Hyppää sisältöön

Sairaanhoitaja voi rakentaa oman työyhteisönsä

Sairaanhoitaja voi rakentaa oman työyhteisönsä

8.11.2023

Hoivapalveluiden ja kotisairaanhoidon kysyntä on kasvussa. Alina-yrittäjiksi etsitään sairaanhoitajia, jotka haluavat antaa ammattitaitonsa asiakastyöhön ja oman tiimin johtamiseen.

TEKSTI riitta eskola | kuva alina

Sote-uudistus saattaa pelastaa uutta työtä etsivän sairaanhoitajan, ennakoivat valtakunnallisen Alina rekrytointipäällikkö Terhi Castrén.

Alina on valtakunnallinen, sairaanhoitajavetoinen kotihoitopalveluja tuottava franchising-ketju. Tällä hetkellä franchising-mallilla toimivia Alinoita on suurimmissa kaupungeissa Kirkkonummelta Rovaniemelle, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulle sopisi mainiosti vaikka kymmenen uutta hoitoalan 10–15 ammattilaisen tiimiä.

Nykyiseen työhön turhautuminen on pelkästään plussaa, sillä se on varma takuu ammattitaidosta, Jäntti ja Castrén vannovat.

Alina-ketju lupaa toimintaansa aloittavalle yrittäjälle kaiken mahdollisen tuen ja ohjauksen koko yrityksen elinajan.

– Sairaanhoitaja voi luoda Alinassa itselleen mieleisensä työyhteisön ja oman tiimin. Oman työyhteisön rakentaminen luo alustan, jossa yrittäjä pystyy hyödyntämään ammattitaitoansa ja esimiesvalmiuttansa täydellä teholla.

Näköpiirissä huimaa kasvua

Juuri nyt on otollinen aika Alina-yrittäjyydelle, sillä soten arvioidaan kasvattavan yksityisten sairaanhoito- ja kotipalveluiden kysyntää peräti 200 prosenttia. Tällaista kasvua ei ole ollut näköpiirissä vielä ikinä aikaisemmin. Hoiva-asiakkaista on jo nyt ylitarjontaa myös sen takia, että työeläke- asiakkaille yksityinen kotihoito on jopa neljänneksen edullisempi vaihtoehto verrattuna kunnan tarjoamaan hoitoon.

Asiakkaalle saattaa merkitä paljon myös se, ettei ovesta tule aina uusi tuntematon hoitaja, vaan tuttu ja turvallinen Alina. Hoitajalle itselleen se tarkoittaa sitä, että omaa työtään voi hallita ja myös hillitä.

– Alinassa ei tule vastaan tilannetta, jossa yhtäkkiä ohjataan kuusi potilasta sijoitettavaksi ylipaikoille ennen vuoron päättymistä, Castrén sanoo.

Oikea asenne ratkaisee

Laatusertifioidulla Alinalla on hyvä maine. Yritys on saanut alkunsa asiakkaiden toiveista, joiden mukaan ensimmäisen Alinan perustaja, Terttu Blomberg, lähti 25 vuotta sitten uudistamaan omaa sairaanhoitajan työtään. Asiakaslähtöisyys toimii aina. Tänään Kuopiossa on kaksi ja muualla maassa lähes 30 Alina-yritystä. Alinan ketjuhallinto etsii jatkuvasti franchising-tiimiinsä motivoituneita sairaanhoitajia, joille hoitotyön perinteiset arvot ovat yhä rakkaat.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla on rajattomasti tilaa uusille taitaville tekijöille, Jäntti kutsuu neuvottelemaan uudesta urasta.

Ensimmäinen askel Alina-yrittäjäksi on ottaa yhteys Alina-tiimiin yrityksen verkko- sivuston kautta ja keskustella siitä, minkälainen yhteistyö palvelisi parhaiten sekä hakijaa että koko verkostoa. Alinainen arvostaa laatua, jota vaalitaan yhtenäisen Alina-konseptin mukaisen työtavan avulla.

– Hakemuksen voi täyttää kätevästi verkkosivujen kautta. Hakija kutsutaan haastatteluun, jossa selvitetään tarkemmin yhteistyön edellytyksiä sekä franchising-yrittäjyyttä. Hyvän paineen- ja stressinsietokyvyn lisäksi alinalainen pyrkii edistämään yrittäjä-henkisen asenteen avulla taloudellisuutta ja tuloksellisuutta, Jäntti ja Castrén kertovat.

Alina-yrittäjällä ei tarvitse olla aiempaa yrittäjäkokemusta. Tärkeintä on sairaanhoitajakoulutus sekä oikea asenne. Sopimusvaiheen jälkeen hakija on valmis käynnistämään uuden Alina-yrityksen yhteistyössä Alina-keskuksen asiantuntijoiden kanssa, sitoutuen kasvattamaan työnantajayrityksen.

Haku