Hyppää sisältöön

Rottinki on yksi sisustuksen supertrendeistä

Rottinki on yksi sisustuksen supertrendeistä

12.03.2021

Etolan laajasta tuotevalikoimasta löytyy myös silkkikasveja tuomaan luonnon vihreyttä sisustukseen.

Luonnonmateriaalit tuovat lämpöä kodin sisustukseen. Rottinki, tiikki ja mahonki ovat taas löytäneet mukaan tuotevalikoimiin. 

TEKSTI | ELINA TEERIJOKI  KUVA | MARJA SEPPÄLÄ

Kevään koittaessa monen kaupunkilaisen toinen olohuone, lasitettu parveke, avautuu jälleen. Koti laajenee ja aurinko lämmittää jo vähän, vaikka pihalla olisi vielä kasoittain lunta.

Parvekkeiden, terassien ja verantojen kalustamisessa pinnalla ovat nyt luonnonmateriaalit. 

– Rottinkituotteiden suosio on kasvanut valtavasti. Kevään valikoimassamme on rottinkisia nojatuoleja sekä raheja, joita on mukava käyttää ja kevyt siirtää vaikka olohuoneesta parvekkeelle ja takaisin, kertoo Etolan brand manager Johanna Tuisku.

Maalaamattomasta luonnonpuusta valmistetut kalusteet ovat uniikkeja; rouheissa tiikkikalusteissa on hieman erilaisia värisävyjä. Puun sävyjen lempeään väripalettiin istuvat myös harmaat sävyt. Harmaan värin suosio jatkuu esimerkiksi betonisissa ja keraamisissa ruukuissa.

Mattojenkin luonnonmateriaalisuus saa näkyä. Tuiskun mukaan Etolan mattovalikoima on laajentunut paljon, ja valikoimaan on löydetty persoonallisia vaihtoehtoja. Ilmeikkäät juutti- ja meriheinämatot sopivat niin sisätiloihin kuin katettuihin ulkotiloihinkin. 

Kun luonnon vihreys on sisustajan toiveissa, voi parvekkeelle tuoda helposti väriä aidon näköisillä silkkikasveilla. 

Valikoimaa pieniin tiloihin

Etola on laajentanut tuotevalikoimaansa muovitavaroista sisustukseen, etenkin pienhuonekalujen suuntaan. Pienten tilojen sisustusratkaisuihin on myös panostettu. 

Pienten tilojen, kuten parvekkeiden tai eteisten, sisustamisessa kapeat kalusteet ovat omiaan. Siro sivupöytä toimii laskutasona tai vaikkapa kasvien tai koriste-esineiden alustana sielläkin, missä tavallinen lipasto olisi liikaa.

Hauskat lastenkalusteet ovat myös Etolan kevään uutuuksia. Eläinhahmoiset matot houkuttelevat leikkimään, ja nukketalon muotoista kirjahyllyä voi käyttää tarpeen mukaan kumpana vain. 

Luonnonmateriaalien ja sisustustavaroiden suosiosta huolimatta myös Etolan perinteinen tuotevalikoima, laatikot, vaahtomuovit, saappaat ja sadeasut, ovat yhä vahvasti mukana. Muovimateriaalien ekologisuuteen on panostettu: esimerkiksi perinteisiä varastolaatikoita saa nykyisin kierrätysmuovista valmistettuina. 

Etola on vastikään uudistanut täysin myös oman verkkokauppansa. Verkkokaupasta on saatavilla laaja valikoima yrityksen tuotteita sekä ideoita ja inspiraatiota kodinsisustukseen. Verkkokaupan lisäksi Etolan myymälöitä on 13 kappaletta Suomessa. 

– Kivijalkamyymälöissämme panostamme vanhan ajan hyvään asiakaspalveluun. Myyjiltä saa apua ja hyviä vinkkejä kodin sisustukseen, Tuisku vinkkaa.

Haku