Hyppää sisältöön

Rohkeudella kohti terassikautta

Rohkeudella kohti terassikautta

23.04.2021

Yrittäjä Heli Lepola kertoo, että ravintolan tehtävänä on lisätä myös yhteisöllisyyttä. Hän toivookin, että yhteisöllinen ajatusmaailma juurtuu myös Hirsalan golfravintolaan.

Golfravintoloita pyörittävä Vista Services ja catering-yritys Ruokaruukku kasvavat ja kehittyvät vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta.

Teksti Pi Mäkilä  Kuva Patrik Pesonen

Ravintola-ala on ollut viimeisen vuoden ajan keskellä kriisiä, mutta kaikkiin alan yrityksiin koronapandemia ei ole vaikuttanut yhtä negatiivisesti. Espoossa ja Kirkkonummella toimiva Vista Services Oy sekä Ruokaruukku Oy ovat kasvaneet ja laajentuneet pandemian keskellä, ja kesän terassi- ja tapahtumakautta odotellaan jo innolla.

– Viimeisen vuoden aikana meillä on tapahtunut valtavasti. Kunhan ravintolat saadaan auki, tulevan kesän missio on järjestää paljon pieniä tapahtumia asiakkaillemme ja juhlia kesää, kertoo yrittäjä Heli Lepola.

Heli ja Teijo Lepolan pyörittämä Vista Services tunnetaan etenkin Tapiolan golfkeskuksen TAGi:n Vista-nimisestä ravintolasta, ja pariskunnan toinen yritys Ruokaruukku monipuolisena catering-yrityksenä. Viimeisimpänä Lepolat laajensivat golfravintolakonseptia Kirkkonummella sijaitsevaan Hirsala golfiin ja sen Verde-ravintolaan.

– Vuonna 2015 meitä pyydettiin Tapiolaan ravintolan pitäjiksi. Alku oli haastavaa, sillä moni mieltää golfravintolan vain golf-
väen jutuksi. Me olemme kuitenkin auki ympäri vuoden, ja keskeisen ja hienon miljöön ansiosta alueen asukkaat ovat löytäneet meidät tosi hyvin, Heli Lepola kertoo. 

Lepolat toivovat golfravintoloista koko kansan tapaamis- ja tapahtumapaikkoja sekä juhlaan että arkeen. 

– Tapiolassa näin on jo käynyt ja puskaradio on toiminut. Meillä käy valtavan monipuolinen asiakaskunta, ja ravintolasta on tullut mukava kohtaamispaikka monille paikallisille asukkaille. Osaamme vastata tarpeisiin monipuolisesti ja ammattitaidolla.

Onnistuneen konseptin ansiosta pariskunta uskalsi kasvattaa toimintaansa myös Hirsala golfiin vuoden 2021 alussa. 

– Odotamme innolla yhteistyötä golfin sekä paikallisten lähitilojen -ja tuottajien kanssa. Hirsalassa on tarkoitus erikoistua nimenomaan paikalliseen lähiruokaan ja esimerkiksi villiyrtteihin. Ruokalistalta löytyy jokaiselle jotakin: mutkatonta laadukasta ruokaa, mutta mukana on aina erikoisuuksiakin. Pääasia on, että sekä Tapiolassa että Hirsalassa asiakkaat tuntevat itsensä tervetulleiksi. Räätälöimme esimerkiksi menuja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Ravintolaruokaa kauppoihin

Lepolat ovat toimineet yrittäjinä vuodesta 1996. Pariskunnan Ruokaruukku Oy vastasi 15 vuoden ajan muun muassa UPM:n pääkonttorin ravintolatoiminnasta. Nykyisin Ruokaruukku toimii monipuolisena cateringia, konsultointia, tuottamista ja suunnittelua tarjoavana yrityksenä. 

Viimeisimpänä laadukas ravintolaruoka on päätynyt myös kaupan hyllyille. 

– Korona-aika on kehittänyt meitä tälläkin saralla. K-Supermarket Mankkaa pyysi ruokaamme viime vuonna myyntiin, ja kehitimme heille muutamia tuotteita. Nyt meillä on myös muita K-kauppoja, joihin kuljetamme herkkujamme.

Lepolan mukaan kauppoihin toimitettava ruoka on arkeen ja juhlaan sopivaa. 

– Kehitämme annoksia jatkuvasti, ja valikoima vaihtelee sesongeittain. Kauppojen kanssa tehty yhteistyö on ollut pelastus, kun ravintolat on täytynyt pitää kiinni. Aloitamme pian myös yhteistyön Foodoran kanssa.

Kasvu on vaatinut yrittäjäpariskunnalta rohkeutta ja hieman hyvää tuuria. 

– Vaikka olemme auki läpi vuoden, sesonki painottuu kesään. Sen ansiosta olemme selvinneet ja päässeet hyvin eteenpäin. Uskallusta, luovuutta ja hyvää porukkaa ympärillä vaaditaan, ja yrittäminen onkin meille elämäntapa, Lepola tiivistää.

Haku