Hyppää sisältöön

Puhdas lopputulos kotimaisin ainein

Puhdas lopputulos kotimaisin ainein

31.10.2022

Tampereen Pesuainepalvelulla tiedetään, että kotimainen tuotanto on kustannustehokasta ja siten pesuaineiden hintataso pystytään pitämään kilpailukykyisenä. 

Korkealaatuisia pesukemikaaleja valmistava Tampereen Pesuainepalvelu Oy luottaa kotimaisuuteen. Tutuilla resepteillä tuotettuja pesuaineita myydään irtotavarana raskaan kaluston, koneiden ja pintojen pesuun ympäri Suomen.

TEKSTI | MARJAANA TUNTURI   KUVA | EINO ANSIO

Vuonna 1994 perustetun pesuaineita valmistavan Tampereen Pesuainepalvelu Oy:n juuret ovat 1970-luvulla aloittaneessa Tampereen Pesupalvelu Oy:ssä. Alun perin toimialana oli pesu-urakointi. Kun riittävän tehokkaita pesuaineita ei ollut saatavilla, Pesupalvelu alkoi valmistaa Ruotsista ostetulla reseptillä pesuaineita omiin tarpeisiinsa. Pian tehokkaille pesukemikaaleille alkoi olla kysyntää myös oman toiminnan ulkopuolella. 

Tampereen Pesuainepalvelun myymistä aineista 80 prosenttia valmistetaan edelleen itse. Ulkomailta tilataan myyntiin asiakkaiden toivomat kiillotusaineet ja -vahat. Tampereen toimitiloissa pystytään valmistamaan samanaikaisesti yhteensä 22 000 litraa pesuainetta. 

– Kotimainen tuotanto on kokemuksemme perusteella kustannustehokasta, kertoo Tampereen Pesuainepalvelun Vesa Vanhatalo

Irtomyynti vähentää jätettä

Tampereen Pesuainepalvelun valtti on pesukemikaalien myynti irtotavarana. Irtotavaramyynnillä tuotteen hinta saadaan edullisemmaksi ja samalla voidaan minimoida jätteen määrä. 

– Irtotavaramyyntiä varten lainaamme asiakkaillemme kontin, johon jakeluautomme toimittaa tarvittavan määrän pesuainetta neljän viikon välein. Asiakkaan nurkkiin ei jää pyörimään tynnyreitä tai kontteja. 

Sana kiertää, ja usein kuulenkin sanottavan, että myit sille ja sille, myy minullekin.

Vesa Vanhatalo, Tampereen Pesuainepalvelu Oy

Erilaisia pesuaineita toimitetaan ympäri Suomen säännöllisesti neljän viikon välein. Asiakkaita ovat logistiikka-alan toimijoiden lisäksi esimerkiksi kiinteistöhuolto sekä teollisuus ja urakointi. Kuluttaja-asiakkaille pesuaineita myydään 5–25 litran kanistereissa verkkokaupassa.

– Toki tästä lähialueelta tulee myös asiakkaita ostoksille suoraan tänne toimitiloillemme. Sana kiertää, ja usein kuulen sanottavan, että myit sille ja sille, myy minullekin. Ihmiset tulevat meille ostamaan maailman parasta pesuainetta, Vanhatalo kertoo. 

Asentaja paikan päälle

Tampereen Pesuainepalvelu maahantuo myös korkeapainepesukoneita ja varustelee pesulinjastoja. Asennetun pesulaitteiston mahdollinen huolto tapahtuu aina paikan päällä asiakkaan omissa tiloissa, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia koneiden irrottelusta eikä lähettää niitä huoltoon itse. 

– Asentajamme lähtee paikan päälle, tutkii vian ja korjaa mahdolliset ongelmat. Varaosat ovat valmiiksi mukana ja korjauksen lisäksi kone koekäytetään, jotta asiakas saa varmasti toimivan pesulaitteen käyttöönsä saman tien, Vanhatalo vakuuttaa.

Kaikkia toimialoja nyt koskettava varaosien ja raaka-aineiden pula teettää myös Pesuainepalvelulla ylimääräistä työtä. Pesuaineiden hintoja on pitänyt tarkastaa kuluneen vuoden aikana useita kertoja, kun sekä raaka-aineiden että rahtien hinnat ovat nousseet. Vanhatalo luottaa kuitenkin huolella valmistettujen pesuaineiden maineeseen. 

– Meillä on pitkä kokemus esimerkiksi raskaan kaluston ja koneiden puhdistuksesta. Palveluumme kuuluu oikeanlaisen pesuaineen valinta asiakkaan tarpeiden mukaan, Vanhatalo kertoo. 

Haku