Hyppää sisältöön

Puhtaus on sisätilojen viihtyisyyden avain

Puhtaus on sisätilojen viihtyisyyden avain

26.04.2022

Kärcherin luotettavat, laadukkaat ja ergonomiset puhdistusvälineet ovat monen ammattilaisen mieleen.

Tuttu keltainen paine- pesuri on vain yksi tuote Kärcherin valikoimasta. Yritys tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja erityisesti ammattisiivoukseen.

TEKSTI | MARJA HAKOLA   KUVA | KÄRCHER

Kotitalouksissa käytettävä painepesuri tunnetaan, mutta suuri yleisö ei aina tiedä, että kuluttajille tarkoitettujen tuotteiden rinnalla valmistamme myös järeämpiä puhdistuslaitteita ja -ratkaisuja ammattilaisten käyttöön, kertoo tuotepäällikkö Juho Mäyry Kärcher Oy:stä.

Monelle on yllätys myös se, että huoltoasemien autonpesukoneetkin ovat Kärcherin valmistamia.

Vuonna 1935 perustettu Kärcher on maailman johtava puhdistusteknologiayritys, jolla on kattavat ratkaisut erilaisiin puhtaanapidon tarpeisiin. Ammattikäyttöön suunnitellut puhdistuskoneet sopivat erilaisten toimialojen tarpeisiin: laitteita löytyy muun muassa ajoneuvo- ja rakennusalalle, teollisuuteen, maatalouteen, vähittäiskauppaan, kiinteistönhoitoon sekä hotelli- ja ravintola-alalle ja sairaaloihin. 

– Ratkaisuja löytyy vaativiinkin kohteisiin. Esimerkiksi imurivalikoimasta löytyy ratkaisuja asbestin poistoon ja teollisuuskohteisiin, jossa imuri on päällä ympäri vuorokauden, toteaa Kärcherin avainasiakkuuspäällikkö Marko Åstrand.

Luotettavaa palvelua

Suomessa Kärcher on toiminut jo vuodesta 1983 lähtien. Pääkaupunkiseudulla asiakkaita – niin kuluttajia kuin siivousalan ammattilaisia – palvellaan Vantaan Tammistossa sijaitsevassa Kärcher Centerissä, jossa toimivat myymälä, huolto, laitevuokraus ja autopesula. Vastaavia palvelukeskuksia löytyy myös Jyväskylästä, Turusta, Oulusta ja Joensuusta.

Kärcherin ammattipuolen asiakkaita ovat siivous- ja kiinteistöhoitoliikkeet, liikekiinteistöt, toimistot ja teollisuusyritykset. Heille yritys tarjoaa innovatiivisia laitteita kiinteistönhoitoon ja -puhdistukseen. 

Puhtaanapito kiinteistön ulkopuolella vähentää lian määrää sisällä.

– Kärcherin laitteet ovat ergonomisia ja helppokäyttöisiä. Ne tuottavat loistavia puhdistustuloksia, säästävät aikaa ja resursseja ja tekevät puhtaanapidosta mahdollisimman helppoa, Mäyry luettelee.

Helppokäyttöisyydestä kertoo esimerkiksi se, että laitteiden painikkeissa on käytetty Kärcherin tuttua keltaista huomioväriä. Laitteen käyttäjää opastavat merkit ja symbolit ovat selkeät ja helppo ymmärtää. Näytössä olevaa kieltä voi vaihtaa älyavaimen avulla.

– Meillä on koko maan kattava jälleenmyynti-, huolto- ja varaosaverkosto, mikä pidentää tuotteidemme elinkaarta ja luotettavuutta. Olipa asiakkaamme missä päin Suomea tahansa, saa hän mahdollisissa ongelmatilanteissa nopeasti asiantuntevaa apua, Åstrand lupaa.

Ennalta ehkäisevä siivous pidentää pintojen elinkaarta

Kiinteistöjen kokonaisvaltaiseen puhtaanapitoon kuuluu Mäyryn ja Åstrandin mukaan kolme keskeistä asiaa: ennaltaehkäisy, päivittäinen ylläpitosiivous sekä säännöllisesti tehtävä peruspuhdistus. Ennaltaehkäisyn ansiosta kiinteistöjen pintojen elinkaari pitenee ja kustannuksia säästyy. Säännöllinen puhtaanapito pitää yllä kiinteistön ja rakennuksen arvoa ja edistää merkittävästi sen kestävyyttä.

– Ennalta ehkäisevän siivouksen merkitys näkyy esimerkiksi parkkihalleissa. Kun niiden pölynpoisto ja pesu hoidetaan säännöllisesti, ei lika kulkeudu ihmisten jalkineiden mukana muualle rakennukseen, Mäyry toteaa.

– Siivottavasta liasta jopa 90 prosenttia kulkeutuu sisään ovien kautta. Kun huomiota kiinnitetään enemmän ulkoalueiden puhtaanapitoon – erityisesti näin keväisin, kun hiekoitushiekkaa kulkeutuu eri paikkoihin ja pölisevää likaa on paljon – on sisätilojen puhdistus nopeampaa, Åstrand jatkaa.


Kärcherin laitteet kuluttavat energiaa vain minimaalisesti.

Ympäristö huomioidaan alusta asti

Kärcher ottaa ympäristön huomioon niin tuotteiden valmistuksessa, kuljetuksessa kuin käytössä. Valmistusprosessissa käytetään runsaasti kierrätysmuovia, ja tuotteet pakataan kierrätyspahviin – samalla kun pakkausmuovin käyttö on minimoitu.

– Laitteet on suunniteltu niin, että puhdistus onnistuu mahdollisimman vähällä määrällä vettä, energiaa ja pesukemikaaleja. Monissa laitteissamme on myös Eco-asetus, jota voi käyttää silloin, kun siivous ei vaadi täyttä tehoa. Tällöin laite kuluttaa vähemmän energiaa ja on ääneltään hiljaisempi, Mäyry kertoo.

Kestävää kehitystä edustavat myös uudet ammattisiivouksen akkukäyttöiset laitteet. 

– Ne ovat helppoja ja turvallisia käyttää: johtoon kompastumisen vaaraa ei ole, kun pistokepaikkaa ei tarvita. Näytöstä näkee akun varaustilanteen ja sen, kuinka kauan laitteella voi vielä työskennellä, Åstrand kertoo.

Kärcherin tehtaat ovat olleet hiilineutraaleja vuodesta 2021 lähtien. Yritys käyttää vihreää energiaa ja kompensoi ei-vältettävissä olevia päästöjä rahoittamalla ilmastonsuojeluhankkeita. 

Tila määrää siivoustavan

  • Likatyyppi ja pintamateriaali vaikuttavat puhdistusmenetelmän valintaan: eri pinnat kestävät hankausta, kemikaaleja ja kosteutta eri tavoin. 
  • Myös likaantumisaste, siivottavan alueen pinta-ala ja sijainti vaikuttavat menetelmän valintaan.
  • Nykyaikaiset koneet tekevät siivoustyöstä ekologisempaa sekä mahdollistavat paremman ergonomian ja työturvallisuuden.

Haku