Hyppää sisältöön

Saumaton automaatio tehostaa sisälogistiikkaa

Saumaton automaatio tehostaa sisälogistiikkaa

22.05.2023

Feragin Skyfall-pussitus- ja lajittelujärjestelmä on automaattisen tilaus- ja palautusprosessin ydin. Muotiketju s.Oliverin uudessa Etelä-Saksan Dettelbachissa sijaitsevassa logistiikkakeskuksessa järjestelmä sisältää peräti 125 000 pussiyksikköä.

Muotiketju s.Oliver avaa Euroopan toimintonsa kattavan logistiikkakeskuksen Saksan Dettelbachiin. Pääurakoitsija Ferag AG vastaa keskuksen sisälogistiikasta sekä tilaus- ja palautustoimintojen automaatiosta.

TEKSTi ja kuva ferag ag

Muotiketju s.Oliverin Euroopan toiminnot kattava verkkokaupan logistiikkakeskus rakennetaan Etelä-Saksan Baijerissa sijaitsevaan Dettelbachiin. Keskuksen kautta tulee vuosittain kulkemaan noin 60 miljoonaa tuotetta. 

Saksalainen muotiketju suunnittelee sijoittavansa kaikki kuluttajakaupan logistiikkatoimintonsa keskukseen, johon myös B2B-sektorin uusintatilausprosessi ja itseohjautuvat toiminnot tullaan integroimaan. Uusi logistiikkakeskus on johdonmukainen askel s.Oliverin kasvustrategiassa ja vastaus verkkokaupan merkittävästi lisääntyneisiin automaatio-odotuksiin.

Luotettavaa automaatiota

Ferag on työstänyt merkittävän kokoluokan projektia vuoden 2022 tammikuusta alkaen. Projektin parissa työskentelee useita tiimejä lähes kahden vuoden ajan. 

Projektissa toimitetaan kuljetinjärjestelmä, jolla on pituutta yhteensä yli 16 kilometriä. Järjestelmä toimii kolmella tasolla, yhdistää useita halleja ja varmistaa saumattoman prosessinhallinnan. 

125 000 pussin kapasiteetilla varustettu Skyfall- pussitus- ja lajittelujärjestelmä varmistaa tilaus- ja palautusprosessin kaikki vaiheet: riippuvana varastoitavan tuotteen vastaanoton, tuotteen automaattisen siirron palautuslomakkeella varustettuun pakkauspussiin, dynaamisen välivarastoinnin, joka varmistaa tehokkaat materiaalivirrat ja tuotteiden saatavuuden, pussien automaattisen tyhjennyksen sekä tuotteiden lajittelun ja siirron pakkausasemille ja lähettämöön.

Projektin merkitys ja mittakaava ymmärrettiin

Ferag vakuutti s.Oliverin päättäjät sekä teknisillä ratkaisuillaan että tarjoamalla joustavia ratkaisuja ja niiden toteuttamisvaihtoehtoja oma-aloitteisesti. 

– Ferag myös tunnisti ja ymmärsi projektin merkityksen ja mittakaavan, kertoo sopimuksen syntyyn liittyvistä vaiheista Dennis Prandl, s.Oliverin Director Global Logistics Service Center. 

Korkean automaatioasteen varmistaminen oli tärkeä näkökohta sopimuksen synnyssä, samoin järjestelmän joustavuus. Järjestelmän on kyettävä reagoimaan nopeasti markkinoiden vaatimuksiin. s.Oliver haluaa myös taata saumattomat toimitukset ja nostaa palvelutasoaan siten, että ennen kello 15:tä tilatut tuotteet lähtevät liikkeelle vielä saman päivän aikana.

Täydellistä koordinaatiota

Menestyksekkään projektin takana on kaikkien osapuolien saumaton yhteistyö. Ferag toimii vastuullisena pääurakoitsijana ja koordinoi alihankkijoidensa yhteistyötä. 

Alihankkijoina toimivat muun muassa konttikuljetinteknologiaan ja lähtevän tavaran lajitteluun erikoistunut Heber Fördertechnik GmbH & Co. KG, riippukuljetinteknologian osaaja MHart Srl ja SAP-järjestelmän asiantuntijayritys Westernacher Business Management Consulting GmbH. 

Suurimmiksi haasteiksi Feragin projektipäällikkö Fabian Schulz mainitsee täsmällisen asennussuunnitelman tekemisen ja komponenttien oikea-aikaisen saatavuuden. Projektin viimeisessä vaiheessa mekaaniset ja digitaaliset komponentit, joihin sisältyy aivan uusiakin sovelluksia, yhdistetään toimivaksi kokonaisjärjestelmäksi.

Dettelbachin projekti on Feragille erittäin kiinnostava kohde, jonka yritys on ottanut hoitaakseen laajalla asiantuntemuksellaan. Logistiikkakeskuksen on määrä avautua vuoden 2024 helmikuussa.


Uusi s.Oliver-muotiketjun logistiikkakeskus on rakenteilla 78 000 neliömetrin laajuiselle alueelle. Uudessa keskuksessa tullaan käsittelemään s.Oliverin kaikki kuluttajaliiketoiminnan tavaravirrat. Kuva: Panattoni

Sisälogistiikan monien osa-alueiden erityisurakoitsija

Ferag AG on sveitsiläinen perheyritys, joka on erikoistunut sisäisten logistiikkaratkaisujen sekä graafisen teollisuuden kuljetin- ja prosessijärjestelmien kehitykseen ja tuotantoon. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Hinwilin kaupungissa noin 20 kilometrin etäisyydellä Zürichistä. 

Jo yli 60 vuoden ajan uskolliset asiakkaat ympäri maailman ovat luottaneet Feragin tuotteisiin ja niiden toimintavarmuuteen. Yrityksen vahvuuksia ovat vahva innovatiivisuus ja suurten projektien suunnittelu ja toteutus alusta lähtien. 

Feragin kuljetin- ja lajitteluratkaisut palvelevat eri alojen jakelulogistiikkatoimintoja. Yrityksen järjestelmiä on käytössä niin valmistavan teollisuuden piirissä kuin muotibisneksessä, autoteollisuuden ja elintarvikealan logistiikkaratkaisuissa sekä verkkokaupan alalla.

Ferag kouluttaa omissa harjoitteluohjelmissaan logistiikan erityisasiantuntijoita ja työntekijöitä. Tällä hetkellä ohjelmissa kouluttautuu yli 40 tulevaisuuden ammattilaista. 

Maailmanlaajuinen myyntiorganisaatio kattaa 18 maata. Ferag AG:n tytäryhtiönä Suomessa ja Baltiassa toimii Ferag Nordic Oy.

Haku