Hyppää sisältöön

Rouskuvan rapea salaatti suoraan rasiasta lautaselle

Rouskuvan rapea salaatti suoraan rasiasta lautaselle

8.06.2023

Silmusalaattien neljä erilaista makua tarjoavat monipuolista vaihtelua, näkee yrittäjä Samuli Laurikainen. 

Tuoreista raaka-aineista valmistuu helposti maukas salaatti. Kotimaiset Silmusalaatit ovat aina puhtaista raaka-aineista valmistettuja ja käyttövalmiita suoraan rasiasta.

TEKSTI ja kuvat silmusalaatti 

Laadukkaista raaka-aineista salaatin tekeminen on helppoa ja nopeaa. Kotimaiset luomu Silmusalaatit ovat käyttövalmiita suoraan rasiasta. Niitä ei ole tarpeen pestä ja kuivata. Silmusalaattien eduksi voi myös laskea niiden korkean ravintosisällön ja pitkän säilyvyyden, jonka mahdollistaa jääkaapissa säilytys ja se, ettei Silmusalaateissa ole leikkauspintoja, josta kasvikset yleensä alkavat nahistumaan.

Silmusalaatit viljellään Espoossa, Kehä-II:n sisäpuolella sijaitsevassa entisessä SOK:n logistiikkaterminaalissa. Alue tunnetaan nykyisin Keran Halleina. Yksi kiinnostavimmista alueen toimijoista on Snafu Oy, joka viljelee kymmenessä kerroksessa versoja ja ituja omalla Silmusalaatti -brändillä. Silmusalaattien viljelyssä ei käytetä minkäänlaista maapohjaa, eikä kasvuhuoneessa ole ainoatakaan ikkunaa. Tuotteet ovat löytäneet tiensä yli 800 S-ryhmän ja K-kauppojen myymälöihin ympäri Suomea ja ovat pyydettävissä mökkipaikkakunnankin lähikauppaan. 

Luomuviljelijä-yrittäjä Samuli Laurikaisen palo tekemiseen on alunperin syntynyt halusta testata omien ideoiden toimivuutta käytännössä. Yrityksen idea on pelkistetyn yksinkertainen: luomusiemenistä kasvatetaan versoja, jotka pakataan kartonkipakkaukseen ja joita S-ryhmät ja K-kaupat myyvät kuluttajille. Mutta hyvilläkään ideoilla ei ole arvoa, jos ne eivät toimi käytännössä. Toimivuudesta on nyt osoituksena yli 10 vuotta kannattavaa kasvua tulorahoituksella ja yli 3 miljoonaa myytyä tuotetta. 

Kiitos kuuluu asiakkaille

- Kaiken tämän ovat mahdollistaneet asiakkaamme ja saamme kiittää heitä kaikesta. Kiinnostuin insinööritieteitä lukiessani megatrendeistä kuten ilmastonmuutos, energiatehokkuus ja kasvipohjainen ruokavalio. Halusin vastata näihin haasteisiin, joista energiatehokkuus ja ruokaturva eivät ole vähäisimpiä. Itse kehitetty kartonkipakkaus, luomutuotanto, sijainti lähellä asiakkaita ja energiatehokas tuotanto 10 kerroksessa ovat kaikki harkittuja yksityiskohtia. Se mitä tarjoamme asiakkaillemme, on maistuva salaatti, jonka valmistus on helpoimmillaan suoraan rasiasta haarukalla lautaselle, summaa Laurikainen hymyillen.

Haku