Hyppää sisältöön

Puupaneelit saavat kodin loistamaan

Puupaneelit saavat kodin loistamaan

15.10.2021

Puupaneeli on mitä mainioin ja helpoin tapa lisätä lämpöä kodin sisustukseen, kertovat Svarvars Trävaruhandelin myyntipäällikkö Mikael Vikström ja markkinointipäällikkö Anna Svarvar. 

Ympäristöystävällinen ja lämminhenkinen puu luo kodille uuden ilmeen. Svarvars Trävaruhandelin helposti asennettavat paneelit sopivat niin sisä- kuin ulkotiloihin.

Teksti Helen Partti  Kuva Svarvars Trävaruhandel

Sisustuskärpänen puraisee usein viikonloppuna, kun on vihdoin aikaa istahtaa tietokoneen ääreen ja etsiä ideoita oman kodin remontoimiseen. Yksi on käynyt asuntomessuilla ja nähnyt huippuhienot mustat paneelit saunassa. Toinen on vieraillut kaverinsa luona ja ihastunut olohuoneen yhtenäiseen ilmeeseen. Kolmas muistelee kaiholla lapsuudenkotiaan koristanutta helmiponttipaneelia. 

Sitten haku osuu Svarvars Trävaruhandelin verkkosivuille – mikä määrä erityyppisiä puupaneeleita! On höylättyä, hienosahattua ja harjattua pintaa, petsattuja ja maalattuja paneeleja, erilaisia profiileja. Mikähän näistä sopisi parhaiten omaan kotiin? Sitä voisi kysyä suoraan puutavarakaupasta. 

Yritys sijaitsee Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaalla. Sinne ei tuosta vain kipaista, ellei asuta lähiseudulla. Mutta ei hätää. Verkkosivujen mukaan yritys lähettää näytekappaleita kotiin sovitettavaksi.Kodin valossa näkee paremmin miltä puun ominaisuudet, värit ja käsittely näyttävät . Joskus puun syyt saavat näkyä selvästi, toisinaan hillitympi ilme sointuu haluttuun kokonaisuuteen paremmin.

Maanantaina puhelin usein soi yrityksen toimistolla. Pian matkaan lähtee joko asiakkaiden tilaamia näytekappaleita tai tilaus. 

– Lähetämme lähetyksiä ympäri Suomen, aina Rovaniemelle ja Helsinkiin asti. Toimitukset voivat olla pienestä näytepakkauksesta moneen sataan neliömetriin, kertoo myyntipäällikkö Mikael Vikström

Tavallisesti asiakas pääsee jo viikon sisällä tositoimiin, eli naulaamaan paneeleita pysty- tai vaaka-asentoon haluttuun kohteeseen. Yrityksessä tiedetään, että syksyn ja talven korvilla suurin kysyntä kohdistuu sisätilojen rakentamiseen. Siihen ollaan varauduttu.

Toimitukset hoituvat nopeasti, sillä kaikki ne paneelit, joista on saatavilla näytepalat, ovat varastotuotteita. Jos rakentajalla on erityistoivomuksia esimerkiksi värin suhteen, paneelit tilataan pitkäaikaiselta kumppanilta. 

MATERIAALINA puu on pitkäikäinen kodikkuuden luoja.

Showroomilla asiakkaat pääsevät näkemään paneeleiden erilaisia käsittelytapoja sekä värejä. 

Trendejä ja klassikoita

Svarvarsin klassikkotuote on kaunis ja hillitty helmiponttipaneeli, jonka tiedetään koristaneen koteja jo 1800-luvulla. Muoti kuitenkin muuttuu. Monet uudet ideat, kuten Svarvarsin ykköstuote, sisäkäyttöön tarkoitettu, hienosahattu sileäponttipaneeli Frosty White kantautui Suomeen Ruotsista. Svarvars seuraakin tarkkaan sekä kotimaisia että naapurimaiden trendejä. 

Svarvarsin massiivipuusta valmistettuja puupaneeleja asennetaan muun muassa keittiöihin, kodinhoitohuoneisiin, makuu- ja olohuoneisiin sekä saunoihin. Niillä voi vuorata kaikki seinät tai vaikkapa vain takaseinän. Paneeleiden ilme voi vaihdella oksaisesta vähäoksaiseen tai täysin sileään pintaan, ja ne voivat olla käsiteltyjä tai käsittelemättömiä. 

– Uusi trendi sisustuksessa on luoda yhtenäinen ilme koko huoneeseen. Tällöin sama paneeli asennetaan kaikkiin seiniin ja myös kattoon, havainnollistaa markkinointipäällikkö Anna Svarvar.

Joskus valmis lopputulos lyö ällikällä asiantuntijankin.

– Yksi asiakas valitsi uuteen taloonsa Frosty White -sileäponttipaneelimme. Ensin kaikki oli näyttänyt valtavan valkoiselta, mutta kun matot, lamput, huonekalut ja taulut olivat paikoillaan, paneelin ominaisuudet tulivat esiin entistäkin paremmin, Vikström sanoo.

Puiset sisäpaneelit ovat pitäneet pintansa sisustusmateriaalina. Ne päätyvät uusien rakennusten lisäksi myös moneen remonttikohteeseen. Rakentajat tietävät, että pienelläkin  muutoksella kodin voi saada täysin uuden ja raikkaan ilmeen. Tähän riittää vain yksi seinäkin. 

Tuotantoketjun hallinta

Svarvars Trävaruhandel perustettiin vuonna 1978, mutta sen juuret ulottuvat paljon kauemmas: jo Anna Svarvarin isoisä työskenteli puukaupan parissa. Annan isä muutti yrityksen Uuteenkaarlepyyhyn vuonna 1980. Perheyritys on kasvanut vankaksi asiantuntijaksi alallaan. Raaka-aine on peräisin uusiutuvista luonnonvaroista, suomalaisista metsistä. Yhteistyö Ekopaintin ja muiden paikallisten maalausyritysten sekä kuljetusyritysten kanssa on tiivistä.

– Vahvuutemme on ehdottomasti se, että tunnemme koko tuotantoketjun aina puuhankinnasta tuotantoon ja tavaratoimituksiin saakka, Vikström sanoo.

Vanhanajan puutavarakauppa arvostaa perinteitä ja luo samalla uutta. Se auttaa asiakkaita oikeiden tuotteiden valinnassa ja tilausmäärien laskennassa. Svarvarsin henkilökunta tuntee puun luonteen ja käsittelymahdollisuudet. Materiaalina puu on pitkäikäinen kodikkuuden ja viihtyisyyden luoja niin sisällä kuin ulkona.

Haku