Hyppää sisältöön

Rakennuskemikaalit muutoksen keskellä

Rakennuskemikaalit muutoksen keskellä

20.09.2022

Rakennuskemian myyntijohtaja Jukka Nuutisen ja toimitusjohtaja Mikko Ikosen mukaan uskollisten asiakkaiden ja hyvän tiimin kanssa on luottavaista katsoa tulevaisuuteen.

Niin kauan kuin rakennetaan ja remontoidaan, tarvitaan liimoja, vaahtoja, tasoitteita, tiivistysmassoja ja muita rakennustuotteita, joilla materiaalit asennetaan. Näitä tuotteita kehittää, myy ja markkinoi Rakennuskemia, joka valitsee kumppaneiksi alan parhaita osaajia.

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | TEEMU HEIKKILÄ

Rakennuskemia Oy aloitti toimintansa 1988 perustaja Eero Ikosen kotikonttorissa. Nykyään yrityksellä on 21 työntekijää Suomessa, ja toimintaa johtaa perustajan poika Mikko Ikonen.

– Yritys keskittyi aluksi rakennusliimojen maahantuontiin, mutta jo reilun kymmenen vuoden ajan olemme aktiivisesti kehittäneet myös omia tuotemerkkejä.

Liiketoimintaan investointi ja uusien, kansainvälisten brändien edustus on merkinnyt kasvua. Yhtiön liikevaihto onkin nelinkertaistunut reilussa kymmenessä vuodessa, ja se on saanut muun muassa Menestyjät- ja Kasvuyritys -merkit hyvin hoidetusta liiketoiminnasta.

– Teimme viime vuonna historiamme parhaan myyntituloksen, mutta uusi vuosi alkaa myyntialalla aina nollasta. Uskollisten asiakkaiden ja hyvän tiimin kanssa on luottavaista katsoa tulevaisuuteen, visioi myyntijohtaja Jukka Nuutinen

Rakennuskemian logistiikka sijaitsee Hyvinkäällä, josta se saa tuotteet nopeasti jälleenmyyjille ja tarvittaessa työmaille. Asiakkaisiin kuuluvat alan suurimmat ketjut ja iso joukko muita alan toimijoita. 

– Palvelemme myös kansainvälisiä ketjuja heidän toimialueillaan, ja Ruotsissa meillä on jo vuosia toiminut tytäryhtiö, Nuutinen valaisee.

Yhteistyökumppaneina alan johtavat valmistajat

Rakennuskemia edustaa Suomessa suuria kansainvälisiä brändejä, kuten Tytan, Motip, Bison ja Mellerud. Merkittävien toimijoiden kanssa yhteystyössä ovat syntyneet myös yrityksen omat tuotemerkit, joiden kehitystyössä on otettu erityisesti huomioon kotimaan olosuhteet ja markkinat.

– Kilpailun kiristyessä tarjoamme asiakkaillemme jatkuvasti parempia ja entistäkin aikaa säästävämpiä ratkaisuja. Esimerkiksi Tytanin PU-vaahdot ovat paitsi riittoisia myös nopeasti kuivuvia, Nuutinen mainitsee. 

Tytan-valikoimaan kuuluvat polyuretaanivaahtojen lisäksi erilaiset palokatkot ja kattojen eristysratkaisut. Muita rakentajille tuttuja tuotteita ovat muun muassa Motip Colormark -merkkausmaalit, Bison PU Max -puuliima, WTF X Extreme Tack -asennusliima ja Mellerud -sementtijäänteidenpoistaja.

WTF – maailman kovin liima

Uusin lanseeraus on ammattikäyttöön tarkoitettu WTF®, eli World’s Toughest Fix -tuotemerkki. Valikoima on sertifioitu, ja se koostuu kahdeksasta eri käyttötarkoitukseen kohdennetusta liima- ja tiivistysmassasta, mikä sujuvoittaa ammattilaisen työtä. 

– Kehitimme tuotesarjaa alan johtavien valmistajien kanssa. Omien tuotteiden kehityksessä emme ole sidottuja yhteen tuotantolaitokseen, ja parhaat koostumukset löytyivätkin testattuamme yli sataa tuotetta, Ikonen valaisee.

Rakennuskemia on julkaissut WTF®:n tiimoilta hauskan musiikkivideon, jossa artistit Pasi ja Anssi tarjoavat rakentajille huumoria kovan työn oheen. 

Vastuullisuus ohjaa valintoja

Vastuullisuus on yhä vahvemmin läsnä rakentamisessa, vaikka kemikaalien saralla mielikuva ympäristöystävällisyydestä ei tule ensimmäisenä mieleen. Johtavilla valmistajilla on kuitenkin riittävät resurssit ja tahtotila kestävän kehityksen huomioimiseen.

– Asiakkaiden kyselyt kestävästä kehityksestä ovat lisääntyneet ja on ollut hienoa todeta, että moni valmistajistamme on jo ottanut tuotannossaan askelia kohti ilmastoneutraalia rakentamista ja uusiutuvan energian käyttöä, Ikonen toteaa.

Rakennuskemia pyrkii myös ottamaan etukäteen huomioon kiristyvät ympäristösäädökset. Esimerkiksi kaikki uudet Quickloader®-kuormaliinat ovat jo kromi6-vapaita ja isot muovipakkaukset vaihdettiin jo vuosia sitten kuitupahviin.

Yrityksen logistiikkakumppanit seuraavat aktiivisesti CO2-päästöjä, ja Suomen päälogistiikkakumppani kompensoi kaikki päästönsä.

Rakennuskemiaan pääsee tutustumaan muun muassa Finnbuild-messuilla 4.-6. lokakuuta osastolla 6k59 tai Eisenwaren-messuilla Saksan Kölnissä 25.-28. syyskuuta osastolla 11.1 A30.

rakennuskemia.fi

Haku