Hyppää sisältöön

Satulatuoli istuu kotikonttoriin

Satulatuoli istuu kotikonttoriin

4.05.2021

Tuotantotyöntekijät Johanna Kouvalainen ja Tarja Pakarinen verhoilevat Salli-tuotteita. Toimitusjohtaja Antti Ritvosen mukaan materiaali- ja värivaihtoehtoja on useita.

Salli Systems on levittänyt terveellisen istumakulttuurin sanomaa jo yli 30 vuoden ajan. Etätyön yleistymisen myötä hyvää työergonomiaa kaivataan nyt myös kotikonttoreissa. 

Teksti Marja Hakola  Kuva Iita Sillanpää

Etätöitä on tehty jo yli vuoden ajan vaihtelevissa olosuhteissa. Joku on levittäytynyt keittiön pöydän ääreen ja toinen istuu läppäri sylissä sängyn päällä.

Kotona työergonomia voi olla hukassa. Perinteinen istuminen vaikuttaa haitallisesti sekä terveyteen että tuottavuuteen. Kehoamme ei ole luotu istumaan, mutta istumme silti jopa 12-15 tuntia vuorokaudessa. Työpäivän päätteeksi istahdamme katsomaan televisiota, hoitamaan netissä pankkiasioita tai tekemään verkko-ostoksia. 

Kun istumme perinteisessä asennossa selkä pyöreänä, polvissa sekä reisien ja ylävartalon välillä on 90 asteen kulma. Tässä asennossa niska- ja hartialihakset helposti kipeytyvät, selkä rasittuu ja ylävartalon paino kohdistuu takareisiin ja pakaroihin, mikä heikentää nestekiertoa. Hengitys on pinnallisempaa, aivot eivät saa tarpeeksi happea ja ruoansulatuskin tökkii. Ei ihme, että päätä särkee ja vireystaso laskee. 

Salli Systemsin missio on tarjota vaihtoehtoja perinteiselle istumiselle. Sen hittituote, Salli Satulatuoli, lanseerattiin jo vuonna 1990. Liikettä myötäilevällä, keskiraollisella tuolilla istutaan kuten hevosen selässä, ja tuoli ohjaa selän hyväryhtiseen asentoon. Sallilla istuessa alaselkään muodostuu automaattisesti notko, mikä vähentää välilevyihin kohdistuvaa painetta.  

Työergonomiasta ei kannata tinkiä

  • Perinteinen istuminen muun muassa rasittaa selkää, heikentää nestekiertoa ja laskee vireystasoa.
  • Etätoimistossa kannattaa sijoittaa työergonomiaan. Yksi ratkaisu on Salli Satulatuoli, joka ohjaa selän hyväryhtiseen asentoon.
  • Salli-tuotteisiin voi tutustua yrityksen liikkeessä Triplassa, jälleenmyyjien tai verkkokaupan kautta.

Oma kivijalkaliike Triplassa

Ergonomisten tuolien lisäksi yritys valmistaa sähkösäädettäviä pöytiä. Tuotteista noin 60 prosenttia menee vientiin.

– Salli-tuotteita viedään noin 80 maahan, kertoo toimitusjohtaja Antti Ritvonen.

Kotimaassa Salli-konseptin tuotteita myydään sekä jälleenmyyjien että verkkokaupan kautta. Vuonna 2019 avattiin yrityksen oma myymälä kauppakeskus Triplan viidenteen kerrokseen Helsingissä.

– Koronasta huolimatta – tai ehkä siitä johtuen – myymälä on menestynyt erinomaisesti. Työergonomiaa ja terveellistä istumista kaivataan toimistojen lisäksi koteihin.

Triplan hyvinvointikerroksessa sijaitsevaan liikkeeseen on helppo tulla katselemaan ja kokeilemaan tuotteita. Asiantuntevat myyjät auttavat valitsemaan malleista juuri sopivimman ja opastavat tuolin käytössä.

– Salli Satulatuolit soveltuvat lähes kaikille toimialoille ja erilaisiin työympäristöihin. Niitä käyttävät niin kampaajat, lääkärit, hammaslääkärit, fysioterapeutit, hitsaajat kuin toimistotyöntekijät, Ritvonen luettelee.

Salli-tuotteiden design on laadukasta ja ajatonta, ja sopii myös kotien sisustukseen. Satulatuoli ja helposti liikuteltava pöytä muodostavat kompaktin, pieneenkin tilaan sopivan yhdistelmän.

Suomalaisen perheyrityksen tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Rautalammilla. Satulatuolit verhoillaan nahkalla, keinonahkalla tai kankaalla, värivaihtoehtoja on useita. Valittavana on myös ekologinen malli, jonka päällys tehdään ylijäämänahasta. 

Salli-tuotteet pakataan tehtaalla muovittomiin pakkauksiin, ja vanhat tuolit otetaan vastaan kierrätystä tai kunnostusta varten. 

Haku