Hyppää sisältöön

Salongin palvelut kaikilla herkuilla

Salongin palvelut kaikilla herkuilla

28.10.2021

Omistaja Bülent Tanriverd luottaa siihen, että tyytyväiset asiakkaat pistävät hyvän sanan kiertämään. 

Kampaamopalveluihin laajentava parturiketju Brothers tietää, että asiakkaat palaavat, kun palvelu on ensiluokkaista.

Teksti Niina Linna  Kuva Eino Ansio

Ensimmäinen Brothers-ketjun liike avattiin Tampereen Hallituskadulle vuonna 2014. Se oli ollut Turkista alunperin kotoisin olevan Bülent Tanriverdin tavoite siitä asti, kun hän oli itse työntekijänä alalla. Hänen isänsä on myös parturi, joten ala tuntui luontevalta valinnalta.

Asiakkaat pitivät Tanriverdin tarkasta mutta nopeasta työskentelystä ja moni palasi aina uudelleen hänen asiakkaakseen. Liikkeen omistaja olisi halunnut, että Tanriverdi jäisi heille töihin, mutta unelma omasta liikkeestä oli jo syntynyt ja hän joutui kieltäytymään.

Tanriverdi halusi perustaa parturiketjun, joka on laadukas ja menestyvä. Vahva halu auttaa ihmisiä ja luoda uutta siivitti hänen askeleitaan, ja pian ensimmäinen liike oli auki. Asiakkaat löysivät parturiliikkeen nopeasti ja vakioasiakkaita alkoi virrata. Edullinen hinta ja nopea työskentely ilman ajanvarausta herättivät kiinnostusta.

Tyytyväiset asiakkaat

Tanriverdi kertoo edullisen hinnan perustuvan siihen, että hänen työntekijänsä ovat nopeita ja tietävät heti, mitä hiuksille pitää tehdä, kun asiakas istuu tuoliin. Myös parranajot ja kulmakarvojen siistimiset tehdään tehokkaasti.

– Volyymi on suurta, asiakkaita tulee ja menee kuin liukuhihnalla, kertoo Tanriverdi. 

– Se mahdollistaa edullisen hinnan. Olen sitä mieltä, että parturikäyntiin ei saisi kulua paljon rahaa tai aikaa. Kuitenkin laadun suhteen olen tarkka. Asiakkaan pitää olla sataprosenttisen tyytyväinen, kun hän lähtee liikkeestä.

Tanriverdi luottaakin puskaradion voimaan. Moni tulee liikkeeseen, koska on kuullut ystävältään hyvästä kokemuksesta. Onnistuneiden asiakaskokemusten ja puskaradion voimin ketju on laajentanut toimintaansa voimakkaasti.

Kysyntään vastattiin

Tällä hetkellä Brothers-parturiliikkeitä on neljä. Kaksi Tampereella, yksi Pirkkalassa ja yksi Helsingin Kampissa. Viides, täysin naisille suunnattu kampaamosalonki avautuu kuukauden sisällä Tampereelle. Työntekijöiksi on valittu parhaita alan ammattilaisia ja kokonaisuuteen on panostettu.

– Saimme paljon kyselyitä, milloin naisille avataan oma liike ja nyt pystymme vastata siihen toiveeseen, kertoo Tanriverdi.

Uudessa Beauty salon by Brothers -liikkeessä on tarjolla muun muassa kampaamopalveluita, manikyyrejä, pedikyyrejä ja kasvohoitoja. Kampaajat ovat erityisesti värjäyksen ja hiustenpidennysten ammattilaisia. 

Kuten parturiliikkeissäkin, työntekijät ovat turkkilaisia ja alansa ammattilaisia. Tanriverdi kertoo kouluttavansa kaikki työntekijänsä, ja hän korostaa aina asiakaspalvelun sujuvuutta. Myös kulttuuriset tavat on hyvä tuntea: kun Turkissa esimerkiksi kulmakarvat hoidetaan kysymättä, on Suomessa tärkeää kysyä asiakkaalta, haluaako hän kulmakarvojen siistimisen vai ei. 

– Asiakasta pitää kunnioittaa, sillä meille on tärkeää, että koko palvelukokemus on asiakkaalle hyvä, korostaa Tanriverdi.

Haku