Hyppää sisältöön

Salibandyhuiput kisaavat pian MM-kullasta

Salibandyhuiput kisaavat pian MM-kullasta

10.09.2021

Miesten salibandyn kotikisoilta on odotettavissa kansainvälisten huippu-urheilijoiden taidonnäytteitä ja tiivistunnelmaista urheilujuhlaa yhteensä jopa sadantuhannen katsojan kannustuksella. MM-kisoihin tähtäävät maajoukkuepelaajat Mika Kailiala ja Mikko Hautaniemi odottavat innolla joulukuussa toteutuvaa tapahtumaa.

Pitkä odotus tulee päätökseen, kun vuoden suurin kotimainen urheilutapahtuma toteutuu vihdoin joulukuussa.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Joona Raevuori

Tulevien salibandyn MM-kisojen potentiaaliset maajoukkuepelaajat Miko Kailiala ja Mikko Hautaniemi ovat hyvässä vireessä ja paremmassa kunnossa kuin koskaan. Polte päästä näyttämään viimeisen päälle optimoidulla harjoittelulla huippuunsa hiotut pelitaidot kotiyleisön edessä on kova. Tämän vuoden suurinta urheilutapahtumaa Suomessa on odotettu pitkään ja hartaasti, etenkin kun alun perin vuodelle 2020 suunnitellut MM-kisat siirtyivät pandemian vuoksi vuodella eteenpäin. Pelit olivat hetken jäissä, mutta harjoittelu on toteutunut entiseen malliin, ellei jopa paremmin.

– Olemme olleet siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että olemme pystyneet koko ajan treenaamaan normaalisti. Oli ikävää, kun pelejä peruuntui, mutta positiivisena puolena uusi tilanne antoi monelle mahdollisuuden kehittää sellaisia ominaisuuksia itsessään, mitkä eivät vielä olleet vaaditulla huipputasolla. Kuluneen vuoden aikana maajoukkuerinkimme on treenannut kovempaa ja paremmin kuin koskaan. Uskallan väittää, että olemme fyysisesti nopeampia, kestävämpiä ja vahvempia kuin ikinä aikaisemmin, elämänsä parhaassa kunnossa oleva Kailiala iloitsee.

Suomen joukkue lähtee tuleviin MM-kisoihin hakemaan kolmatta peräkkäistä MM-kultaa. Vuoden kohokohtaan on valmistauduttu kovan harjoittelun lisäksi systemaattisella arjen optimoinnilla.

– Meidän kohdallamme on tehty kaikki mahdolliset jiiraukset mitä tehtävissä on, mitään ei olisi voinut tehdä paremmin. Arki on tarkasti aikataulutettua viikkoja eteenpäin, mutta suunnitelmallisuuden avulla kaikki on mahdollista, jopa tällaiselle pienen lapsen isälle, ruuhkavuosia elävä Hautaniemi kertoo perhearjen ja huippu-urheilun yhteensovittamisesta.

Tavoitteena huipputason maailmanmestaruuskisat

Pelaajien huippukunto on osoitus lajin ottamista harppauksista viimeisen vuosikymmenen aikana. Kyseessä on aivan toinen laji kuin koulujen liikuntasalien parkettilattioilta monelle tuttu sisäpallopeli. Kansainvälisellä tasolla peli on kovaa ja fyysistä. Menestykseen vaadittava tekniikka- ja taitotaso yllättää katsojan ja murtaa vanhat myytit lajista.

– Tulevissa kisoissa on odotettavissa absoluuttista huippusählyä, ja siellä menestyminen edellyttää absoluuttista huippukuntoa. MM-kisat ovat hyvä näyteikkuna lajille, johon yhä edelleen liittyy jonkin verran vanhentuneita uskomuksia. Veikkaan, että ratkaisupelejä katsoessa murtuvat viimeisetkin virheelliset käsitykset, Kailiala virnistää ja rohkaisee suomalaisia kannustusjoukkoihin katsomoon.

Potentiaaliset maajoukkuepelaajat vakuuttavat, että poikkeuksellisesta jännitysnäytelmästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti paikan päällä kisakatsomossa. Luvassa on taidonnäytteiden lisäksi juhlahumua ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

– Tapahtuman koko hurmos ja tunnelma eivät välity kotisohvalle. Jokainen haluaa antaa parastaan suuren yleisön edessä. Mitä enemmän katsojia ja mökää hallissa, sitä parempi meininki. On aivan fantastinen fiilis, kun suomalaiset lyöttäytyvät urheilukisoissa yhteen. Yhdessä on hauskempaa, ja aivan erityisesti sitä osaa arvostaa nyt vuoden tauon jälkeen, Hautaniemi juttelee.

MM-kotikisat ovat monelle uran kohokohta. Lopulliset pelaajavalinnat julkistetaan marraskuussa. Monen pelaajan unelma toteutuu joulukuussa Helsingin Jäähallissa ja Hartwall Arenalla pelattavissa kisoissa.

– Nyt vain toivotaan, että näytöt riittävät ja pääsemme pelaamaan. Kaikki merkit on pistetty peliin tavoitteiden toteutumiseksi. Odotamme toki upeaa kisatunnelmaa ja salibandykuplassa elämistä, mutta ennen kaikkea sitä, että Suomi julistetaan maailmanmestariksi ja että nostamme kirkkaimman pokaalin ilmaan. Tavoitteenamme on voittaa finaali selvin numeroin. Se on unelma ja syy, miksi tätä pelataan, Kailiala tiivistää innostuneet ja odottavat tunnelmat.

Peliaikataulut: wfchelsinki2020.fi

Liput myynnissä: ticketmaster.fi

Haku