Hyppää sisältöön

Reaaliaikaista vastuullisuuden johtamista

Reaaliaikaista vastuullisuuden johtamista

27.01.2023

ShowYourSustainability-sovellus auttaa Marika Paanasta ja Ruka Nordicia huolehtimaan vastuullisuudesta.

Vastuullisuusvaatimukset kasvavat jatkuvasti – ja hyvä niin. Kotimainen sovellus helpottaa yrityksiä ja organisaatioita vastuullisuustyössä ja raportoinnissa.

TEKSTI JA KUVA | CERIFFI   

Ei ole ainuttakaan toimialaa, jota yritysvastuun edistäminen ei koskettaisi. Jokainen yritys käy kamppailua ympäristöasioiden ja sosiaalisten haasteiden ratkaisemiseksi, jotta toimia saadaan aikaan mahdollisimman nopeasti. Kaikkien toimialojen on sopeutettava toimintojaan uusiin markkinaolosuhteisiin. Sopeutuminen vaatii kestävämpiä ratkaisuja ja samalla huolehtimista toiminnan kilpailukyvystä.

– FIS World Cup Ruka Nordic haluaa kehittää vastuullisuutta ja olla  edelläkävijänä mukana urheilumaailmassa, kertoo Ruka Nordicin pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin pääsihteeri Marika Paananen.

Ruka Nordicin tavoitteena on parantaa vastuullisuustyötä kaikilla kolmella osa-alueella eli ympäristön, sosiaalisen ja hallinnollisen vastuun alueilla sekä laatia tapahtumalle oma ESG-ohjelma.

– Viime vuonna pilotoimme yhteistyökumppanimme Ceriffi Oy:n kanssa turvallisuushavaintojen ja laadunvalvonnan mobiilikirjaamista ja -käsittelyä osana tapahtuman kokonaisturvallisuutta. Olikin luonteva jatkumo panostaa tänä vuonna heidän avustuksellaan vastuullisuuden teemaan, Paananen toteaa.

Ruka Nordicille laadittiin vastuullisuusohjelma, johon kerättiin ShowYourSustainability-sovelluksen avulla oleelliset vastuullisuustiedot sekä omasta organisaatiosta että sidosryhmiltä. 

Pohjatieto tekee toimenpiteiden jalkauttamisesta helpompaa. 

Ruka Nordicin pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin pääsihteeri Marika Paananen

– Ohjelmisto tuottaa meille kattavan raportin vastuullisuudesta. Sen pohjalta koostamme myöhemmin julkaistavan julkisen raportin. Tämän kaiken pohjatiedon avulla on helpompaa suunnitella ja jalkauttaa tulevia toimenpiteitä omalle organisaatiollemme ja sidosryhmillemme.

Koska tapahtumaorganisaatio on suuri ja siihen kuuluu yli 800 toimitsijaa, haasteena on ihmisten osallistaminen vastuullistyöhön. Tämän  mahdollistaa kuitenkin puhelimessa toimiva ShowYourSustainblity.

Kaikki tieto yhdessä paikassa

ShowYourSustainability-sovellus tarjoaa työkalut vastuullisuusohjelman laatimiseen, henkilöstön ja muiden sidosryhmien osallistamiseen, vastuullisuusmittarien todentamiseen, tulosten viestimiseen ja raporttien koostamiseen.

Sovelluksen avulla voi toteuttaa nopeasti sidosryhmäseurannat sekä kerätä kaiken vastuullisuustiedon yhteen paikkaan. Tiedot voi julkaista reaaliajassa organisaation omilla nettisivuilla, jolloin se tukee myös läpinäkyvyyttä. ShowYourSustainability-sovellus mahdollistaa tiedon ja palautteiden keräämisen joustavasti hyvin monella tavalla ja monelta sähköiseltä alustalta. Lisäksi sovelluksen avulla on myös mahdollista ottaa sekä henkilöstö että sidosryhmät mukaan yrityksen toiminnan kehittämiseen. 

Pikaopas vastuullisuustyöhön löytyy täältä.

Haku