Hyppää sisältöön

Ponnahduslauta kumppanuuksille

Ponnahduslauta kumppanuuksille

22.03.2022

Innovatiivisuus syntyy usein spontaaneista kohtaamisista. Tämän vuoden Open Bioeconomy Week -tapahtuman erityisteemana onkin verkostoituminen ja kohtaaminen kasvokkain.

Hämeenlinnassa järjestetään toukokuussa kansainvälinen Open Bioeconomy Week -tapahtumakokonaisuus, joka tuo eri tieteen ja toimialojen edustajat yhteen.


TEKSTI | IIDA HOLCK   KUVA | SHUTTERSTOCK

Open Bioeconomy Week (OBW) on kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, joka tuo yhteen biotalouden ja digitalisaation uusimmat tutkimus- ja kehitysinnovaatiot. Open Bioeconomy Week järjestetään Hämeenlinnassa 3.5. sekä 18.–19.5.2022.

Tapahtumakokonaisuus koostuu tieteellisestä Scientific Days -konferenssista, joka järjestetään 18.–19.5. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella sekä Hämeenlinnan Raatihuoneella 3.5. järjestettävästä Business Day -yritystapahtumasta. Kokonaisuus tuo eri tieteenalojen sekä toimialojen edustajat yhteen ratkomaan globaaleja, viheliäisiä ongelmia.

Tämän vuoden tapahtuman erityisteemana on verkostoituminen ja kohtaaminen kasvokkain. Innovatiivisuus syntyy usein spontaaneista kohtaamisista, ja Open Bioeconomy Week pyrkii olemaan ponnahduslauta uusille yhteistyökumppanuuksille. Tapahtuma toimii alustana eri tieteenalojen yhdistämisessä sekä tieteen ja liiketoiminnan yhteen tuomisessa.

Tapahtumaa järjestämässä ovat Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, Helsingin yliopisto, Luonnonvarakeskus LUKE, Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen ympäristöopisto SYKLI, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Aalto yliopisto, Feevalen yliopisto Brasiliasta, Hämeen Ecokierto ry ja Trifami 3D Oy.

Business Day -tapahtuman teemana on kiertotalous

Tapahtuman järjestäminen on jo itsessään esimerkki yritystoiminnan ja korkeakoulun toimivasta yhteistyöstä. Hämeenlinnalainen, innovatiiviseen rakentamiseen keskittyvä startup-yritys Trifami 3D luotsaa 3.5. järjestettävää Open Bioeconomy Week Business Day -kokonaisuutta Hämeenlinnan Raatihuoneella. Tapahtuman teemana on kiertotalous. Tieteen ja yritystoiminnan yhdistävässä OBW Business Day -tapahtumassa pienemmät yrittäjät pääsevät kohtaamaan suuret toimijat.

Scientific Days käsittelee biotalouden digitalisaatiota

18.-19.5. järjestettävä kaksipäiväinen, tieteellinen OBW Scientific Days -konferenssi rakentuu biotalouden digitalisaation ympärille. Ajatus yhdistää juuri biotalous ja digitalisaatio syntyi pitkään vaivanneesta ongelmasta, eli siitä, etteivät eri tieteenalat keskustele keskenään, mutta voisivat tuoda toisilleen valtavan määrän lisäarvoa. Konferenssin teemoina ovat muun muassa digitalisaation tuomat mahdollisuudet hiilensidonnassa sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa. Call for abstracts -abstraktihaku on nyt auki.

Open Bioeconomy Week -tapahtumakokonaisuus on osa LUO Net GOES International -hanketta. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR), Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto -ohjelmasta.

Open Bioeconomy Week on osa Kanta-Hämeessä 21.4.–19.5.2022 järjestettävää Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR tapahtumakuukautta. Hämeen KIERTO on laaja kattaus bio- ja kiertotalouteen keskittyvistä tapahtumista, jotka sisältävät ajankohtaista tietoa kierto- ja biotaloudesta alan asiantuntijoille, tutkijoille, opiskelijoille, yrityksille ja muille liike-elämän edustajille.

Tapahtumien ajankohtia

  • 21.4. Hämeen ilmastovahdin julkaisemistilaisuus, Raatihuone, Hämeenlinna.
  • 28.4. FRUSH, kiertotalouden start-up tapahtuma, Forssa, hybridi.
  • 3.5. Open Bioeconomy Week Business Day, Raatihuone, Hämeenlinna.
  • 9.–15.5. Riihimäen kiertotalousviikko, Riihimäki.
  • 18.–19.5. Open Bioeconomy Week Scientific, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus.

openbioeconomyweek.org

Haku