat ovat pääosin peräisin Euroopasta, Caisla tuo niitä myös Aasiasta.

– Intiassa on käytännössä kaikkein tuorein konekanta ja sitä kautta siellä ollaan teknologisesti pitkällä, Kinnunen tietää.

Intohimolla tehty

Asiakaspalveluun Caislalla suhtaudutaan intohimoisesti.

– Olemme perheyritys ja se heijastuu kaikkeen tekemiseen. Jopa perheen pienimmäinen, 5-vuotias, on mukana lauantaisin showroomilla hoitamassa pienten asiakkaiden viihtymisen. Olemme tässä sydämellä mukana ja se välittyy asiakkaalle asti. Näen sen vahvuutena, vaikka kääntöpuolena on se, että kotona puhutaan aika paljon laatoista, Kinnunen naurahtaa.

Menestykseen kilpaillulla toimialalla on johtanut vahvan erottautumisen lisäksi toimitusketjun hallinta sekä varastointi. Timolla on yli 25 vuoden tausta logistiikan parissa, mikä myös näkyy yrityksen toiminnassa.

– Toimitusvarmuuden takaaminen ja se, ettemme petä lupausta asiakkaalle, on yksi isoimmista vahvuuksistamme. Täydellistä asiakaskokemusta tässä rakennetaan – ja tietenkin omasta työstä sekä elämästä nauttien, Kinnunen päättää.

Haku