Hyppää sisältöön

Puhdas moottori on ystävällisin ympäristölle

Puhdas moottori on ystävällisin ympäristölle

5.04.2022

K1 Katsastuksen tiimipäällikkö Petteri Nieminen kertoo yrityksen hyödyntävän päivittäin Forté-tuotteita, jotka pitävät moottorin puhtaana.

Autotekniikan kehittyessä autoilun päästöt vähenevät ja polttoaineen kulutus laskee. Tähän päästään, kun polttoainejärjestelmä ja moottori ovat puhtaita.

TEKSTI | JP HONKANEN   KUVA | EINO ANSIO

Miksi moottori ja polttoainejärjestelmä tarvitsevat puhdistusta – nykymoottoreidenhan tulisi juuri toimia puhtaasti? Fortén maahantuojan, Tecalemit Oy:n myyntipäällikkö Jani Storck sanoo, että juuri huippuunsa hiotut moottorit ovat puhdistusaineiden kasvaneen kysynnän takana.

– Polttoainesuihku on peräisin halkaisijaltaan ihmisen hiusta vastaavasta suuttimen reiästä. Kun suutin likaantuu, pisarakoko polttoainesumussa kasvaa ja palotapahtuma heikkenee, Storck summaa.

Likaantumisen myötä polttoaine ei syty moottorissa suunnitellulla tavalla. Kulutus kasvaa, päästöt lisääntyvät ja karstoittuminen etenee. Seuraavaksi likaantuvat päästöjen hallintaa tekevät EGR-venttiili ja hiukkassuodatin – molemmat kalliita vaihdettavia. 

– Suuri osa turbo-, EGR- ja hiukkassuodatinongelmista voidaan ehkäistä säännöllisellä polttoainejärjestelmän puhdistuksella. Forté-tuotteet ovat turvallisia käyttää: niillä palautetaan moottori toimimaan suunnitellussa ympäristössä. 

Likaantunut vai viallinen? 

Koko maan alueella toimiva K1 Katsastus otti Forté-tuotteet ketjun noin 70 katsastusaseman valikoimiin viisi vuotta sitten. Markkinointijohtaja Ville Rutasen mukaan puhdistusaineet haluttiin K1-katsastusasemien palveluvalikoimaan, sillä niiden tarve näytti kasvavan. Etenkään kaupunkiajossa moottorit eivät lämpene riittävästi ja ennen pitkää se näkyy päästömittauksissa.

– Autossa ei välttämättä ole teknistä vikaa, vaan pelkkä karstoittuminen voi aiheuttaa hylkäyksen päästömittauksissa, tai kohonneet lukemat kertovat karstoittumisen etenemisestä. Forté on edullinen tapa kokeilla, onko kyse likaantumisesta vai viasta. Usein puhdistus riittää, Rutanen sanoo.

Viiden vuoden aikana kymmeniltä K1-ktsastusasemilta on kertynyt vahva asiakaspalaute: tuotteet toimivat ja osa asiakkaista pistäytyy asemilla myös katsastusvälin aikana ostamassa tarvitsemansa puhdistusaineen. Forté-tuotteet ovat Rutasen mukaan asemien eniten myyty oheistuote. K1-katsastusasemilla ohjataan käyttämään tuotteita ennaltaehkäisevästi.

– Jos puhdistuksen tekee aina katsastuksen yhteydessä, päästöongelmien syntymistä pääsee ehkäisemään ennakoivasti. Moottori on aina puhdas ja esimerkiksi turboahtimen muuttuvageometriset siivet saavat tarvitsemaansa voitelua.

Mitä puhtaammin, sen päästöttömämmin 

Storck huomauttaa, että moottorin likaantumisesta pitää huolehtia eniten autoissa, jotka ovat kaikkein vähäpäästöisimpiä – hybrideissä ja ladattavissa hybrideissä. Syy on sama kuin kaupunkiajossa: mitä harvemmin moottori saavuttaa varsinaisen käyntilämpötilan, sitä merkittävämpää on likaantuminen.

– Hybridi valitaan usein ympäristösyistä. Kun moottorin likaantuminen ehkäistään, se toimii suunnitellulla tavalla – monimutkaisemmasta asiasta ei ole kyse. Mitä puhtaammin polttoaine palaa, sitä vähemmän pakoputkesta tulee päästöjä.

Haku