Hyppää sisältöön

Rautatierakentamisen asiantuntija

Rautatierakentamisen asiantuntija

6.06.2023

Radan läheisyys rakentamisessa on aina otettava kriittisesti huomioon.

Kun radan läheisyyteen suunnitellaan tai rakennetaan, tarvitaan avuksi rautatierakentamiseen ja kunnossapitoon erikoistunut asiantuntija.

TEKSTI anne koivisto | kuva uudenmaan infrakonsultit

Uudenmaan INFRA Konsultit Oy on rautatierakentamiseen ja kunnossapitoon erikoistunut asiantuntija ja henkilöstöyritys. Yritys tarjoaa rakennuttamis- ja valvontapalveluita, projektinjohtopalveluita, turvallisuus- ja asiantuntijapalveluita sekä henkilöstöpalveluita valtion ja yritysten tarpeisiin koko Suomessa.

– Palvelumme voidaan jakaa kahtia insinööripalveluihin ja radan henkilöstöpalveluihin. Insinöörimme työskentelevät rakennuttajina, valvontakonsultteina ja projektipäälliköinä. Lisäksi meillä on raiteenrakentajia, koneenkuljettajia ja asentajia. Tarjoamme myös turvallisuuspalveluita, joita tarvitaan kaikissa rautatieurakoinnin ja kunnossapidon töissä. Meiltä saa kaiken työn suunnittelusta toteutukseen, kertoo Uudenmaan INFRA Konsultit Oy:n toimitusjohtaja Henri Soukko.

Uudenmaan INFRA Konsulttien palveluksessa on noin 20 alan ammattilaista, ja henkilöstön ammattitaitoa kehitetään jatkuvasti.

– Määrän sijaan me panostamme laatuun ja osaamiseen, Soukko sanoo.

Mukana pääradan perusparannushankkeessa

Parhaillaan Uudenmaan INFRA Konsultteja työllistää muun muassa Helsingin ja Riihimäen välisen pääradan kapasiteetin lisäämisen 2. vaihe eli HERI2. Väyläviraston hankkeessa rataosalle rakennetaan kaksi lisäraidetta sekä parannetaan asemia ja meluntorjuntaa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 300 miljoonaa euroa, ja työt jatkuvat vuoteen 2028 asti.

Uudenmaan INFRA Konsultit toimii hankkeessa urakoiden valvontakonsulttina Welado Oy:lle, joka on hankkeessa pääkonsulttina sopimussuhteessa Väylävirastoon.

Määrän sijaan panostamme laatuun ja osaamiseen.

Soukko arvioi, että perusparannushankkeen myötä radan kapasiteetin kasvu vauhdittaa lähialueiden kaavoittamista ja rakentamista. Hyvistä yhteyksistä kiinnostuvat aina niin ihmiset kuin yrityksetkin.

Uudenmaan INFRA Konsultit on paras mahdollinen kumppani toimijalle, jolle radan asettamat vaatimukset eivät ole tuttuja. Erityisesti lumien sulamisesta aina marraskuulle asti jatkuvan kesäsesongin aikana yrityksellä on tarjolla monenlaisia resursseja ja palveluita erilaisille toimijoille.

– Radan läheisyydessä tapahtuvissa hankkeissa – kun esimerkiksi rakennetaan radan viereen, ylitse tai ali – täytyy rata aina ottaa huomioon. Silloin palveluitamme tarvitaan varmasti. Tämän erityisalan palvelut kannattaa yleensä ennemmin ostaa alihankintana kuin hankkia omaan taloon, Soukko toteaa.

Haku