Hyppää sisältöön

Saaristomerellä inspiroidutaan

Saaristomerellä inspiroidutaan

16.01.2024

Finnlinesin uusien laivojen myötä alkaa matkustajaliikenteen uusi aikakausi. Laivojen paraatipaikalla sijaitseva Stellar Lounge tarjoaa matkustajille yksityisyyttä ja loungepalveluja. 

Finnlinesin uudet rahti-matkustajalaivat ovat suunniteltu myös yritysten kokoustarpeita ajatellen. Uudet laivat tarjoavat liikematkustajille irtioton arjesta upeissa saaristomaisemissa.

TEKSTI jenni valtari | kuva finnlines

Ensimmäinen uusi laiva Finnsirius aloitti liikennöinnin viime syksynä ja sisaralus Finncanopus aloittaa helmikuussa 2024. Ympäristöystävälliset rahti-matkustajalaivat tarjoavat elämyksellisen merimatkan Naantalista Ahvenanmaan kautta Ruotsiin.

– Laivat edustavat Finnlinesilla aivan uutta sukupolvea. Uusien laivojen myötä kyytiin mahtuu 550 sijaan 1 100 matkustajaa. Palvelut laivalla myös monipuolistuvat. Laivalta löytyy ravintolamaailma, ylellinen spa ja joogastudio, Duty Free -myymälä sekä modernit kokoustilat, sanoo Marco Palmu, Finnlinesin matkustajaliikenteen johtaja.

Inspiroivat saaristomaisemat

Uusien laivojen kokoustilat mahdollistavat viihtyisän ja rauhallisen vaihtoehdon tehokkaiden kokousten pitämiseksi. Tilat on varusteltu huipputekniikalla, ja ne mukautuvat moneen tarpeeseen. Laivoilla on upeat puitteet tehokkaalle tiimipäivälle, luovalle työpajalle tai johtoryhmän kokoontumiseen. 

– Merellinen kokouspäivä on oiva vaihtoehto maissa pidettävälle kokoukselle. Ryhmän käyttöön voi varata avaran Stellar Loungen tai tunnelmallisen Barrel Bayn kabinetin, joihin on mahdollista tilata myös tarjoilua. Stellar Lounge on muunneltavissa 135 henkilön tilaisuuksiin, kertoo Palmu. 

Kokoustilat ja Stellar Lounge sijaitsevat paraatipaikalla laivan keulassa kannella 12. Uusien laivojen sisustus on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta designista, ja isot panoraamaikkunat tekevät oikeutta saaristomeren maisemille. 

– Laivan sisustuksessa näkyy saaristoteema persoonallisilla yksityiskohdilla, ja siitä vastaa Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co, sanoo Palmu. 

Kokousmatka onnistuu yön yli tai Picnic-risteilyllä. Laiva lähtee Naantalista arkisin kello 10:30 tai 11:15, joten satamaan on helppo ehtiä pidemmänkin matkan päästä. Picnic-risteilylle lähdetään loppuviikosta kello 10:30 ja Naantaliin palataan jo iltakahdeksan aikaan.

Aftereille joogaan tai à la carteen

Maisemista voi nauttia myös kokouksen jälkeen 400 neliön kokoisella katetulla terassilla, seitsemässä ravintolassa ja baarissa sekä Höyry Spassa. Se kätkee sisäänsä perinteisen saunan, höyrysaunan, ulko- ja sisäporeammeita, jooga- ja kuntosalin sekä baarin. 

Ravintolamaailma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja perinteisen laivabuffetin lisäksi. Ruokakonseptia on kehitetty yhdessä laivojen keittiömestarien ja huippukokki Henri Alénin kanssa. Ruokiin sopivat viinit on valinnut sommelier Samuil Angelov.

– Tarjoamme vastuullisesti tuotettuja saariston makuja välimerellisellä mausteella. Teemoina ovat lähiruoka ja hävikin vähentäminen, mainitsee Palmu.

Illan kruunaa palkitun baarimestarin Josephine Sondlon nimikkodrinkit ja virtuaaliset musiikkiesitykset tapas- ja viinibaari Barrel Bayssa. Moderneissa hyteissä taas kelpaa levätä kokouspäivän päätteeksi.

Vastuullista matkustamista

Finnlinesin yhtenä kulmakivenä on vastuullisuus. Yhdistämällä matkustaja- ja rahtikuljetukset lisätään laivojen käyttöastetta. 

– Tehokas tavaraliikenne mahdollistaa myös matkustajaliikenteen kasvun vastuullisesti. Yhdistämällä rahdin ja matkustajaliikenteen pysyy matkustajakohtainen hiilijalanjälki pienenä, kertoo Palmu. 

Finnlines on saanut vuonna 2021 Visit Finlandilta vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -merkin tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä kestävien arvojen puolesta. Uusissa laivoissa ympäristöystävällisyys on huomioitu läpi prosessin niin teknisessä rakentamisessa kuin esimerkiksi yksittäisten tavarantoimittajien valinnassa. Laivoissa on päästöjä vähentävää teknologiaa, kuten suuritehoiset akkuyksiköt ja kölin alla oleva kitkaa vähentävä ilmavoitelujärjestelmä.

Haku