Hyppää sisältöön

Satakunnassa opitaan maalla, merellä ja ilmassa

Satakunnassa opitaan maalla, merellä ja ilmassa

26.08.2021

WinNovan lentokoneasentajaksi opiskelevat pääsevät jo opiskeluaikana kiinni käytännön työtehtäviin.

WinNova kehittää yhteiskuntaa kouluttamalla ammattiosaajia työelämälähtöisesti.

Teksti Mari Korhonen  Kuva WinNova

WinNova kouluttaa Satakunnassa ammattiosaajia, jotka vastaavat todellisen työelämän tarpeisiin. Taustalla on koulutusorganisaation vahvat siteet yritysmaailmaan. 

– Palveluasiantuntijamme tekevät tiivistä yhteistyötä yritysverkostomme kanssa, jolloin pysymme kartalla työelämän ja yhteiskunnan tarpeista. Näin osaamme kehittää koulutusta vastaamaan suoraan yritysten tarpeisiin, tekninen koulutuspäällikkö Jarkko Laine WinNovalta kertoo.

Työelämälähtöinen koulutus ja kyky reagoida nopeasti muuttuvan työelämän tarpeisiin näkyy opiskelijoiden hyvässä työllistymisasteessa ja työllistävien yritysten tyytyväisyydessä.

– Usein yrityskumppanimme kyselevät suoraan meiltä potentiaalisia työntekijöitä, ja opiskelijat pääsevät valjastamaan tuoreen osaamisensa yritysten tarpeisiin suoraan koulun penkiltä. Yritykset luottavat ammattitaitoomme kehittää päteviä tekijöitä työelämään, joten tyypillisesti oppilaillamme riittää kysyntää rekrytointimarkkinoilla. Meillä kasvetaan ammattiin jo opintojen aikana, Laine summaa koulutusorganisaation vahvuuksia.

WinNova

  • Toisen asteen koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.
  • Noin 30 perustutkintoa, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä täydennyskoulutuksia. 

Ura taivaalla?

WinNovan koulutustarjonta erottuu kansallisessa vertailussa edukseen monipuolisuudellaan. Ammattilaisia kasvatetaan myös harvinaisemmille aloille, kuten merenkulun ja ilmailualan tarpeisiin. Lentokoneasentajan koulutus antaa valmiudet muun muassa ilma-alusten määräaikais- ja käyttöhuoltoihin, laitevaihtoihin, vikakorjauksiin ja muutostöihin. Lentokonetekniikan tutkinnon avulla voi päästä toteuttamaan unelmaansa lentokoneiden ja sen laitteiden valmistusprosessien parissa. Vastuullisen tehtävän tutkintokriteerit ovat tiukat ja tarkoin säädellyt.

–  Olemme kolmas koulutusorganisaatio Suomessa, joka on saanut toimivaltaiselta ilmailuviranomaiselta PART-147-hyväksynnän, Laine sanoo ylpeänä.

Lentokoneasentajan perus- ja erikoisammattitutkintojen pariin hakeutuu oppilaita eri lähtökohdista. 

– Opinahjosta työllistytään muun muassa lentoyhtiöiden, huoltoyritysten, puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen palvelukseen. Koulutus antaa hyvät valmiudet myös muihin hydrauliikan, hienomekaniikan ja pneumatiikan tehtäviin. Perus- ja erikoisammattitutkintojen lisäksi palvelemme työelämää järjestämällä ilmailualan toimijoille huoltohenkilöstön lupakirjaan tähtääviä kokeita, Laine esittelee. 

Lentokoneiden parissa työskentelystä haaveileva voi hakea urapolulleen uutta suuntaa WinNovan jatkuvassa haussa tai jo kevään 2022 yhteishaussa.

WINNOVA.FI/LEKO

Haku