Hyppää sisältöön

Raakaruoka on helppo ja ravitseva matkaeväs koiralle

Raakaruoka on helppo ja ravitseva matkaeväs koiralle

21.05.2021

Raakaruokinta kannattaa aloittaa hiljalleen korvaamalla sillä koiran perusruokaa. 

MUSH on tuonut valikoimiinsa lemmikkien pakastekuivatut täysravinnot. Kevyt ja tiiviisti pakattu raakaruoka on kätevä ruokavaihtoehto vaellusretkille. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Anne Yrjänä

Koiran ruokinnassa on tärkeää, että ruoka on ravitsevaa ja terveellistä, jotta ruoansulatus toimii ja koira voi hyvin, kertoo MUSH-lemmikinruokien liiketoimintajohtaja Magnus Pettersson

– Monelle kuluttajalle on tärkeää, että ruoka on tuotettu laadukkaista raaka-aineista ja että se ei ole kovin prosessoitua. Pakastekuivaamalla valmistetussa raakaruoassa ovat jäljellä kaikki raakaravinnon hyvät puolet, minkä lisäksi se on hyvin säilyvää ja helppo ottaa mukaan reissuun.

Ravinteikas raakaruoka on ruokaa, jota koirat luontaisestikin söisivät. MUSH-tuotemerkillä valmistetaan Pietarsaaren-tehtaalla kolmea erilaista koirien raakapakastettua täysravintosarjaa, joiden pääraaka-aine on tuore liha. 

Vaihtoehtoja eri tuoteperheistä

Vaisto-sarjan tuotteissa on kolmea erilaista proteiininlähdettä monipuolisen aminohappokoostumuksen takaamiseksi. 

DUO+-sarjan tuotteissa proteiininlähteitä on kaksi, minkä lisäksi niiden ravintosisältöä on tasapainotettu vitamiineilla ja kivennäisaineilla. 

Hellä-sarjan tuotteet sisältävät vain yhtä proteiininlähdettä ja ovat luuttomia. Hellä-sarjan erikoisuus ovat fermentoidut kasvikset, jotka takaavat tuotteeseen ainutlaatuisen maitohappobakteerikoostumuksen, joka edesauttaa suoliston hyvinvointia. 

Vaisto- ja Hellä-tuotteita on saatavilla myös uusina, pakastekuivattuina versioina, jotka valmistetaan Ruotsissa MUSHin omistajan, Snellman-konsernin, toisella koiranruokatehtaalla. 

– Pakastekuivauksessa tuotetta ei lämmitetä, vaan se kuivataan alipaineessa, jossa vesi haihtuu pois. Näin kuivatussa tuotteessa säilyvät raakaruoan edut, kuten hyvin sulavat kypsentämättömät proteiinit, entsyymit ja luonnolliset, hyvät bakteerit.

Raakaruokinnan aloittaminen

Raakaruoka sopii lähtökohtaisesti kaikille koirille ja näkyy koirassa muun muassa sen hyvänä energiatasona. Raakaruokinnan aloittamisessa tulee ottaa huomioon koiran herkkyys ruoka-aineille ja totuttaa koira raakaruokaan vaiheittain. 

– Aluksi varovasti korvataan osa perusruoasta raakaruoalla ja lisätään sitä sen mukaan, miten koira reagoi, Pettersson sanoo.

MUSH-merkiltä löytyy sekä raakapakastettuja että pakastekuivattuja ruokia, joilla raakaruokinta onnistuu helposti. Pakastekuivattujen MUSH Hellä Freeze-dried -tuotteiden lisäksi saatavilla ovat pakastekuivatut Vaisto Vihreä Freeze-dried ja Vaisto Sininen Freeze-dried -tuotteet. Vaisto-sarjan pakastekuivatut täysravinnot sisältävät vain luonnollisia raaka-aineita ja vastaavat ravintoarvoiltaan ja laadultaan pakastettuja Vaisto-täysravintoja.

Pakastekuivattu MUSH-raakaruoka on myös kätevä matkaeväs. Se on helppo ottaa mukaan raakaruokaa syövän lemmikin kanssa tehtäville matkoille ja retkille, sillä pakkaukset eivät paina paljon matkatavaroissa eivätkä tarvitse kylmäsäilytystä.

MUSH-sarjasta löytyvät omat vaihtoehdot myös kissoille. Tuotteita myydään lemmikkieläinkaupoissa ja DUO+-sarjan tuotteita myös päivittäistavaraliikkeissä.

MUSHBAF.FI

Haku