Hyppää sisältöön

Räätälöinti tuo lisää tehokkuutta tavaraliikenteeseen

Räätälöinti tuo lisää tehokkuutta tavaraliikenteeseen

3.05.2022


Toimitusjohtaja Göran Tylli esittelee ylpeänä yhtä Ruotsiin tilatuista konttipuoliperävaunuista.

Kokkolalainen Tyllis on erikoistunut luomaan tehokkaita ratkaisuja raskaan liikenteen logistiikan parantamiseksi. Pienen yrityksen etu on suora yhteys asiakkaisiin, minkä tuloksena syntyy pitkäaikaisia ja vertailun kestäviä perävaunuja.

TEKSTI JA KUVA | ANNE YRJÄNÄ

Pieni yritys voi tehdä pieniä sarjoja, ja olemme siten hyviä erikoisräätälöinnissä, kertoo vuonna 1956 perustetun Tylliksen toimitusjohtaja Göran Tylli

Kolmatta polvea kasvattava Tyllis Oy Ab on kokkolalainen perheyritys, joka suunnittelee yksilöllisiä erikoisratkaisuja kuljetusalalle. Yrityksen liikevaihto, vienti ja henkilöstömäärä ovat nyt olleet voimakkaassa kasvussa. Tyllis oli hyvin valmistautunut vuoden alusta vahvistettuun uuteen asetukseen, joka kasvatti ajoneuvoyhdistelmien maksimipituutta merkittävästi. Taustana tälle oli tavaraliikenteen tehokkuuden parantaminen. Monet yritykset ovat alkaneet miettiä kuljetuskalustonsa pidentämistä.

- Tiesimme tarvitsevamme jatkossa lisää tilaa, joten rakensimme viime vuonna työtä nopeuttavan, 3000 neliöisen uuden hallin, Tylli avaa.


Ennätystilaus Ruotsista 

Historiansa suurimman tilauksen Tyllis sai vuoden vaihteessa Ruotsista. Kaksikielisellä rannikkoseudulla sijaitsevalle yritykselle Pohjoismaat ovat luontevia kotimarkkinoita. Ruotsalainen kuljetusliike tilasi 20 puoliperävaunua ja 60 konttia auto-juna-kuljetuksiin. Konttipuoliperävaunut ovat 17,1-metrisiä, ja ne toimitetaan kuluvan vuoden aikana.

- Ruotsissahan on mahdollista se, että kontit matkaavat osan matkasta auton mukana ja loppumatkan yöllä junassa, mikä merkitsee kuljettajien työaikojen tehokäyttöä, Tylli korostaa.

Tyllin mukaan suunnittelussa löydettiin samalla lisää ratkaisuja haasteelle, jossa menomatkoilla ja tulomatkoilla kuljetetaan eri tavaroita. Usein tarvitaan kalustoa, jolla viedään erikoiskuljetusta toiseen suuntaan ja normaalia kuormaa taas toiseen suuntaan.

Yrityksessä käytössä oleva ISO 9001 -standardi kertoo kaikille toimintatavoista, työvaiheitten dokumentoimisesta ja projektin sisällöstä.

- Asiakkaat luottivat toimitusvarmuuteemme ja pitkään kokemukseemme, arvioi Tylli toimittajavalinnan syyksi.


Suunnittelu yhteistyönä 

Tylliksellä suunnittelu käynnistyy useimmiten kutsumalla osapuolet yhteisen pöydän ympärille analysoimaan asiakkaan tarpeita, painoja, mittoja ja olemassa olevia käytäntöjä. Joskus tämä merkitsee matkoja asiakkaan luokse. Pellit, runkopalkit ja pääkomponentit tehdään itse, mikä lisää työn joustavuutta entisestään.

- Voimme yhdessä optimoida rakentamisen ja kustannukset. Perävaunun rakentamiseen käytetään parempaa terästä, jolla saadaan ohuuden kautta omaa painoa alas ja samalla lisätään kantavuutta. Usein halutaan matalia ja kestäviä vaunuja, joihin voidaan lastata isompia kuormia. Eri tavoin saavutettava lastauksen nopeuttaminen tekee ratkaisun kustannustehokkaaksi. Riskejä minimoimme työtehtävään sovitetulla, räätälöidyllä kuormansidonnalla. Kun vakioasiakkaat tulevat uudestaan palveluidemme luokse, olemme onnistuneet työssämme hyvin, Tylli luettelee.

Tällä hetkellä Tylliksellä on tekeillä 16-metrisiä, kahdeksalla metrillä jatkettavia perävaunuja, ja toimitusjohtaja arvelee mittamuutoksen hyödyntämiseen kuluvan muutamia vuosia. 

Haku