Hyppää sisältöön

Sähköpyörätehdas luo uusia työpaikkoja Kouvolaan

Sähköpyörätehdas luo uusia työpaikkoja Kouvolaan

23.08.2021

Myyntijohtaja Timo Uotilan mukaan Vantaalla, Tampereella, Tallinnassa ja 1.10. myös Oulussa toimiva Electrobike tarjoaa asiakkailleen parasta palvelua kustannustehokkaasti. 

Kouvolaan on perusteilla sähköpyörätehdas. Se on järjestyksessään koko Suomen ensimmäinen, ja sen työllistävän vaikutuksen arvioidaan tulevan olemaan merkittävä.

Teksti Maiju Korhonen  Kuva Joona Raevuori

Sähköpolkupyörä kasvattaa suosiotaan, eikä ihme. Sähköavustus helpottaa matkan tekoa erityisesti mäkisillä alueilla, missä vastuksen määrä vaihtelee huomattavasti pinnanmuotojen mukaan.

– Sähköavusteinen polkupyörä on kuin kuntopyörä liikenteessä. Erotuksena tavalliseen kuntopyörään on se, että sähköominaisuuden ansiosta pyöräilijä voi valita vastuksen määrän itse. Vaikka vastuksen säätäisi ihan minimilleen, aina täytyy polkea. Polkematta pyörä ei kulje mihinkään, Electrobiken perustaja Jani Jokinen sanoo.

On harhaluulo, etteikö sähköpyöräily olisi liikuntaa laisinkaan. 

– Väitän, että se nimenomaan on juuri sitä oikeaa liikuntaa, koska säädettävän vastuksen avulla syke pystytään pitämään halutulla tasolla. Tämä helpottaa paitsi sykettään seuraavia urheilijoita, myös laihduttajia, koska sähkön keventävän vaikutuksen ansiosta pyöräilijä jaksaa tehdä pidempiä lenkkejä ja näin ollen liikkeelle syntyy enemmän toistoa, kertoo Electrobiken toimitusjohtaja Juha Hämäläinen

Kotimaisin voimin eteenpäin

Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen ensimmäinen ja vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys ja perheyhtiö. Tällä hetkellä se toimii Vantaalla, Tampereella ja Tallinnassa. Neljäs liike avautuu Ouluun 1.10. 

– Ensi keväänä aiomme laajentua Kouvolaan, kun avaamme sinne oman polkupyörätehtaan konserniimme kuuluville Boostbiken pyörille, Jokinen sanoo.

Yritys kokee Kouvolan olevan sijainniltaan sopiva sen tarpeisiin, koska paikkakunnalta on hyvät yhteydet joka suuntaan ja lisäksi se on lähellä Helsinkiä. Yrityksellä on myös jo ennestään pientä luonnonläheistä liiketoimintaa Kouvolassa.  

– Oman linjaston ja tehtaan perustaminen sopii monella tapaa arvoihimme: olemme ympäristöasioista kiinnostunut avoin yhtiö, joka haluaa viedä tuotekehitystään eteenpäin kotimaisin voimin. Tavoitteenamme on valmistaa tuotteet laadukkaasti lähellä asiakasta siten, että niiden valmistuksesta ja kuljettamisesta aiheutuva hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni, Hämäläinen sanoo.  

Fillarointi kannattaa

  • Sähkön keventävän vaikutuksen ansiosta pyöräilijä jaksaa tehdä pidempiä lenkkejä.
  • Pyöräily on kestävämpi vaihtoehto autoilulle, eikä siitä aiheudu vero- tai polttoainekustannuksia.
  • Pyörien valmistaminen kotimaassa parantaa maan työllisyystilannetta.

Edullinen työsuhdepyöräetu

Ympäristöystävällisyyden, kotimaisuuden ja pyörien käyttömukavuuden ohella Electrobikelle on tärkeää, että yhä useampi työnantaja voi kannustaa työntekijöitään työmatkapyöräilyn pariin. Tätä varten yrityksellä on tarjota työsuhdepyöräetu. Se tarkoittaa sitä, että yrityksen sähköpyöriä käyttävä yritys maksaa verojen sijaan vain rahoitusyhtiön leasing-koron. 

– Pyöräily tuo vapautta, koska sillä voi ajaa paikkoihin, joihin ei autolla pääse. Myös parkkeeraaminen on helpompaa, Hämäläinen sanoo. 

Talvipyöräily on yleistymässä vähälumisten talvien ansiosta. Säädettävä vastus mahdollistaa sen, että pyöräilijä voi pukeutua lämpimästi ja unohtaa ylämäissä hikoilun.

– Erityisesti Oulussa ollaan kunnostauduttu talvipyöräilyssä. Moni on sanonut, että kun he kerran ovat tutustuneet sähköpyörään, ei tavalliseen pyörään ole ollut enää paluuta. Pyöräilyn kustannustehokkuus on aivan omaa luokkaansa autoiluun nähden, Jokinen toteaa.

Sähköpyörien vakuuttaminen on helppoa ja edullista, sillä vakuutukset sisältyvät kotivakuutukseen. Vakuutusten lisäksi autoilija maksaa myös verot ja bensat, mistä pyöräilijän ei tarvitse huolehtia.

– Elämänlaatu nousee huomattavasti, kun ostaa sähköpyörän. Pyöräily haastaa aistit kuulosta hajuun, kasvattaa kuntoa ja on ekologinen valinta, Hämäläinen summaa. 

Haku