Hyppää sisältöön

Säännöllinen ehostus pitää asuinkiinteistön arvon korkealla

Säännöllinen ehostus pitää asuinkiinteistön arvon korkealla

11.03.2021

US-Saneeraus Oy on palvellut Kuopion alueen taloyhtiöitä jo 20 vuoden ajan.

Ikääntyvät taloyhtiöt kaipaavat usein remontin lisäksi muutakin pientä tai isoa modernisointia. 

Teksti Maiju Korhonen  Kuva Iita Sillanpää

Ajatus siitä, että huollon tarve koskee vasta ikääntyviä kiinteistöjä, on harhaa. Uudessakin kiinteistössä tulee tehdä säännöllisesti tarkastuksia ja huoltotoimenpiteitä, jotta kiinteistön arvo säilyy korkeana eikä suuria remontointitarpeita pääse syntymään. 

– Talokirjat ja älypuhelinsovellukset, kuten KotiApp neuvovat, millaisia huoltotoimenpiteitä talolle kannattaisi kulloinkin tehdä. Yleisimmin unohduksiin jäävät asiat ovat salaojien ja yläpohjien tarkastus sekä rännien puhdistus, taloyhtiöiden korjausrakentamiseen erikoistuneen US-Saneeraus Oy:n työpäällikkö Tomi Rissanen tietää. 

Remontointi lisää viihtyisyyttä

Kun tavalliset huoltotoimenpiteet eivät enää riitä, on korjausrakentamisen aika. Se ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että jotain olisi pahasti vialla. 

– Ajoissa tehty remontti ehkäisee suurten korjaustarpeiden syntymistä. Esimerkiksi taloyhtiöiden saunaosastoja kannattaa remontoida aika ajoin siitä syystä, että sillä ennakoidaan käyttöikänsä loppua lähenevien pintojen pettäminen. Remontointi lisää myös tilan viihtyisyyttä, kun vanhat, käyttöä nähneet pinnat päivitetään uusiin, Rissanen sanoo.

Korjaustoimenpiteillä ja niiden suuruudella on suora yhteys kiinteistön houkuttelevuuteen asuntomarkkinoilla. Kun taloyhtiön historiassa ei ole isojen korjauksien aiheuttamaa piikkiä, on se heti vastaavaa taloyhtiötä kiinnostavampi sijoituskohde.  

– Tasainen korjaushistoria näyttää aina paremmalta kuin satunnaiset mittavat remontoinnit. Tästä syystä kiinteistölle kannattaisi joka vuosi tehdä jotain pientä. Taloyhtiön kunto heijastuu suoraan asuntojen myyntimenestykseen, US-Saneerauksen toimitusjohtaja Urmas Seppel huomauttaa.

Korjauksiin kotitalousvähennystä

Remontoinnin siirtäminen esimerkiksi rahoituksen saannin pelossa on kannattamaton tie. On edullisempaa hoitaa pieni vaurio heti ja estää mahdolliset lisätuhot kuin alkaa korjata isolle alueelle ehtinyttä ongelmaa. 

– Etsimme aina asiakkaalle kaikista edullisimman keinon selvitä remontista. Haluamme olla kustannustehokas valinta, oli kyseessä sitten vaativampi kylpyhuone- tai keittiöremontti tai vain kevyt pintojen uusiminen ja maalaus. Kaikki aikataulussa, laadukkaasti ja takuulla tehtynä, Seppel sanoo. 

Korjausremontteihin on useimmiten mahdollista saada pankin rahoitusta. Yksityisasiakkaan kannattaa tietenkin myös huomioida kotitalousvähennyksen tuoma etu esimerkiksi isompien remonttiurakoiden kohdalla. 

– Verollisesta työn osuudesta saa 40 prosenttia kotitalousvähennystä, joka on rahassa enintään 2 250 euroa henkeä kohti, Rissanen kertoo. 

Joskus remontteihin saattaa liittyä epävarmuutta siitä, mitä kaikkea urakka tulee sisältämään. Jotta yllätyksiltä vältyttäisiin, US-Saneeraus tekee aina mahdollisimman selkeät urakkasopimukset asiakkaan kanssa ja pitää myös koko remontin ajan tiivistä yhteyttä asiakkaaseen. 

– Olemme saaneet positiivista palautetta asiakkailtamme aktiivisesta viestinnästämme sekä selkeistä urakkasopimuksistamme. Meille on erityisen tärkeää, että asiakas luottaa meihin ja haluaa kääntyä puoleemme jatkossakin, Rissanen sanoo.

Haku