Hyppää sisältöön

Raikkaan särmikäs Hakaniemi

Raikkaan särmikäs Hakaniemi

9.02.2021

Siltasaari 10:stä tulee vetovoimainen kohde nuorekkaalle toiminnalle, uskoo kiinteistöyhtiö Antiloopin Asset Manager Tuomas Hulkkonen. Kokonaisuus kätkee sisäänsä lukuisia kohtaamispaikkoja niin kaupunkilaisille, kuin yrityksillekin. Paikalle on helppo saapua käyttäen julkisia, pyörää tai henkilöautoa, jonka pysäköintiin on varattu runsaasti paikkoja.

Hakaniemen ytimessä on tekemisen meininki. Ainutlaatuinen kiinteistökohde Siltasaari 10 yhdistää historian ja nykypäivän mahdollistaen monipuolisia kohtaamisia niin arjessa kuin työssäkin.

TEKSTI | HELEN PARTTI   KUVA | JUHO LÄNSIHARJU

Sijainti ei voisi olla parempi. Siltasaari 10:n kupeessa avautuvat Hakaniemen tori ja kaupunkilaisten rakastama kauppahalli, liikenne soljuu ohitse lakkaamattomana jonona. Helsingin ydinkeskustaan on kymmenisen minuuttia. Sinne voi hurauttaa autolla, raitiovaunulla, bussilla ja pyörällä tai kulkea jalkaisin. 

Keskellä tätä elävää, särmikästä aluetta seisoo Siltasaari 10 majesteettisena kokonaisuutenaan. Poikkeuksellinen kohde valmistuu vuoden 2021 lopussa, jolloin kolme mahtikiinteistöä yhdistävä kompleksi avaa ovensa kaupunkilaisille ja yrityksille. Yhteensä 22 000 neliömetriä kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja toimistotiloja. 

Kiinteistöyhtiö Antiloopin tehtävänä on löytää tiloille sopivat käyttäjät ja vuokralaiset. 

– Hakaniemi on vetovoimainen kohde, siinä on rouheutta ja särmää, jota emme halua poistaa. Siltasaari 10 on sopusoinnussa ihmisten ja paikallisen rakennuskannan kanssa, korostaa Asset Managerina toimiva Tuomas Hulkkonen

Vanha kohtaa uuden

Siltasaari 10 on nykyisellään Helsingin suurimpia korjausrakennuskohteita. Historiallista kerroksellisuutta huokuva rypäs kokoaa niin sanotusti saman katon alle Elannon talon, Paasivuorenkatu 4:n sekä Siltasaarenkatu 6–10:n. 

Kauniisti Siltasaarenkatua reunustava Elannon talo korkeine koristeellisine ikkunoineen on ollut tärkeä maamerkki kaupunkilaisille jo yli sadan vuoden ajan. Korjausrakentamisessa kunnioitetaan vanhaa, ja muun muassa avarat ikkunat jäävät uudistettuun rakennukseen. Vaikutus on huima myös sisätiloissa: aivan kuin kaupunki vyöryisi sisään. Ollaan kirjaimellisesti keskellä urbaania ympäristöä, mutta silti turvallisen välimatkan päässä.  

Kaikki korjausrakentamiseen liittyvät muutokset ovat tarkkaan harkittuja ja Museoviraston kanssa tehdyn yhteistyön mukaisia.

Julkisia tiloja ja toimistoja

Siltasaari 10 kätkee sisäänsä lukuisia kohtaamispaikkoja niin kaupunkilaisille kuin yrityksille. Kaksi ensimmäistä kerrosta on varattu kauppaliikkeille, kahviloille ja ravintoloille. Monipuolinen ravintolamaailma nostaa Hakiksen sykkeen eittämättä uusiin, ennennäkemättömiin tasoihin. Viisi ylimmäistä kerrosta täyttyvät yritysten toimitiloista. Asuntoja Siltasaari 10:ssä ei ole.

– Tilaa löytyy vielä kaikenkokoisille yrityksille, vain taivas on rajana. Sopimuksia on jo allekirjoitettu, mutta vuokrattavaa tilaa on hyvin jäljellä. Pienimmät tilat voivat olla alle 200 ja suurimmat jopa yli 7 000 neliötä, visioi Hulkkonen. 

Työpaikat muuttuvat nykykäsityksen mukaan entistä enemmän kohtaamispaikoiksi, joilta edellytetään muunneltavuutta. Siltasaari 10:stä löytyy vaihtoehtoja monitilatoimistoille mutta myös väliaikaisempaan tarpeeseen. 

– Tarjoamme POOL-joustotiloja etupäässä talon omille vuokralaisille työhuoneiksi, projektityöhuoneiksi tai tapahtumatiloiksi. Huomasimme jo ennen koronapandemiaa, että työnteolta ja -tiloilta vaaditaan joustavuutta. POOL-tilat vastaavat tähän tarpeeseen.

Talotekniikka ja materiaalivalinnat noudattavat vastuullisuusperiaatteita: Kaukojäähdytys ja M1-luokituksen mukaiset rakennusmateriaalit sekä S2-luokituksen mukainen sisäilmasto takaavat hyvän sisäilman. Ympäristö- ja energiatehokkuuden merkiksi Siltasaari 10 hakee Gold-tason Leed-sertifikaattia. 

Pyöräillen töihin helposti

Siltasaari 10:een on helppo saapua moottoroidusti, vaikkapa käyttäen julkisia liikennevälineitä, mutta erityisen näppärästi sinne polkaisee esimerkiksi pyörällä. Kellarikerrokseen on varattu hulppeat 400 paikkaa polkupyörille.

– Haluamme ohjata käyttäjien liikkumista toimistolle ja tarjota kaupungin parhaan pyöräilykokemuksen, Hulkkonen paljastaa.

Autoilijoitakaan ei ole unohdettu. Pysäköintikerroksesta löytyy 150 paikkaa autoille ja jopa omat, merkityt parkkiruudut vähäpäästöisille kulkuneuvoille. 

Antiloopilla uskotaan, että Siltasaari 10:sta tulee cool. Se uudistaa koko ympäröivän alueen kuitenkin myös vanhaa kunnioittaen. 

LISÄÄ ELÄMÄÄ KANTAKAUPUNKIIN

  • Ainutlaatuinen Siltasaari 10 valmistuu tämän vuoden loppupuolella.
  • Kohteeseen kuuluu muun muassa ravintolakeskittymä ja yhteiskäyttöisiä työtiloja.
  • Metro-, bussi- ja raitiovaunuasemat löytyvät alle sadan metrin päästä.
  • Vaihtoehtoja löytyy monitilatoimistoista myös väliaikaisempaan tarpeeseen.

Haku