Hyppää sisältöön

Retkeilykokemus nousee uudelle tasolle

Retkeilykokemus nousee uudelle tasolle

15.07.2021

Kattotelttaan pääsee kiipeämään helposti teleskooppitikkaiden avulla. Teltat soveltuvat käytettäväksi kaikenlaisissa sääolosuhteissa, joten varusteet pysyvät kuivina, vaikka ulkona myrskyäisi. 

Thule Tepui -kattotelttamallisto mahdollistaa yöpymisen missä vain. 

Teksti Maarit Seeling   Kuva Riku Kylä

Korona-aika rajoitettuine harrastusmahdollisuuksineen herätti yhdessä jos toisessakin ihmisessä sisäisen eränkävijän. Ei siis ihme, että Kaha Oy:n vuodenvaihteessa Suomen markkinoille tuoma, auton katolle näppärästi pystytettävä Thule Tepui -kattotelttamallisto on herättänyt ennennäkemätöntä kiinnostusta.

– Teltat ovat menneet sitä mukaa kun olemme saaneet varastoon tavaraa. Kattoteltat ovat meidän tämän kesän hittituotteitamme, ajoneuvojen lisävarusteita maahantuovan ja Thulen tuotteita edustavan Kaha Oy:n Caravan -tuotteista vastaava tuotepäällikkö Tero Illi myöntää.

Thule Tepui -kattoteltat on suunniteltu mahdollisimman käyttäjäystävällisiksi ja helpoksi pystyttää. Kattoteltat ovat jo saaneet vakaan aseman Yhdysvaltojen retkeilypiireissä, mutta Eurooppaan niitä saatiin vasta nyt yrityskaupan myötä.

Illi laskeskelee saaneensa noin kymmenessä minuutissa autonsa katolle yöpymiskuntoon kolmen hengen Tepui Explorer Kukenam 3 -mallin koekäyttäessään sen. 

– Vedät vain suojahupun vetoketjun auki ja avaat pari hihnaa, niin teltta on jo käyttökunnossa. Helppo ja nopea homma. Pidempiaikaiseen leiriytymiseen voi halutessaan viritellä räystäitä ja muita telttaan kuuluvia hienouksia. 

Vettä hylkivä pinnoite 

Auton katolle pääsee telttaan kuuluvien teleskooppitikkaiden avulla, jotka ovat pakkauksessa päällimmäisenä. Tikkaat lukitaan ylimääräiseksi tukijalaksi siihen teltan reunaan, joka ei ole auton päällä.

Teltat soveltuvat käytettäväksi kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Kangas on suojattu sekä vettä hylkivällä että UV-valolta ja homeelta suojaavalla pinnoitteella. Kokonaan avattavat verkkokangaspaneelit takaavat tehokkaan ilmankierron teltan sisällä. Myös hyttysverkko kuuluu telttojen vakiovarusteisiin.

– Teltan kuin teltan joutuu joskus käärimään rullalle myös märkänä. Tepui-teltat eivät kaipaa oikeastaan muuta huoltoa kuin että ne reissun jälkeen rullataan auki ja kuivataan kunnolla. Telttoihin kuuluu erillinen klipseillä kiinnitettävä sadesuoja, eli ne saadaan pysymään kohtuullisen kuivina myös reissun aikana, Illi toteaa. 

Pyörät ja kajakit mukaan

Kiinteän vaahtomuovipatjan ansiosta Thule Tepui -kattoteltoissa on mukavampaa nukkua kuin perinteisissä teltoissa. Patjan lisäksi kaikki telttamallit on varustettu neljällä suurikokoisella sisätaskulla, jotka helpottavat järjestyksen ylläpitämistä teltassa. Mallistoista löytyvät ratkaisut kahdesta neljään nukkujalle. 

Kaikkiin telttoihin on saatavilla myös mukavuutta lisääviä varusteita, kuten anti-kondensaatiomatot, jotka ehkäisevät kosteuden kertymistä patjan alle.

Malliston uutuus, kahden hengen Foothill, jättää kokoon taittuvan muotoilun ansiosta katolle tilaa myös pyörien, kajakkien tai muiden varusteiden kuljetusta varten.

Haku